RFID-alapú stadion-beléptető rendszerek a labdarúgó VB-n

Kovács Attila, 2005. június 18. 14:05
Stuttgart városa a Siemenst bízta meg a Gottlieb Daimler Stadion beléptető és ticketing rendszerének létrehozására, a 2006-os labdarúgó VB szervezői és a FIFA által támasztott igények szerint.
A projektet a Siemens Communications ágazata vezeti és partnerével, a Skidata céggel közösen olyan megoldást létesít, amely a belépés-ellenőrzés és -biztonság legmodernebb eljárásait használja fel. A Siemens a megbízás alapján -- a hamburgi AOL Stadion után -- újabb német stadiont hoz fel a FIFA által előírt szintre. A megoldás RFID (Radio Frequency Identification) technológiára épül, és gyors és biztonságos belépést biztosít a nézőknek. A már a portugáliai foci-EB-n is kitűnően bevált beléptető rendszer segítségével az RFID-chipet tartalnazó belépőjegyet le lehet olvasni és érvényességét ellenőrizni. Ezen kívül olyan egyedi, a jegytulajdonos személyéhez kötött kiegészítő információk is kiértékelhetők, mint például szurkolói táborhoz való tartozás, valamint a napi jegyen kívül bérletek és belépésre jogosító RFID-alapú tagigazolványok is kezelhetők.
Kulcsszavak: Siemens RFID

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem csak régi mobilt keresnek a magyarok a Rejoy.hu-nál

A nyaralási szezon és az iskolai tanév vége közeledtével itthon is átalakultak az felújított eszközök piacának trendjei a Rejoynál. A legújabb Apple-készülék, a tavaly szeptemberben debütált iPhone 15 nem csupán elérhetőa cég kínálatában, de májusra pedig már a harmadik legnépszerűbb készülék volt a magyar vásárlók körében. Ezzel szemben eladásra főleg három-öt éves iPhone-okat, illetve két-öt éves, Androidot futtató Samsung készülékeket küldenek be az ügyfelek, tavasz óta pedig a csupán kétéves Samsung Galaxy S22 Ultra csúcsmodellből is nagy számban érkeznek eladó példányok.

2024. június 20. 10:01

06.20-án korlátlan belföldi mobilnet a Yetteltől

A Yettel célja, hogy ügyfelei szabadon és gondtalanul tesztelhessék a korlátlan mobilnet-élményt, ezért a mobiltársaság hivatalos előhívó számával azonos dátumon, 06.20-án egy napra lekapcsolja az adatforgalmi számlálókat és korlátlan, díjmentes belföldi mobilinternettel lepi meg ügyfeleit.

2024. június 18. 19:26

Olimpia, ahogy korábban még nem láthattuk

A Samsung, az olimpiai és paralimpiai játékok nemzetközi partnereként bejelentette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és az Olympic Broadcasting Serviceszel (OBS) együttműködve új szintre emeli a 2024-es párizsi olimpia közvetítését, friss élményt nyújtva a tévénézőknek és a szurkolóknak. A különleges, maguk nemében eddig példa nélküli felvételek, amelyeket a Samsung Galaxy S24 Ultra készülékkel rögzítenek és osztanak meg, fontos szerepet játszanak majd abban, hogy a Szajna folyón zajló történelmi nyitóünnepségét és az olimpiai játékok vitorlásversenyeit egészen új szemszögből láthassuk.

2024. június 18. 16:24

Sandberg mobilkiegészítők a nyaraláshoz

Manapság egyre több okoskészüléket használunk, melyek töltéséhez külön adapterekre és kábelekre van szükségünk. Ez leginkább utazás során jelenthet problémát, hiszen a töltőadapterek meglepően sok helyet tudnak elfoglalni egy táskában, nem beszélve a laptoptöltők méretéről. A Sandberg ezekre a nehézségekre igyekszik két megoldást is kínálni nagy teljesítményű, kompakt töltőadapterével és 3 az 1-ben vezeték nélküli hordozható töltőjével.

2024. június 17. 18:54

Az eMAG és a Rejoy elindítja az Easy Buyback programot

Mivel a legnépszerűbb mobiltelefonok átlagára az elmúlt négy évben megduplázódott, az eMAG a Rejoy.hu-val közösen kialakított, teljes mértékben online igénybe vehető Easy BuyBack programon keresztül az eMAG vásárlói régi telefonjuk eladásából származó extra pénzt is beforgathatják új okostelefonjuk megvásárlásába. 

2024. június 14. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02