A legjobb európai diákvárosok közé került Budapest

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 25. 11:35

Több mint 17 ezer európai egyetemi hallgatói értékelés alapján a Corvinus egyetemnek is otthont adó Budapest a kontinens 4. legjobb diákvárosa a The Campus Advisor nemzetközi felsőoktatási tájékoztató platform friss összesítése szerint.

Az Európa 50 legjobb diákvárosa 2024-ben című, a napokban közzétett kiadványban a rangsort kizárólag a diákoktól a szervezet weboldalán gyűjtött valós tapasztalatok és vélemények alapján határozták meg. A legkiválóbb hallgatói élményt nyújtó városok meghatározásához a lista figyelembe vette többek között a diákok arányát a lakosságon belül, az akadémiai környezetet, a város diákbarát jellegét, a megélhetési költségeket, a kulturális sokszínűséget, az éjszakai életet, a tömegközlekedést, a kényelmi szolgáltatásokat és a biztonságot is. A The Campus Advisor szóvivője úgy nyilatkozott, ezek a rangsorok fontos forrásként szolgálnak az ideális oktatási környezetet kereső diákoknak, és segítenek nekik jobban felkészülni életük következő fejezetére, hogy megtalálják a tanulmányi és személyes igényeiknek leginkább megfelelő oktatási utat.

 

 

A lista élén egy-egy cseh, német és ír város – Prága, Heidelberg és Galway – áll, Budapest pedig csak hajszállal, egytizednyi pontszámmal maradt le a dobogóról. Az összesítésben még egy magyar város szerepel, Pécs, a 14. helyen.

 

„Budapest és az itt működő egyetemek élő, szoros kapcsolatban állnak, aktívan hatva egymásra. A Corvinus a város által nyújtott hallgatói élményben meghatározó szerepet játszik, hiszen az ország gazdasági-társadalomtudományi egyetemi zászlóshajójaként pezsgő, inspiráló tudományos-oktatási csomópontként működik. Emellett a Corvinus hazai és nemzetközi polgárai - más egyetemekhez hasonlóan – fontos értelmiségi fogyasztói réteget alkotnak, akik a főváros sokszínű szellemi-kulturális-gasztronómiai kínálatából számottevő keresletet generálva vásárolnak. Ez a kölcsönhatás különösen erős a város szívében, a belvárosi pesti Duna-parton és a Budapest-panorámás budai campuson működő Corvinus esetében, ahol a külföldi hallgatók és oktatók aránya megközelíti a 20 százalékot” – mondta a felmérés kapcsán Fehér Péter, a Corvinus nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője.

 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legjobb európai diákvárosok közé került Budapest

Több mint 17 ezer európai egyetemi hallgatói értékelés alapján a Corvinus egyetemnek is otthont adó Budapest a kontinens 4. legjobb diákvárosa a The Campus Advisor nemzetközi felsőoktatási tájékoztató platform friss összesítése szerint.

2024. szeptember 25. 11:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10