3GSM kiállítás: a HSDPA-terminálok új generációja

OTS - Cégvonal, 2007. február 12. 13:21
A HSDPA technológiai szektor legújabb terméknemzedékét mutatja be a hamburgi székhelyű 4G Systems GmbH cég az idei barcelonai 3GSM kiállításon (február 12-15.). Fellebbentik a leplet az új és gyors, 3,6 Mbit/s átviteli sebességű HSDPA-routerről, amely február 7-e óta kész, és a HSDPA XSPlug P4-ről, amelynek formatervezése különösen szép és súlya csekély. A legújabb HSDPA-generáció készülékei gyorsabbak és nagyobb teljesítményűek, mint elődeik.
A HSDPA XSBox R4v-vel a HotSpot mindig közel van. A nagy sebességű internetkapcsolat különösen kis munkacsoportoknak vagy családoknak ideális, mivel egy időben több személyi számítógép vagy noteszgép is rá tud csatlakozni. Az operációs rendszertől függetlenül, WLAN-on vagy Etherneten (LAN) keresztül nagyon könnyű a 4G XSBox R4v használata. Miután semmilyen szoftvert nem kell hozzá telepíteni, az online kapcsolat egy pillanat alatt létrehozható. A HSDPA-képes XSBox R4v-nek a DSL-lel összemérhető átviteli sebessége van.

Internetkapcsolatnál és más mobilhálózati adatátviteli alkalmazásoknál a 3,6 Mbit/s már egy olyan sebesség a letöltésben, amely DSL-kapcsolat esetén telepített vezetékes hálózaton érhető el. Olyan készülékeket fejleszt a cég, amelyek már 7,2 Mbit/s-ra is képesek.

A HSDPA XSPlug P4 kicsi, könnyű és formatervezése tökéletes. Az online-kapcsolat egyetlen gombnyomással, pillanat alatt létrehozható, és az internetre PC-n vagy notebookon keresztül gyorsan rá lehet kapcsolódni. A termékhez tartozó szoftver illeszkedik a Microsoft Windows 2000/XP/Vista, illetve az Apple Mac OS X 10.3-10.5 operációs rendszerekhez, és közvetlenül a számítógépről tölthető le, nem kell hozzá CD-ROM. Utazáskor a felhasználónak minden azonnal kéznél van. Teljessé teszik a terméket olyan funkciói, mint a SMS-küldés és -fogadás, az online-időtartam kijelzése, az átvitt adat mennyisége, a fogadási intenzitás és a kapcsolat adatai.

A 4G XSJack T2 szinte egy mobil "telefonfülke", független az otthoni, telepített, vezetékes kapcsolattól, és a munka vele hihetetlenül rugalmas. Nagyon jól kiegészíti a cég
termékportfolióját. Az XSJack T2 megvásárlása után azonnal használható.

Ennél az új terméknél már nem kell számolni azzal a hosszú telepítési idővel, amely gyakran a vezetékes kapcsolat kiépítéséhez szükséges, még abban az esetben sem, ha az adott helyen nincs ilyen kapcsolatra lehetőség.

Az XSJack T2 összekapcsolja a vezetékes, analóg telefont a GSM-mobilhálózattal. Ennek a berendezésnek a használatával a végpontok és tartozékaik (például a faxgép vagy az üzenetrögzítő) anélkül használható továbbra is, hogy elvesznének a GSM-mobilterminálok adta előnyök. Ráadásul az XSJack T2-nél lehetőség van PIN-kód által védett telefonkapcsolatra, a mobilterminál alaposan tesztelt kiegészítőire, benne az integrált végpontdobozzal.

  • A cég több mobilterminál-szabvány szerint (de különösen HSDPA szerint) fejleszt különböző mobilterminál-berendezéseket és -alkalmazásokat. Új termékei között vannak laptop számítógéphez való PC-kártyák és asztali gépekhez való USB-adapterek. Mint termékfejlesztőnek és -gyártónak a 4G Systemsnek négy hasonló profilú versenytársa van a világon, és elkötelezett abban, hogy a jövőben is Németországban végezze a gyártást. A céget 2002 októberében alapították, és székhelye Hamburgban van.
Kulcsszavak: 3GSM HSDPA

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az eMAG és a Rejoy elindítja az Easy Buyback programot

Mivel a legnépszerűbb mobiltelefonok átlagára az elmúlt négy évben megduplázódott, az eMAG a Rejoy.hu-val közösen kialakított, teljes mértékben online igénybe vehető Easy BuyBack programon keresztül az eMAG vásárlói régi telefonjuk eladásából származó extra pénzt is beforgathatják új okostelefonjuk megvásárlásába. 

2024. június 14. 17:43

Ünnepeld a futball életérzését csevegés közben és nyerj te is a Viberen

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és a hangalapú kommunikáció globális piacvezetője minden igazi futballrajongót meghív, hogy vegyenek részt interaktív tippjátékában, amely még közelebb hozza a barátokat, családtagokat és kollégákat az eseményekhez. 

2024. június 14. 11:27

Stúdió kaliberű portréfotózási képességekkel érkezik a HONOR 200 termékcsalád

A HONOR, Európa leggyorsabban növekvő okostelefon-márkája ma a párizsi Hipódromo de París-Longchamp helyszínén egy látványos rendezvényen mutatta be a HONOR 200 termékcsaládot. Az eseményen – amelyen több mint 800 európai újságíró és partner vett részt – a vállalat megerősítette, hogy a HONOR 200-as széria Magyarországra is érkezik. Ezzel együtt most először lesz kapható a régióban és az országban a HONOR 200 és a HONOR 200 Pro. 

2024. június 13. 09:10

Az érettségire való felkészülésben is jól jöhetnek az okostelefonok

Az emelt szintű szobeli érettségik már nagyban zajlanak, alig két hét múlva pedig a középszintűek is elkezdődnek. A diákok számára fontos, hogy koncentráljanak, összeszedjék gondolataikat, és rendezetté tegyék hétköznapjaikat az ideális felkészüléshez. A HONOR által ajánlott alkalmazások pontosan ebben segítenek.

2024. június 7. 09:55

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30