Narancs szintű riasztást adott ki a Panda is

forrás Prim Online, 2009. január 14. 15:21

Egy új féreg jelent meg a számítógépeken, és gyorsan terjed. A Panda narancs szintű riasztást adott ki, és mindenkit óvatosságra int.

Egy új, „Conficker” nevű kártevő fertőzi igen gyors ütemben a számítógépeket világszerte. A Panda Security a féreg három variánsát azonosította 2008 novemberében, amelyek az ünnepek alatt rendkívüli mértékben elszaporodtak - közölte a cég sajtóközleményében.

– A féreg segítségével bárki átveheti az uralmat a gép felett – nyilatkozta Sándor Zsolt. – Ami különösen veszélyes, az a tény, hogy a kártevő az USB-s háttértárokon, például pendrive-on, mp3-lejátszón keresztül is képes terjedni.

A Panda Security szakértői szerint megnehezíti a féreg eltávolítását, hogy a fertőzés letölti saját maga újabb verzióit, ráadásul megváltoztatja a számítógép IP-címét.

– Egyes variánsok más kártevőket is letölthetnek – mondta Sándor Zsolt. – Ez egy közeljövőben bekövetkező, nagyszabású támadásra is utalhat. A legvalószínűbb az, hogy ez csupán a kiber-bűnözők támadásának első hulláma: a fertőzés után a férgek újabb, kifinomultabb, pénzügyi támadásokra is alkalmas fertőzéseket tölthetnek le, például banki trójai programokat. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy narancs riasztást adunk ki, ezzel is figyelmeztetve minden felhasználónkat.


Akik biztosra akarnak menni, azok a www.fertozottvagynem.hu oldalon ellenőrizhetik gépüket.

Kulcsszavak: Panda Software vírus

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Aggódhatnak a kripto csalók: magyar csapat is küld elemzéseket az FBI-nak

Kifinomult elemzői tudással, legmagasabb nemzetközi vizsgákkal, és a világ egyik legismertebb analitikai programjával ered a kripto csalók nyomába egy hazai elemző csapat. A pár hónapja indult vállalkozás hírneve máris meghaladta az országhatárokat: egyaránt dolgoztak Nevada állam legismertebb ügyvédi irodájának és az FBI számára is.

2024. június 25. 15:26

Új Kingston FURY, a versenyautók által ihletett DDR5-memória

A Kingston FURY, a memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető vezető Kingston Technology Company, Inc. vállalat nagy teljesítményű megoldásokra specializálódott részlege, bemutatta legújabb memóriáját, a Kingston FURY Renegade DDR5 RGB Limited Editiont. Az autók és az autóversenyzés szeretete által ihletett készlet a versenypályák lendületét idézi.

2024. június 25. 11:37

A 280 Hz-es AGON by AOC 27 hüvelykes ívelt monitor felülmúlja a versenytársakat

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – örömmel mutatja be az AOC GAMING C27G4ZXE modellt, egy ívelt 27 hüvelykes (68,6 cm) Full HD monitort, amely a magával ragadó, magas képfrissítési sebességű játék határait feszegeti. 

2024. június 24. 20:03

Napokon belül lejár a NIS2 regisztráció határideje – sok céget érhet kellemetlen meglepetés

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat. 

2024. június 24. 11:34

Egy megfizethető 27 hüvelykes monitor, amely egyensúlyt teremt az immerzió és a sebesség között

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor és IT-kiegészítő márkája – örömmel jelenti be az AOC GAMING C27G2Z3/BK modellt, egy ívelt 27 hüvelykes (68,6 cm) Full HD monitort, amely ötvözi a magával ragadó vizuális élményt a villámgyors teljesítménnyel. Az egyaránt versenyző és alkalmi játékosok számára tervezett C27G2Z3/BK 280 Hz-es képfrissítési sebességgel, akár 1 ms GtG és 0,5 ms MPRT válaszidővel, valamint 1500R görbületű, nagy kontrasztú Fast VA panellel büszkélkedhet, mindezt megfizethető áron.

2024. június 23. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40