5 biztonsági és kényelmi funkció a maximális vezetési élményért

forrás: Prím Online, 2023. november 23. 19:00

Az új autóktól ma már nemcsak kiváló teljesítményt és hatékonyságot várunk el, hanem azt szeretnénk, ha kényelmünket és biztonságunkat is maximálisan szolgálnák. A legújabb modellek éppen ezért számos fejlett technológiai funkcióval rendelkeznek, amelyek amellett, hogy magasabb szintre emelik a vezetés élményét, az utazást is biztonságosabbá teszik. A Mio, a menetrögzítő kamerák vezető gyártója összegyűjtött 5 olyan funkciót és eszközt, amelyek ezt a célt szolgálják.

 

 

1. Memória: kényelem érintésre

 

Más vezette előtted az autót? Csak egy gombnyomás és az ülés máris beáll abba a helyzetbe, amibe korábban beprogramoztad! Nincs szükség gombtekergetésre, karhúzogatásra, pár másodperc alatt automatikusan úgy áll az ülés, ahogy neked a legkényelmesebb. Sőt, bizonyos modellekben arra is van lehetőség, hogy a kormányt, a tükröt, a klímát és a hangrendszert is a saját preferenciáid szerint mentsd el az autó memóriájába.

 

2. Vezetéstámogató funkciók: biztonság felsőfokon

 

Kamerák és szenzorok tucatjai figyelik folyamatosan az utat és az autó környezetét vezetés közben, hogy a begyűjtött információk alapján az autó biztonsági rendszere ott és akkor tudjon beavatkozni, amikor éppen szükséges. A holttérfigyelő-rendszer, a sávtartó asszisztens, az adaptív tempomat, a ráfutásos ütközésre figyelmeztetés, az automatikus vészfékezés, a parkolási asszisztens csak néhány példa arra, hogy milyen vezetéstámogató és biztonsági asszisztenciák segíthetenek neked vezetés közben.

 

3. Infotainment rendszer: szórakozás és információ egy helyen

 

Az érintőképernyőn keresztül egyszerűen és könnyen navigálhatsz a különböző információs és szórakoztató funkciók között. Legyen szó például a zene, a navigáció, a telefon, a klíma, a Bluetooth-kapcsolat irányításáról, az autó műszaki állapotának megismeréséről, az infotainment rendszerek sok mindenre képesek. Ha pedig vezetés közben nem szereted a képernyőt figyelni, számos modellben hangutasítással is vezérelheted a kereséseket és beállításokat.

 

4. Mobilapplikáció: távoli irányítás

 

Szeretnéd előre felfűteni az autót? Ellenőriznéd az elektromos töltöttségi szintet? Meg akarod találni a parkoló kocsidat? Az adott márka saját mobilapplikációját használva mindezt néhány kattintással, gyorsan megteheted. A távoli autóirányító rendszerrel vezérelheted például az ajtókat, az ablakokat, a riasztórendszert, bekapcsolhatod a klímát és a szélvédőfűtést is.

 

5. Menetrögzítő kamera: szemtanú az utakon

 

Hiába a sok biztonsági és kényelmi funkció, bármikor kerülhetsz olyan szituációba vezetés közben, amikor jól jönne egy kiváló minőségű fedélzeti kamera. Az eszköz az utazás minden pillanatát rögzíti, duál kamera esetén az autó mögötti történésekről is készül felvétel. A megfelelő minőségű felvételek pedig segíthetnek neked egy esetleges baleset körülményeinek tisztázásában, valamint bizonyítékként is használhatod őket a hatósági, bírósági vagy biztosítói bizonyítási eljárás során.

 

5 érv a Mio menetrögzítő kamerái mellett 

 

  •  Akár 35% kedvezmény a partnereknél* a Black Friday keretében.
  •  Plusz egy év garancia ajándékba! A 2023.12.31-ig vásárolt készülékekre 3 év gyártói garancia jár.**
  •  Beépített Wi-Fi, Super Cap, Smart Parking, 4K 3840x2160p felbontás bizonyos modellekben.
  •  Élesebb képek HDR felvétellel egyes modellekben.
  •  Éjszaka is kiváló minőségű felvételek a Mio Night Vision technológiájával.
  •  Duál kamerák széles választéka.

__________________ 

* Best Byte, eMAG.hu, Euronics, iPON, Media Markt, Pepita

** C540/541, C545, C560, C570, C580, C380Dual, C588T, J30, J60, J85, 731, 732, 733, 792, 795, 798/Pro, 798Dual/Pro, 812, 818, 848, 886, 955W, 955 WD, M760D, M700, M40, A30, A50

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09