EU: "piros gombot" minden játékkonzolra

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 13. 07:49

Az unió elismeri egyes videojátékok gyerekek fejlődésére gyakorolt kedvező hatását, ám szeretne mielőbb egy „piros gombot” látni minden konzolon, mely a szülők számára jelentene lehetőséget egyes tartalmak blokkolására.

Az EU számára az Európai Parlament egyik bizottsága dolgozta ki azt a tervezetet, mely megfogalmazta egy letiltó funkció szükségességét. A teljes szöveget tanulmányozva korántsem arról van szó, hogy a bizottság videojáték ellenes lenne. Általában véve elismerik, hogy a gyerekek fejlődése szempontjából rengeteg játék igen kedvező hatással van, ám tény, hogy léteznek brutálisan véres szoftverek is. Az ilyen játékok esetében a betiltás természetesen nem lehet megoldás, már csak azért sem, mert a konzolok vásárlói között igen sok a felnőtt. A kapcsolódó felmérés szerint azonban az is tény, hogy az európai gyerekek fele minden szülői felügyelet nélkül játszhat bármilyen játékkal, és a többiek esetében is gondot jelent a szülői kontroll.

A „piros gomb” valójában egy elég körvonalazatlan elképzelés, mely akár szoftveres megoldás is lehet, így nem kell attól tartanunk, hogy piros gombbal ellátott, az európai piacra szánt PlaySationok és Xboxok jelennek meg a közeljövőben. A bizottság jelentése nem részletezi, hogy egészen pontosan hogyan képzelik a megvalósítást, ám érdemes odafigyelni az Európai Parlamentre, mivel sok az unió által később kötelezővé tett, az Európai Bizottság által bevezetett szabályozó először ennek a testületnek a véleménynyilvánításaiban jelent meg.

Kulcsszavak: EU konzol gyerek

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG szerint a jövő autója gyakorlatilag egy kerekeken guruló élettér lesz

Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új szoftvercsomagot adott ki, amely úttörő szerepet játszik majd a szoftveresen definiált járművekre (SDV) való átállásban. Az AlphaWare nevű fejlett, felhasználóközpontú megoldás újraértelmezi az autó fogalmát és a felhasználók autózással kapcsolatos élményét. Az innovatív szoftvercsomagot az AutoTech: Detroit eseményen mutatta be a cég.

2024. június 14. 14:31

Újragondolt belső tér a jövő önvezető autóiban

Filmnézés, játék vagy épp munka: az automatizált járművek jövőbeni használóinak egyértelmű elképzelései vannak arról, hogyan töltenék el az úticéljuk eléréséig rendelkezésre álló időt. Ezek az igények a belső tér teljes körű újratervezését, valamint olyan komfortos utazási élményt jelentenek, ami új kihívások elé állítja a gyártókat és a beszállítókat. Mindez egy, a Bosch által vezetett németországi kutatásból derül ki. 

2024. június 14. 12:56

A Thermaltake új versenyszimulátor-pilótafülkét és monitorállványt mutat be

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bemutatta a GR500 versenyszimulátor-pilótafülkét és a Triple Racing monitorállványt, melyek már megvásárolhatóak. A hagyományos PC gaming setupokon túlmutatva a versenyszimulátorok újradefiniálják a gaming környezetet, így könnyen úgy érezheted, mintha egy igazi versenyautót vezetnél egy igazi versenypályán, miközben egy zárt, szórakozásra alkalmas helyen vagy. Hozd létre szimulátoraidat a Thermaltake verseny-ökoszisztémával vagy menj még messzebbre, és párosítsd őket egy VR-headsettel, mint a Meta Quest 3, teljesen elmerülve a gyors és ádáz versenyzés izgalmában!

2024. június 13. 13:45

Szurkolj otthon a Samsung AI-támogatott 8K tévéivel!

Idén nyáron látványos események dobogtatják meg világszerte a sportrajongók szívét. A szurkolószezon kiváló alkalom lehet az otthoni audiovizuális készülékek, vagy akár házimozi rendszer frissítésére. A Samsung legújabb tévé- és hangprojektor termékcsaládjainak AI-alapú funkciói fokozzák a 8K nézői élményt, emelve a „focinyár” színvonalát, ahhoz hasonló érzést nyújtva, mintha a felhasználó a stadionban ülne.

2024. június 11. 12:26

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30