Tőzsdehírek,időjárásjelentés,üzenetküldés a Microsoft SPOT karóráival

Tóth Kristóf, 2003. június 7. 08:47
[smallimage 1 left]A Microsoft a várakozásoknak megfelelően csütörtökön számos új részletet árult el a közeljövőben debütáló SPOT (Smart Personal Objects Technology) internetes karórák, illetve a hozzájuk kapcsolódó vezeték nélküli szolgáltatások kapcsán.
A szoftvercég munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy az első high-tech SPOT karórák várhatóan az idei év negyedik negyedévében lesznek megvásárolhatók, első körben az Egyesült Államokban és Kanadában. Az új generációs órákhoz kapcsolódó szolgáltatás, az MSN Direct ugyancsak ekkortól fog élni, havidíja pedig 9,95 és 59 dollár között fog mozogni.

A kereskedelmi forgalomban az év végi ünnepeket megelőzően debütáló SPOT karórák előreláthatólag hat-nyolc különböző változatban lesznek kaphatók, még pedig 150-300 dollár közötti árakon. Chris Schneider, a Microsoft SPOT technológiai csoport programmenedzsere elmondta, hogy a SPOT órák leendő tulajdonosainak lehetőségük nyílik majd arra, hogy lényegében bárhol és bármikor hozzáférjenek a legfrissebb hírekhez, közlekedési információkhoz, időjárás előrejelzésekhez, tőzsdei árfolyamokhoz, vagy éppen étterem jegyzékekhez.

Schneider ezenkívül felhívta a figyelmet arra, hogy a SPOT karórák segítségével az MSN Messenger-féle azonnali üzenetküldési szolgáltatást is igénybe lehet majd venni, ezenkívül pedig akár az Outlookban tárolt találkozókat is át lehet majd másolni rájuk. Az MSN Direct szolgáltatás egyébként a karóra kijelzője adottságainak megfelelően nagyrészt karakteralapú lesz, grafikus jelzésekkel pedig leginkább csak az időjárás-jelentések kapcsán lehet majd találkozni. Tény, hogy a SPOT karórák használata nem helyettesíti majd például az újságolvasást, azonban ezek az eszközök arra mindenképpen alkalmasak, hogy segítségével az emberek kisebb-nagyobb információmorzsákhoz juthassanak - nyilatkozta Schneider.

Elemzők szerint a Microsoft SPOT víziójának szerves részét képező új generációs karórák várhatóan nagy népszerűségre tesznek majd szert a vásárlók körében, és amennyiben a gyártók (Citizen, Fossil, Suunto) nem gondoskodnak megfelelő mennyiségű SPOT karóráról, azokból idén decemberben gyorsan hiánycikk lehet.
Kulcsszavak: MSN Microsoft újdonság

Idén Kő Róbert, a Dorsum Zrt. alapítója nyerte el a Gyurós Tibor-díjat

Idén is a MENTA konferencia keretében adta át az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége az egykori elnökéről, Gyurós Tiborról elnevezett Év menedzsere-díjat. A 2024-as díjazott Kő Róbert, a fintech megoldásaival a nemzetközi piacokon is jelen lévő magyar vállalat, a Dorsum Zrt. alapítója, igazgatósági elnöke. 

2024. szeptember 20. 20:34

Új power bank és gaming szék a Sandberg kínálatában

A Sandberg, a dán székhelyű, megfizethető szabadidős és elektronikai termékeket gyártó vállalat bejelentette legújabb ErgoFusion Basic gaming székét, valamint repülőgépeken is jóváhagyott Survivor külső akkumulátorát.

2024. szeptember 20. 19:03

Az iPhone csúcstelefonja mostantól hazánkban is elérhető

A várva-várt iPhone 16 termékcsalád szeptember 20-án hivatalosan is megérkezett a boltok polcaira. A legújabb iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max telefonok mellett az Apple ezen a napon dobja piacra az Apple Watch Series 10 óráját, valamint az AirPods 4 fülhallgatók két új verzióját is. Az okostelefon-technológia élvonalába tartozó újgenerációs termékek a mai naptól megvásárolhatók az iSTYLE hazai Apple Premium viszonteladói hálózatában.

2024. szeptember 20. 18:28

A Sony 1000X széria már elérhető füstös rózsaszín színben is

A Sony bejelentette a díjnyertes 1000X zajszűrős fej- és fülhallgató termékcsalád legújabb tagjait. A WH-1000XM5 fejhallgató és WF-1000XM5 zajszűrős fülhallgató mostantól füstös rózsaszín színben is kapható. Ez a szín a rózsaszín árnyalat és az elegáns tónus révén új lehetőségeket kínál az egyedi stílus kiegészítéséhez, így a hangzásjavító divat alapdarabjává válik!

2024. szeptember 20. 16:43

Jelentős szakmai sikerrel zárult az ELTE pályaorientációs és tehetséggondozó programja

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő, „STEMpont” komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program (NTP-STEM-23) megvalósítására kiírt pályázatán az ELTE Informatikai Kar 20 millió forint, a Természettudományi Kar pedig csaknem 18 millió forint támogatási összeget nyert el.

2024. szeptember 20. 14:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34