2010-ben Magyarországra is bejön a surface

MTI Sajtóadatbank, 2009. március 12. 09:05

Egy év múlva Magyarországon is megpróbálja elterjeszteni a "surface" nevű viszonylag újnak számító technológiáját a Microsoft. A dohányzóasztalhoz hasonlító méregdrága készülék felületén az iPhone-hoz hasonlóan, érintéssel lehet használni a Windowst.

A készüléket a hannoveri Cebiten is kiállították, a redmondi cég ugyanis több nyugat-európai országban már most szeretné azt forgalmazni. Magyarországra csak 2010-ben érkezik az Egyesült Államokban jelenleg 10 000 dollár  (2,5 millió forint) kóstáló masina.

A méregdrága gépét nyilván nem az átlagfelhasználók keresik majd. Az MTI megkeresésére a magyarországi Microsoft illetékese közölte, hogy egy elit szépségszalon már felkereste őket, hogy vásárolnának egy ilyet, de egyelőre azt a választ adták, hogy 2010-ig várniuk kell vele, ha itthon akarják megvenni.

A surface technikai része érdekes, ám az iPhone után nem eget rengető technikai ördöngösség, amely ilyen árat feltételezne. Az elegáns gép érintőfelületes, folyadékkristályos felső részén kézzel megfogva és elhúzva lehet pakolni a fájlokat. A rendszert leginkább olyan intézmények tudják kihasználni, mint a bankok, vagy kaszinók.

A technológiát felhasználandó az InterKnowlogy nevű brit szoftverfejlesztő cég azt tervezi, hogy olyan speciális oktatóprogramokat készít, amellyel doktorok gyakorolhatják az operációkat három dimenzióban - értesült az ITPro brit szakmai honlap.

Kulcsszavak: Microsoft Windows

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AS5402T elnyerte a PCMAG „Editor’s Choice” díját

Az ASUSTOR AS5402T modelljét a PCMAG ismét „Editor’s Choice” kitüntetéssel díjazta. Az ASUSTOR idén számos nagyra értékelt zászlóshajó NAS-modellt dobott piacra, beleértve – de nem kizárólagosan – az AS5402T is. 

2024. június 15. 13:24

Az LG szerint a jövő autója gyakorlatilag egy kerekeken guruló élettér lesz

Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új szoftvercsomagot adott ki, amely úttörő szerepet játszik majd a szoftveresen definiált járművekre (SDV) való átállásban. Az AlphaWare nevű fejlett, felhasználóközpontú megoldás újraértelmezi az autó fogalmát és a felhasználók autózással kapcsolatos élményét. Az innovatív szoftvercsomagot az AutoTech: Detroit eseményen mutatta be a cég.

2024. június 14. 14:31

A Philips Monitors bemutatja a legújabb QD OLED Evnia gaming monitort

Kiváló képminőséget és kiemelkedő játékélményt biztosít a nagyteljesítményű vizuális specifikációkkal büszkélkedő Philips Evnia 34M2C6500, amely 2024 június közepétől megvásárolható.

2024. június 13. 18:33

Új router kisebb vállalkozások, távmunkában dolgozók és MSP-k támogatására

A Zyxel Networks, a biztonságos, AI-alapú felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szállítója bejelentette az USG LITE 60AX – egy AX6000 WiFi 6 biztonsági router bevezetését. Az all-in-one routert kifejezetten kis- és középvállalkozások (SMB-k), távmunkában dolgozók és menedzselt szolgáltatók (MSP-k) számára tervezte a gyártó. 

2024. június 13. 15:20

A Thermaltake új versenyszimulátor-pilótafülkét és monitorállványt mutat be

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bemutatta a GR500 versenyszimulátor-pilótafülkét és a Triple Racing monitorállványt, melyek már megvásárolhatóak. A hagyományos PC gaming setupokon túlmutatva a versenyszimulátorok újradefiniálják a gaming környezetet, így könnyen úgy érezheted, mintha egy igazi versenyautót vezetnél egy igazi versenypályán, miközben egy zárt, szórakozásra alkalmas helyen vagy. Hozd létre szimulátoraidat a Thermaltake verseny-ökoszisztémával vagy menj még messzebbre, és párosítsd őket egy VR-headsettel, mint a Meta Quest 3, teljesen elmerülve a gyors és ádáz versenyzés izgalmában!

2024. június 13. 13:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30