Webizmus: tárlat a Benczúr Házban

MTI Sajtóadatbank, 2003. november 11. 17:09
Webizmus - Művészet ami összeköt a világgal címmel nemzetközi tárlat nyílik Budapesten, a Benczúr Házban, szerdán. "A globális online cyberkultúra kialakulásával együtt megszületett annak saját művészete, elindítva egy új képzőművészeti irányzatot: a webizmust" - idézik a meghívóban a világművészeti áramlatot értelmező amerikai alkotót, Rodney Changot, vagy ahogy művésznéven ismerik, Pygoyát.
Az interneten keresztül szerveződött világművészeti áramlat tagjai - hivatásos grafikusok, festők - eszköztárukat bővítették ki a számítógép nyújtotta lehetőségekkel - mondta a társulás magyar tagja, Kovács-Egri Tibor festőművész. A komputert technikai segédeszközként használják - fűzte hozzá.

Az érdeklődők a Zazie, illetve az Uly Paya művésznevet használó osztrák képzőművészek, Ingrid Kamerbeek és Norbert Strippel német alkotók, illetve az amerikai Pygoya, a francia Bernard Dumaine és Kovács-Egri Tibor öt-öt digitális technikával készült, keretezett nyomatát láthatják. Az alkalmi tárlat csütörtökön és pénteken tekinthető meg a VI. kerületi Benczúr utca 27. szám alatti intézményben.

A webisták az európai turné keretében a franciaországi Angouléme-ben, Németországban Sonthofenben és Frankfurtban, valamint Bécsben is bemutatták már munkáikat.
Kulcsszavak: művészet

Hatalmas a kereslet a HONOR befelé hajlítható telefonjára

Kiválóan teljesített első napjaiban a már Európa több országában is kapható HONOR Magic V3. A Magyarországra október 1-jén érkező eszköz megjelenése első napján 56%-kal több eladást produkált, mint elődje, a HONOR Magic V2. A készletek kifejezetten korlátozottá váltak, de újabb, nagyobb szállítmány várható a napokban.

2024. szeptember 16. 20:28

Az ARUBA Hackathon visszatért – 24 órás verseny a legjobb fejlesztők számára

A vezető európai felhőszolgáltató ArubaCloud a ComputerTrendsszel együttműködésben a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) szakmai támogatásával programozói hackathont rendezett idén szeptember 14-15-én, hogy ezzel is hozzájáruljon a magyarországi IT-tehetségek felfedezéséhez.

2024. szeptember 16. 18:49

Megvannak a Marketer of The Year hazai jelöltjei

A legnagyobb hatású, legeredményesebb marketingesek elismerése céljából új díjat alapított a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ). A szakmai zsűri ajánlása alapján, az idén először szervezett díj jelöltjei: Balogh Barbara (Velux), Bánhegyi Zsófia (Szerencsejáték Zrt.), Beke Zsuzsa (Richter), Mérő Ádám (The Coca-Cola Company), valamint Pantl Péter (MOL Group). A “Marketer of The Year” exkluzív díjat szeptember 19-én a Marketing Summiton adják majd át. Az elismerés valódi különlegessége az, hogy annak első helyezettje képviseli Magyarországot a European Marketing Confederation által szervezett, 2025-ös “European Marketer of The Year Award”-on.

2024. szeptember 16. 16:57

A Rubik-kocka 50. évfordulóját ünnepelték a Széchenyi-egyetem Innovációs Parkjában

A Rubik-kocka feltalálásának 50. évfordulója alkalmából Rubik Ernő világhírű feltaláló volt a Széchenyi István Egyetem és a győri önkormányzat vendége szeptember 12-én. A Győri Innovációs Park aulájában, a Kocka néven ismert épületben Rubik-kocka-kirakó versennyel és pódiumbeszélgetéssel ünnepelték meg a jubileumot.

2024. szeptember 16. 15:14

Tarol a HONOR Magic V3 Európában

Kiválóan teljesített első napjaiban a már Európa több országában is kapható HONOR Magic V3. A Magyarországra október 1-jén érkező eszköz megjelenése első napján 56%-kal több eladást produkált, mint elődje, a HONOR Magic V2. A készletek kifejezetten korlátozottá váltak, de újabb, nagyobb szállítmány várható a napokban.

2024. szeptember 16. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27