Valentin-nap: csak nem egy spamküldő a titkos imádója?

forrás Prim Online, 2004. február 13. 13:00
A Clearswift, a MIMEsweeper gyártója azt javasolja a szervezeteknek, hogy még éberebben figyeljék az e-mail használatot a február 14-i időszakban, hiszen a spamküldők, vírusírók és hackerek a Valentin-napot kihasználva bírhatják rá az embereket az e-mail üzenetekhez csatolt fájlok megnyitására és hiperhivatkozások kipróbálására.
Minden évben e-üdvözlőlapok millióit küldik el Valentin-nap környékén. Azonban a titkos imádók által küldött üzenetek tradícióját kihasználhatják a spamküldők is, akik egy Valentin-napi üdvözlőlapnak tűnő csatolt fájlt küldenek e-mailben, amely megnyitáskor az áldozatot egy termékeket értékesítő webhelyre irányítja, vagy rosszabb esetben egy vírust futtat a számítógépen.

Idén is felbukkanhatnak olyan levelek, mint például a tavalyi Cupid e-üdvözlőlapok, amelyek módosították a felhasználók Internet Explorer fájljait az internethasználat figyeléséhez és az eredmények külső helyre továbbításához.

Az ilyen típusú Valentin-spam célja, hogy kihasználja a gyanútlan magányos embereket. A múlt hónapban az egész világon számos számítógépet megfertőző Mydoom e-mail féreghez hasonlóan az ilyen spam is az emberi hiszékenység kihasználásának taktikáját követi. Az emberi hiszékenység kihasználásának taktikája nagymértékben épít az emberi közreműködésre, és arra bírja rá a felhasználókat, hogy ne kövessék a biztonsági eljárásokat. Ez a módszer gyakran tőkét kovácsol az emberek segítőkészségéből és gyengéiből.

Az utóbbi években a virágot, csokoládét és más ajándékokat árusító spam mennyisége is folyamatosan nőtt egészen Valentin napjáig.

A Clearswift az javasolja a szervezeteknek, hogy a Valentin-nap előtti napot tekintsék olyan alkalomnak, amikor ismételten emlékeztethetik alkalmazottaikat a hivatalos e-mail és spam házirendek betartásának fontosságára. Így biztosítsák, hogy az alkalmazottak ne nyissák meg a spam levelekhez csatolt fájlokat, és ne kattintsanak a hivatkozásokra a spamküldők weblapjainak megnyitásához. Bár február 14-e ebben az évben szombatra esik, a szervezeteknek fel kell készülniük a Valentin-nap előtti és utáni munkanapokon jelentkező fenyegetések elhárítására.

Emellett oktatniuk kell felhasználóikat és frissíteni vírusvédelmi csomagjaikat és e-mail-házirendjeiket, valamint biztosítani, hogy az informatikai osztály tegyen proaktív lépéseket a spam elleni küzdelem érdekében.

A Clearswift MAILsweeper Anti-spam Solution házirend alapú, többszintű megközelítéssel segíti a spamlevelek áradatának meggátolását, mivel az intelligens szoftver megtanulja a spam üzenetek felismerését, valamint hozzáigazítható a szervezet speciális igényeihez. Az Anti-spam Solution magas szintű spamfelismerést kínál, de a megfelelő leveleket átengedi a címzettekhez, kevés adminisztrációs erőforrást igényelve.

A többszintű megközelítés a következő elemekből áll:

  • A MAILsweeper for SMTP
  • A Clearswift új spamellenes szűrője, amely Bayes osztályozást, heurisztikus keresést és szövegelemzést végez
  • A spamActive, egy spam adatbázis, amely frissítései naponta nyolcszor érkeznek meg az ügyfelekhez
Kulcsszavak: security Clearswift

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10