Testzsírt és szájszagot ellenőrző mobil

Genda Csongor Zoltán, 2007. október 3. 21:32

A japán DoCoMo egy különleges mobiltelefont mutatott be, amely alkalmas a testben felgyűlt zsiradék mérésére, sőt még leheletünket is ellenőrzi.

A legnagyobb japán mobilszolgáltató a CEATEC elektronikai kiállításon tárta a közönség elé wellness-mobilját, amelyet a szinte már általánosnak nevezhető kalória- és lépésszámlálón kívül felvérteztek még egy a testzsír mérésére alkalmas szenzorral is. A majdani felhasználóknak csupán annyit kell tenniük, hogy mindkét kezükkel megfogják a készüléket, amely egy rövid számítási művelet után kimutatja a százalékos értéket, amit természetesen egy rövid magyarázat is követ, hogy a tesztelést végző személyek megértsék a kapott adatokat. A mobil képességei azonban ennyiben nem merülnek ki, ugyanis ott van még a beépített lehelet-ellenőrző is, amely egy erőteljes kilégzésből meg tudja állapítani, hogy vajon a készülék tulajdonosának van-e kellemetlen szájszaga. A DoCoMo szerint a wellness-mobil segítségével a felhasználók jobban tudnak majd ügyelni egészségi állapotukra.

A távközlési vállalat képviselői azt nem közölték, hogy mikor kezdik meg az új készülék forgalmazását, és annak árára vonatkozó információval sem szolgáltak.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még „Sam Sung” sem tud ellenállni a világ legvékonyabb befelé hajlítható okostelefonjának

A HONOR az épp zajló IFA 2024-en mutatta be a HONOR Magic V3-at, és mindenkitől elismerő visszajelzéseket kapott – többek között Sam Sungtól is.

2024. szeptember 7. 15:50

Érkezik a HMD eddigi legbátrabb újítása

A Human Mobile Devices bemutatta az eddigi legforradalmibb készülékét: megérkezett a HMD Fusion. Az egyedi okostokokkal** kiegészíthető okostelefont teljesen a saját stílusodra szabhatod, és minden eddiginél könnyebben alakíthatod át vele a kedvenc, gyakran használt funkcióidat.

2024. szeptember 7. 11:59

A HONOR az IFA 2024-en mutatta be legújabb AI innovációit

A HONOR az IFA 2024-en bemutatta úttörő AI-képes hardveres kínálatát, valamint a kollaboratív AI adatvédelmi architektúráját, ezzel is hangsúlyozva, hogy mennyire elkötelezett az AI-vezérelt jövő iránt. Az eseményen debütáltak a HONOR legújabb AI-képes zászlóshajó készülékei is, köztük a HONOR Magic V3, a világ legvékonyabb, befelé hajlítható okostelefonja, valamint az elegáns és művészi HONOR MagicBook Art 14 laptop, illetve az innovatív HONOR MagicPad 2 tablet. Az IFA 2024-en a HONOR Watch 5 is bemutatkozott.

2024. szeptember 6. 18:47

Jelek az űrből: megszakítás nélküli lefedettség földrajzi korlátok nélkül

A műholdas és a földi mobilhálózatok integrálása új bevételi forrást jelent a műholdas, a félvezető- és a távközlési iparágak számára. A Deloitte TMT Predictions tanulmánya szerint 2024-ben már több mint 200 millió olyan okostelefont értékesíthetnek, amelyek képesek összekapcsolódni műholdas szolgáltatással. Mindemellett tovább növekedhetnek a műholdak létesítésére és -indítására fordított kiadások is, amelyekkel a beruházások összértéke már meghaladhatja a 3 milliárd dollárt.

2024. szeptember 6. 17:00

A továbbfejlesztett Samsung Food új, színvonalasabb élményeket kínál az IFA 2024 kiállításon

A Samsung a Samsung Food* első évfordulója alkalmából, az IFA 2024 kiállításon mutatja be a személyre szabható, AI-alapú élelmiszer- és receptgyűjtő felület legújabb funkcióit és frissítéseit. Az alkalmazás a tavalyi IFA kiállításon mutatkozott be, azóta pedig több mint hatmillió felhasználó töltötte le**, és az étkezéstervezés, valamint főzés egyik alapvető eszközévé vált a modern otthonokban. A felület legnépszerűbb funkciói közé tartoznak a Receptfunkciók, a Bevásárlólista, valamint az Étrendtervezés.

2024. szeptember 3. 18:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33