Rövidesen: új termékkategóriával jelentkezik magyarországon a Samsung

Kovács Attila, 2009. november 18. 16:37

A Samsung 2010 februárjában Magyarországon is értékesíteni kezdi notebookjait és netbookjait. Az új modellek nem csupán gyorsak, könnyűek, de szinte egész nap bírják a terhelést: egyes modellek egy töltéssel akár 12 óra üzemidőt biztosítanak. A négy széria tíz modelljével együtt (6 notebook és 4 netbook) a Samsung már hat IT termékkategóriában lesz jelen a magyar piacon.

A Samsung belépése a notebookok és netbook-ok piacára nem éri váratlanul a hozzáértőket: hazánkban 2008 harmadik negyedévében a notebook eladások már meghaladták a desktop PC értékesítéseket. Így a félvezetők, a telekommunikáció és a digitális média területén világelső vállalat most fontos lépést tesz a fogyasztói elektronika egy újabb szegmensében: miután világszinten sikeresen bevezetésre kerültek a hordozható számítógépek, most bekapcsolódik a hazai forgalmazásba is.

A netbook-ok legnagyobb problémáját továbbra is az akkumulátor jelenti: a gyártók egymással versengve törekszenek minél kisebb súlyú, minél hosszabb élettartamú akku beépítésére. A Samsung ezen a területen is több újdonsággal örvendezteti meg vásárlót: a jövő év elején megjelenő új netbook-szériák a világ élvonlába tartoznak, és olyan extrákkal vannak felszerelve, mint az akár 12 órás akku és a teljes szélességű LCD kijelző.

A netbook-ok iránti kereslet stabilan emelkedik hazánkban is, ez az eszköz azoknak jelent megoldást, akik utazás közben – vagy irodájuktól, otthonuktól gyakorta távol – is teljes értékű számítógépes munkát, zavartalan internet-kapcsolatot igénylő kommunikációt kívánnak folytatni, s mindezt a könnyű hordozhatóság előnyét is élvezve kívánják megtenni Az eredetileg oktatási célokra – illetve második PC-nek – készült netbookok 7 inch-es kijelzője a múlté, ma már a 9-10 inch-es, 1GB RAM memóriával és 160GB HDD-vel rendelkező modellek uralják a netbook piacot.

A netbook-okat előszeretettel használják mobil internet hozzáféréssel, s részben e kategória népszerűségét is jelzi, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által közzétett mobilinternet-gyorsjelentés szerint 2009 első kilenc hónapjában 273 ezerrel bővült a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma.

A hordozható számítógépek világpiacát is a netbookok tartják növekedési pályán. A Samsung az Egyesült Királyságban január és augusztus között a hordozható számítógépek piacának 7,6 %-át mondhatta magáénak, amelynek több mint a felét tették ki a netbook-ok. Németországban az arány még jobban eltolódott a netbookok irányába, ott a 8%-os piaci részesedés 65%-a a netbook eladásokból származott. Az előrejelzések szerint globálisan idén a netbook-ok forgalma megduplázódik: a piacon minden ötödik eladott hordozható számítógép netbook termék lesz.

Kulcsszavak: Samsung notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan találjuk meg a megfelelő monitort?

Lassan, de biztosan beszivárgott az életünkbe a sokat emlegetett „új normális”, vagyis egy olyan hibrid világ, ahol bár picit visszatérhetünk a régi kerékvágásba, de megmaradnak az újonnan kialakult digitális szokások. Életünk egy része online marad, például sok munkahelyen megtartják a távoli munkavégzést és ma már az online ügyintézés is természetes. Mivel erre a helyzetre hosszú távon kell berendezkednünk, érdemes az otthoni munkakörnyezetünk kialakításába, a számítógépes infrastruktúrába is beruházni. Ideje például egy megfelelő monitort keresni, hiszen a munkaállomásunk egyik legfontosabb eszközéről van szó. 

2021. július 28. 11:15

A Xiaomi öt új okoseszközt mutatott be

A Xiaomi az AIoT termékek széles választékát mutatta be a mai napon. A vállalat szerint az új okos eszközök komfortosabbá és élvezetesebbé tehetik a mindennapjainkat.  A bemutatott készülékek között volt egy csúcskategóriás router, a Mi Router AX9000, egy hajlított, videójátékra tervezett monitor, a Mi 2K Gaming Monitor 27'', egy elektromos roller, a Mi Electric Scooter 3, a Redmi Buds 3 Pro fülhallgató és egy olaj nélküli, forrólevegős fritőz, a Mi Smart Air Fryer 3.5L.

2021. július 27. 19:08

A AOC bemutatta új termékcsaládját

Az AOC gaming monitor- és IT-kiegészítő márkája bejelenti új ernyőmárkáját, az AGON by AOC-t. Az új márka konszolidálja az AOC meglévő gaming monitor-, és kiegészítő kínálatát, továbbá új modellekkel bővíti az alkalmi játékosoknak, a versenyző játékosoknak és az ambiciózus esportolóknak szánt portfólióját.

2021. július 27. 15:52

A Dell Technologies Omnia szoftverével felgyorsíthatók az innovációs folyamatok

A Dell Technologies új megoldásokat mutatott be, amelyekkel ügyfelei hatékonyabban kezelhetik a nagy teljesítményű számítástechnikai megoldások (HPC), a mesterséges intelligencia (AI) és az adatelemzés egyesítésére irányuló műveleteket. A Dell kibővíti igény szerinti (on-demand) HPC-szolgáltatásait és a Dell EMC PowerEdge szervergyorsítási támogatását is, hogy a szervezetek könnyebben birkózhassanak meg az olyan nagy adatmennyiségű munkaterhelésekkel, mint például a genomszekvenálás a termékfejlesztési szimulációk során.

2021. július 27. 12:47

Az adathalászat által legjobban sújtott brand továbbra is a Microsoft

Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Threat Intelligence részlege kiadta legújabb, 2021 második negyedévére vonatkozó adathalászati trendeket feltérképező jelentését. A jelentés azon brandeket emeli ki, melyeket a bűnözők leggyakrabban használtak azzal a céllal, hogy személyes információkat vagy fizetési igazolásokat tulajdonítsanak el április, május és június hónapok során.

2021. július 27. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53