Már kaphatók a Symantec 2008-as biztonsági termékei

Kiss Ádám Zoltán, 2007. október 12. 19:16

A napokban jelentek meg a Symantec cég Norton Antivirus és Norton Internet Security szoftvereinek legújabb, 2008-as verziói. A frissítés rengeteg újdonságot tartalmaz, a legfontosabb azonban, hogy mostantól Windows Vista alatt is használhatók.

Tehát talán az egyik legfontosabb dolog, hogy az eddig Noton termékeket használó, időközben XP-ről Microsoft Windows Vista operációs rendszerre váltó felhasználók sem maradnak többé védelem nélkül. Ez valóban nagyon fontos, hiszen az operációsrendszer már fél éve kapható, de biztonsági szoftverek nagyobb választékban csak ezekben a hetekben kerülnek a piacra, a Norton termékek pedig a 64 bites verzióval is működnek. A fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a szoftver még kevesebb erőforrást használjon, hogy még gyorsabban töltődjön be. Örülhetünk az ez irányú törekvéseknek, hiszen olykor idegesítően sokat kell várni a rendszer teljes betöltődésére, és ebben komoly része volt eddig a víruskeresőknek. A 2008-as verziókba beépített a fejlesztő egy központi szakértői felületet, ahol segítséget kaphatunk a problémák elhárításához. Nem nélkülözik a termékek a ma már elengedhetetlen rootkitek elleni védelmet sem. A legújabb kihívásoknak megfelelően erősítették a vezeték nélküli hálózatok védelmét, illetve az a adathalászat elleni védelmet.

Kulcsszavak: Symantec security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AS5402T elnyerte a PCMAG „Editor’s Choice” díját

Az ASUSTOR AS5402T modelljét a PCMAG ismét „Editor’s Choice” kitüntetéssel díjazta. Az ASUSTOR idén számos nagyra értékelt zászlóshajó NAS-modellt dobott piacra, beleértve – de nem kizárólagosan – az AS5402T is. 

2024. június 15. 13:24

Az LG szerint a jövő autója gyakorlatilag egy kerekeken guruló élettér lesz

Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új szoftvercsomagot adott ki, amely úttörő szerepet játszik majd a szoftveresen definiált járművekre (SDV) való átállásban. Az AlphaWare nevű fejlett, felhasználóközpontú megoldás újraértelmezi az autó fogalmát és a felhasználók autózással kapcsolatos élményét. Az innovatív szoftvercsomagot az AutoTech: Detroit eseményen mutatta be a cég.

2024. június 14. 14:31

A Philips Monitors bemutatja a legújabb QD OLED Evnia gaming monitort

Kiváló képminőséget és kiemelkedő játékélményt biztosít a nagyteljesítményű vizuális specifikációkkal büszkélkedő Philips Evnia 34M2C6500, amely 2024 június közepétől megvásárolható.

2024. június 13. 18:33

Új router kisebb vállalkozások, távmunkában dolgozók és MSP-k támogatására

A Zyxel Networks, a biztonságos, AI-alapú felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szállítója bejelentette az USG LITE 60AX – egy AX6000 WiFi 6 biztonsági router bevezetését. Az all-in-one routert kifejezetten kis- és középvállalkozások (SMB-k), távmunkában dolgozók és menedzselt szolgáltatók (MSP-k) számára tervezte a gyártó. 

2024. június 13. 15:20

A Thermaltake új versenyszimulátor-pilótafülkét és monitorállványt mutat be

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bemutatta a GR500 versenyszimulátor-pilótafülkét és a Triple Racing monitorállványt, melyek már megvásárolhatóak. A hagyományos PC gaming setupokon túlmutatva a versenyszimulátorok újradefiniálják a gaming környezetet, így könnyen úgy érezheted, mintha egy igazi versenyautót vezetnél egy igazi versenypályán, miközben egy zárt, szórakozásra alkalmas helyen vagy. Hozd létre szimulátoraidat a Thermaltake verseny-ökoszisztémával vagy menj még messzebbre, és párosítsd őket egy VR-headsettel, mint a Meta Quest 3, teljesen elmerülve a gyors és ádáz versenyzés izgalmában!

2024. június 13. 13:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30