Az LCD árak csökkenésére számít a harmadik negyedévben a Samsung

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 25. 08:45
A Samsung Electronics 20 százalékos LCD árcsökkenésre számít a harmadik negyedévben, amit a negyedik negyedévi keresletnövekedéssel párhuzamosan pozitív korrekció követhet majd.
Az LCD paneleket gyártó vállalatok kapacitás növelő beruházásaival párhuzamosan erősödnek az aggályok a számítógép-monitorokhoz és televízió készülékekhez használt LCD képernyők árának összeomlásával kapcsolatosan, ami meglehetősen megterhelte a Samsung Electronics és az LG.Philips LCD. részvényeinek az árfolyamát.

Az amerikai iSuppli Corp. piackutató cég számításai szerint a nagyméretű LCD panelek kínálati többlete a harmadik negyedévben túljut a csúcspontján és a negyedik negyedév folyamán beáll az egyensúly. Elemzők szerint a túlkínálat oka az, hogy a lakosság a további árcsökkenés reményében halasztja vásárlási döntéseit, miközben a készülékgyártók alacsonyan igyekeznek tartani készleteiket. A negyedik negyedévben azonban a vásárlási döntések már nem nagyon lesznek tovább halaszthatóak.

A Samsung Electronics és az LG.Philips egyenként a világpiac úgy 20 százalékát felügyelik és külön-külön úgy 20 milliárd dollárt szánnak az elkövetkező évtizedben új LCD gyártó kapacitások építésére fordítani.
Kulcsszavak: Samsung trend LCD

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Kingston FURY, a versenyautók által ihletett DDR5-memória

A Kingston FURY, a memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető vezető Kingston Technology Company, Inc. vállalat nagy teljesítményű megoldásokra specializálódott részlege, bemutatta legújabb memóriáját, a Kingston FURY Renegade DDR5 RGB Limited Editiont. Az autók és az autóversenyzés szeretete által ihletett készlet a versenypályák lendületét idézi.

2024. június 25. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40