Ismét nyereséges az Alcatel

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 30. 09:51
Nyereséges lett az Alcatel, Európa egyik legjelentősebb távközlési berendezéseket gyártó cége az idei második negyedévben. Részvényeinek ára azonban csökkent, mert egyes üzletágak gyengébb eredményekről számoltak be: a mobilüzletágának árbevétele például elmaradt a várttól.
A társaság adózott eredménye 23 millió euró volt a júniussal végződött negyedévben, elemzők 6 millió euró adó utáni veszteségre számítottak. Egy évvel korábban 675 millió euró volt a hiány. A második negyedévben 3,078 milliárd euróra nőtt az árbevétel az egy évvel korábbi 2,967 milliárdról. Elemzők 3,15 milliárdot vártak. A társaság arra számít, hogy az idei év harmadik negyedében 10 százalékkal fog nőni az árbevétel az egy évvel korábbihoz képest.

Az Alcatel, amely az elmúlt három évben végrehajtott költségcsökkentő programnak köszönhetően kezd magára találni, úgy látja, hogy évek óta először érzékelhetők a fellendülés jelei az optikai hálózatok piacán. Fellendítette az üzletmenetet a szélessávú internet-hozzáférés beruházásainak bővülése, valamint a vállalati belső kommunikációs rendszerek iránti igény növekedése is.

Az Alcatel 10,85 euró volt a párizsi értéktőzsdén csütörtökön kora délután, 1,81 százalékkal alacsonyabb a szerdai 11,15 eurós zárónál. Csütörtökön 10,85 eurón nyitott, január óta 6,27 százalékkal, egy év alatt 24,43 százalékkal drágult.

Kulcsszavak: +céginfo Alcatel

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ősszel is bőven van mit tenni (és enni) – Hasznos appok az új évszakhoz

Itt az ősz: kezdenek barnulni és hullani a falevelek, a reggelek ködösek, a nappalok és éjszakák pedig egyre esősebbek. A hőmérséklet lehűl – bár kifoghatunk szép napokat –, a körülöttünk létrejövő új világ pedig remek friss lehetőségeket kínál. A HONOR pár okostelefonos alkalmazással kínál lehetőségeket arra, hogy kihasználjuk ezt.

2024. október 17. 16:24

Az Uwaizy forradalmi, AI-alapú nyelvtanulási alkalmazást indít el

2024 októberében hivatalosan is elindult az Uwaizy – egy úttörő nyelvtanulási alkalmazás, amely egyedülállóan személyre szabott AI-alapú tanulási élményt kínál. Ami igazán megkülönbözteti az Uwaizy-t a többi nyelvtanuló alkalmazástól, az az, hogy az Uwaizy középpontjában egy mesterséges intelligencia által vezérelt képesség áll, amely képes megismerni minden felhasználót; meghatározza személyiségét, szándékát és személyes kontextusát, hogy olyan szinten tudjon kapcsolatba lépni Önnel, mint más platformokon.

2024. október 15. 15:10

Magyarországon is bemutatkozik a Vivo

A zászlóshajójának számító X200-as sorozat bemutatója után nem sokkal, 2024 októberének végén Magyarországra is megérkezik a Vivo mobilgyártó, és elindítja a hivatalos forgalmazást.

2024. október 14. 20:38

Skarlátvörös színben emelkedik ki a mezőnyből a Sony okostelefonja

A Sony örömmel jelenti be, hogy zászlóshajó okostelefonja mostantól már „skarlátvörös” színben, a vörös új, lenyűgöző árnyalatában is elérhető. Az új „skarlátvörös” Xperia 1 VI rendelkezik az összes olyan forradalmi technológiával, amelyek a teljes jelenlegi színpalettában páratlan felhasználói élményt nyújtanak, míg elegáns kialakítását még inkább kiemeli és tökéletesíti a szemet gyönyörködtető skarlátvörös színű, előkelő matt felület.

2024. október 14. 18:20

Megújul az ÁHK-mutató – könnyebb lesz a mobiltarifák összehasonlítása

Az NMHH 2015. január óta publikálja minden hónap elején a legjelentősebb hazai szolgáltatók kínálatában aktuálisan elérhető lakossági mobil- és vezetékestelefon-díjcsomagok átlagos havi költségeit, azaz az ÁHK-értékeket. Az nmhh.hu/ahk címen elérhető oldal segít eligazodni a sokféle – a különböző tarifák mellett egyre változatosabb szolgáltatásokat nyújtó – telefondíjcsomag között, és azzal, hogy megkönnyíti a választást, növeli a fogyasztói tudatosságot is a telefonszolgáltatások piacán.

2024. október 14. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy év alatt 45 milliárd forintot loptak el tőlünk a digitális bűnözők

2024. október 15. 16:51

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24