iPad-konkurens Asus Tegra tablet júniusban

Milkovits Gábor, 2010. április 24. 09:11

Az Asus hivatalosan bejelentette, hogy a cég a júniusi tajpeji Computex kiállításon mutatja majd be nVidia Tegra processzoros Eee Pad mini-tablet PC-jét.

Az Eee Pad egyértelműen egy iPad-konkurens készülék, amelynek fő jellemzői a már említett, integrált grafikus magot tartalmazó nVidia Tegra CPU, valamint a Google Android operációs rendszere. A tajvani gyártó igyekezett olyan funkciókkal is felruházni a kisméretű táblagépet, amelyek az Apple iPad-ről hiányoznak. Ilyenek az USB portok, a beépített webkamera, valamint az Adobe Flash szoftverének támogatása.

Az nVidia Tegra 600 és 650 lapkák egy ARM 11-es CPU magot, egy Nvidia GPU-t, egy multimédia csipet, rendszermemóriát, valamint összekötő áramköröket tartalmaznak, aprópénznyi felületen. A gyártó szerint a magas fokú integráció a hordozhatóság szempontjából kulcsfontosságú energiatakarékosságot, illetve viszonylag alacsony árat eredményez a csipeket tartalmazó készülékeknél. Az Asus Eee Pad ennek ellenére valószínűleg nem lesz olcsó, elemzők szerint nagyjából 500 dollárba fog kerülni és július végétől lesz kapható.

Kulcsszavak: iPad Tablet PC ASUS Asus Asustek

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Lenovo úttörő AI-vezérelt készülékeket mutatott be az Innovation World 2024-en

A Lenovo Innovation World 2024 rendezvényen jelentette be legújabb fejlesztéseit, bemutatva számos mesterséges intelligencia által vezérelt AI PC eszközt, köztük a ThinkPad, ThinkBook, Yoga és IdeaPad laptopokat, amelyek átalakítják mind a vállalati, mind a fogyasztói felhasználói élményt. 

2024. szeptember 7. 13:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33