RFID-alapú stadion-beléptető rendszerek a labdarúgó VB-n

Kovács Attila, 2005. június 18. 14:05
Stuttgart városa a Siemenst bízta meg a Gottlieb Daimler Stadion beléptető és ticketing rendszerének létrehozására, a 2006-os labdarúgó VB szervezői és a FIFA által támasztott igények szerint.
A projektet a Siemens Communications ágazata vezeti és partnerével, a Skidata céggel közösen olyan megoldást létesít, amely a belépés-ellenőrzés és -biztonság legmodernebb eljárásait használja fel. A Siemens a megbízás alapján -- a hamburgi AOL Stadion után -- újabb német stadiont hoz fel a FIFA által előírt szintre. A megoldás RFID (Radio Frequency Identification) technológiára épül, és gyors és biztonságos belépést biztosít a nézőknek. A már a portugáliai foci-EB-n is kitűnően bevált beléptető rendszer segítségével az RFID-chipet tartalnazó belépőjegyet le lehet olvasni és érvényességét ellenőrizni. Ezen kívül olyan egyedi, a jegytulajdonos személyéhez kötött kiegészítő információk is kiértékelhetők, mint például szurkolói táborhoz való tartozás, valamint a napi jegyen kívül bérletek és belépésre jogosító RFID-alapú tagigazolványok is kezelhetők.
Kulcsszavak: Siemens RFID

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az eMAG és a Rejoy elindítja az Easy Buyback programot

Mivel a legnépszerűbb mobiltelefonok átlagára az elmúlt négy évben megduplázódott, az eMAG a Rejoy.hu-val közösen kialakított, teljes mértékben online igénybe vehető Easy BuyBack programon keresztül az eMAG vásárlói régi telefonjuk eladásából származó extra pénzt is beforgathatják új okostelefonjuk megvásárlásába. 

2024. június 14. 17:43

Ünnepeld a futball életérzését csevegés közben és nyerj te is a Viberen

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és a hangalapú kommunikáció globális piacvezetője minden igazi futballrajongót meghív, hogy vegyenek részt interaktív tippjátékában, amely még közelebb hozza a barátokat, családtagokat és kollégákat az eseményekhez. 

2024. június 14. 11:27

Stúdió kaliberű portréfotózási képességekkel érkezik a HONOR 200 termékcsalád

A HONOR, Európa leggyorsabban növekvő okostelefon-márkája ma a párizsi Hipódromo de París-Longchamp helyszínén egy látványos rendezvényen mutatta be a HONOR 200 termékcsaládot. Az eseményen – amelyen több mint 800 európai újságíró és partner vett részt – a vállalat megerősítette, hogy a HONOR 200-as széria Magyarországra is érkezik. Ezzel együtt most először lesz kapható a régióban és az országban a HONOR 200 és a HONOR 200 Pro. 

2024. június 13. 09:10

Az érettségire való felkészülésben is jól jöhetnek az okostelefonok

Az emelt szintű szobeli érettségik már nagyban zajlanak, alig két hét múlva pedig a középszintűek is elkezdődnek. A diákok számára fontos, hogy koncentráljanak, összeszedjék gondolataikat, és rendezetté tegyék hétköznapjaikat az ideális felkészüléshez. A HONOR által ajánlott alkalmazások pontosan ebben segítenek.

2024. június 7. 09:55

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30