Proton HD LCD TV-k a CES-en

Széll Zoltán, 2007. január 7. 16:15
A taiwani alapú Proton Electronic Industrial cég két teljes HD (high-definition) LCD TV-t – P47D5/P42D5 - mutat be a jövő héten (január 8-11) Las Vegasban megrendezésre kerülő ’International CES 2007’ kiállításon.
A két TV jellemzői a nagy felbontás (1920 x 1080), a nagy látószög (176 fok), a digitális- és analóg vevők, valamint a HDMI (high definition multimedia interface = magas képminőségű multimédia határfelület) bemenet. A 47 hüvelykes modell kontraszt-hányadosa 1200:1, fényereje 500nits és két 5W-os hangszórót tartalmaz. A teljes HD LCD TV-ket a Proton kizárólagos viszonteladóitól lehet majd megvásárolni. A Proton képviselője elmondta, hogy az új HD LCD TV-k árát még nem hozták nyilvánosságra, mivel még nem kapható.

A Proton a fenti két TV-készüléken kívül a CES 2007 kiállításon még két további TV-t is bemutat. Látható lesz a taiwani cég két nagyméretű, LED hátsó megvilágítással kombinált LCD TV-je. A hideg katódos fénykibocsátó lámpák (CCFL) helyett a Proton 32- és 42 hüvelykes LCD TV-k hátsó fényforrásként LED-eket (fénykibocsátó diódákat) használnak. Ezek a TV-készülékek a második negyedévben kerülnek az üzletek polcaira.

A Proton a két LED alapú LCD TV-t először a taiwani Computex 2006 (június 6-10) kiállításon mutatta be.
Kulcsszavak: HD LCD TV Proton

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG szerint a jövő autója gyakorlatilag egy kerekeken guruló élettér lesz

Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új szoftvercsomagot adott ki, amely úttörő szerepet játszik majd a szoftveresen definiált járművekre (SDV) való átállásban. Az AlphaWare nevű fejlett, felhasználóközpontú megoldás újraértelmezi az autó fogalmát és a felhasználók autózással kapcsolatos élményét. Az innovatív szoftvercsomagot az AutoTech: Detroit eseményen mutatta be a cég.

2024. június 14. 14:31

Újragondolt belső tér a jövő önvezető autóiban

Filmnézés, játék vagy épp munka: az automatizált járművek jövőbeni használóinak egyértelmű elképzelései vannak arról, hogyan töltenék el az úticéljuk eléréséig rendelkezésre álló időt. Ezek az igények a belső tér teljes körű újratervezését, valamint olyan komfortos utazási élményt jelentenek, ami új kihívások elé állítja a gyártókat és a beszállítókat. Mindez egy, a Bosch által vezetett németországi kutatásból derül ki. 

2024. június 14. 12:56

A Thermaltake új versenyszimulátor-pilótafülkét és monitorállványt mutat be

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bemutatta a GR500 versenyszimulátor-pilótafülkét és a Triple Racing monitorállványt, melyek már megvásárolhatóak. A hagyományos PC gaming setupokon túlmutatva a versenyszimulátorok újradefiniálják a gaming környezetet, így könnyen úgy érezheted, mintha egy igazi versenyautót vezetnél egy igazi versenypályán, miközben egy zárt, szórakozásra alkalmas helyen vagy. Hozd létre szimulátoraidat a Thermaltake verseny-ökoszisztémával vagy menj még messzebbre, és párosítsd őket egy VR-headsettel, mint a Meta Quest 3, teljesen elmerülve a gyors és ádáz versenyzés izgalmában!

2024. június 13. 13:45

Szurkolj otthon a Samsung AI-támogatott 8K tévéivel!

Idén nyáron látványos események dobogtatják meg világszerte a sportrajongók szívét. A szurkolószezon kiváló alkalom lehet az otthoni audiovizuális készülékek, vagy akár házimozi rendszer frissítésére. A Samsung legújabb tévé- és hangprojektor termékcsaládjainak AI-alapú funkciói fokozzák a 8K nézői élményt, emelve a „focinyár” színvonalát, ahhoz hasonló érzést nyújtva, mintha a felhasználó a stadionban ülne.

2024. június 11. 12:26

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30