Digitális lakossági műsorelosztó szolgáltatást vezet be az Antenna Hungária

forrás Prim Online, 2005. május 31. 12:36
Az Antenna Hungária hamarosan elindítja az Antenna Digital-t, amely eddigi „kábel nélküli kábeltévéje”, az AntennaMikro helyébe lép. „Az AH ezzel teljes körű digitális szolgáltató lett: a digitális földfelszíni televíziós, műholdas és digitális rádióműsor-szórás után lakossági területen is léptünk. Közel száz csatornát, az eddigieknél jóval rugalmasabb programstruktúrát, kiváló kép- és hangminőséget és a digitális átvitelhez kapcsolódó kényelmi szolgáltatásokat nyújtunk előfizetőinknek” – jelentette be Dr. László Géza vezérigazgató a cég keddi sajtótájékoztatóján.

Az Antenna Hungária a lakossági piacon is korszerű, innovatív termékkel kíván jelen lenni. A Budapest egy részén és a főváros környékén vehető, mikrohullámon a Széchenyi-hegyi adótoronyból sugárzott AntennaMikro szolgáltatás előfizetői automatikusan élvezhetik majd az Antenna Digital előnyeit, de a cég új ügyfelekre is számít. Kora ősszel indítják el az Antenna Digital sugárzását, s ezzel párhuzamosan lecserélik az AntennaMikro előfizetők dekódereit, hogy alkalmasak legyenek a digitális jelek fogadására. "Reményeink szerint az Antenna Digital a kábeltelevíziók valódi versenytársa lesz Budapesten" - mondta a vezérigazgató.


A digitális jeltovábbítás révén lehetővé válik a nézők által fogható csatornák számának növelése. A tervek szerint - a jogtulajdonosokkal folyamatban vannak a tárgyalások - az Antenna Digital előfizetői közel száz televíziócsatorna műsorai közül válogathatnak majd. Az előzetes piackutatásokból kiderült, hogy a nézők nagy része a magyar nyelvű adásokat részesíti előnyben: ezért az Antenna Hungária Rt. megegyezés esetén a piacon lévő valamennyi, mintegy 40 magyar nyelvű programot fel kívánja venni az Antenna Digital kínálatába.

A kábeltévék piacán jelenleg az a gyakorlat, hogy a háztartások csupán néhány, egymásra épülő előfizetői csomag közül választhatnak. Vámos Péter projektvezető kiemelte, hogy az Antenna Digital nézői számára ezzel szemben nagy számú programcsomagot állítanak össze, amelyek rugalmasan alkalmazkodnak majd a különböző igényekhez. Így több tematikus, például kulturális vagy nyelvtanuló-programcsomag elindítását is tervezik.

A digitális szolgáltatás további előnye az analógnál sokkal jobb minőség. A kép- és a hangminőség javulását Vámos Péter a VHS-videó és a digitális DVD-lemez közötti különbséggel szemléltette. Az Antenna Digital előfizetői dekóderük segítségével lehívhatnak majd egy elektronikus programfüzetet is, amely a csatornák programjairól nyújt információt egy egyszerű, könnyen kezelhető menüfelületen keresztül, s az előfizetők igényeihez igazodva új, korszerű digitális szolgáltatások elindítására is felkészültek.

Az Antenna Digital vételének feltétele, hogy az előfizető rálásson a Széchenyi-hegyi adótoronyra. A jelenleg használt antennák megfelelnek az Antenna Digital vételére is, így az előfizetőknek nem kell új berendezést vásárolniuk. A dekódereket az Antenna Hungária Rt. szakemberei kicserélik, s a tervek szerint november végére már minden jelenlegi AntennaMikro előfizető háztartásában ott lesz az új, száz program vételére alkalmas készülék. Ezután elindul a próbasugárzás, amelynek során az előfizetők egy hónapig ingyen ismerkedhetnek az új programokkal.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A jó portréfotók szakértelmet, technikát és elköteleződést igényelnek

A HONOR legújabb termékcsaládja, a HONOR 200 Pro-val az élen a portréfotózást helyezte előtérbe. Az új eszközökkel egy stúdiót hordozhatsz a zsebedben, ami a mesterséges intelligencia segítségével és a profi kialakításnak köszönhetően jelentősen megkönnyíti azt, hogy kiváló képeket készíts. Ezzel együtt azonban van pár tippünk ahhoz, hogy miként hozd ki a maximumot készülékedből – akár a legújabb szériát használod, akár más készüléket.

2024. június 22. 14:08

Nem csak régi mobilt keresnek a magyarok a Rejoy.hu-nál

A nyaralási szezon és az iskolai tanév vége közeledtével itthon is átalakultak az felújított eszközök piacának trendjei a Rejoynál. A legújabb Apple-készülék, a tavaly szeptemberben debütált iPhone 15 nem csupán elérhetőa cég kínálatában, de májusra pedig már a harmadik legnépszerűbb készülék volt a magyar vásárlók körében. Ezzel szemben eladásra főleg három-öt éves iPhone-okat, illetve két-öt éves, Androidot futtató Samsung készülékeket küldenek be az ügyfelek, tavasz óta pedig a csupán kétéves Samsung Galaxy S22 Ultra csúcsmodellből is nagy számban érkeznek eladó példányok.

2024. június 20. 10:01

06.20-án korlátlan belföldi mobilnet a Yetteltől

A Yettel célja, hogy ügyfelei szabadon és gondtalanul tesztelhessék a korlátlan mobilnet-élményt, ezért a mobiltársaság hivatalos előhívó számával azonos dátumon, 06.20-án egy napra lekapcsolja az adatforgalmi számlálókat és korlátlan, díjmentes belföldi mobilinternettel lepi meg ügyfeleit.

2024. június 18. 19:26

Olimpia, ahogy korábban még nem láthattuk

A Samsung, az olimpiai és paralimpiai játékok nemzetközi partnereként bejelentette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és az Olympic Broadcasting Serviceszel (OBS) együttműködve új szintre emeli a 2024-es párizsi olimpia közvetítését, friss élményt nyújtva a tévénézőknek és a szurkolóknak. A különleges, maguk nemében eddig példa nélküli felvételek, amelyeket a Samsung Galaxy S24 Ultra készülékkel rögzítenek és osztanak meg, fontos szerepet játszanak majd abban, hogy a Szajna folyón zajló történelmi nyitóünnepségét és az olimpiai játékok vitorlásversenyeit egészen új szemszögből láthassuk.

2024. június 18. 16:24

Sandberg mobilkiegészítők a nyaraláshoz

Manapság egyre több okoskészüléket használunk, melyek töltéséhez külön adapterekre és kábelekre van szükségünk. Ez leginkább utazás során jelenthet problémát, hiszen a töltőadapterek meglepően sok helyet tudnak elfoglalni egy táskában, nem beszélve a laptoptöltők méretéről. A Sandberg ezekre a nehézségekre igyekszik két megoldást is kínálni nagy teljesítményű, kompakt töltőadapterével és 3 az 1-ben vezeték nélküli hordozható töltőjével.

2024. június 17. 18:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40