Sharp nyomtató-szkenner - okos-telefonra emlékeztető kezelőpanellel

forrás Prim Online, 2011. március 7. 21:57

Az irodai dokumentumkezelő rendszerek újgenerációs modellje úgynevezett "finger-swipe" - vagyis az okostelefonokéhoz hasonló - érintőképernyős felhasználói kezelőfelülettel rendelkezik, elősegítve az egyszerű használatot és a hatékonyságot.  A Sharp által most bemutatott új MX-2610N és MX-3110N modelleken10,1hüvelykes kezelőpanel található, amin a felhasználók az ikonok érintésével kattinthatnak, görgetve lapozhatnak az egyes dokumentumok, funkciók és beállítások között. A Sharp hisz abban, hogy – az okostelefonokhoz hasonlóan – ez az új kényelmi funkciós és innovatív fejlesztés forradalmasíthatja az MFP-k mindennapi használatát és az irodai rendszerekkel történő mindennapi interakciót.

„Ez az új fajta kezelőfelület valóban intuitív, éppen ezért vált olyannyira népszerűvé más készülékeknél, pl. okostelefonoknál” mondta el Szabó Zsolt, a Sharp Electronics (Europe) GmbH Magyarországi Fióktelepének újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója. „Ezentúl a multifunkciós készülékek használata minden eddiginél egyszerűbbé válik, a felhasználóknak nem kell azon törni a fejüket, mit, hogyan és hol kell megnyomni, egyszerűen csak az érintőképernyőn a menük és dokumentumok görgetésével könnyedén elvégezhetnek minden feladatot. Ez az új megoldás a legtöbb felhasználó számára már ismert.”

Az MX-2610N és MX-3110N  a lehető legkönnyebb használatot teszi lehetővé a minimális technológiai ismerettel rendelkező felhasználók számára is. A le és fel dönthető kezelőpanel átláthatóan jeleníti meg az egyes szövegeket és ikonokat, könnyen kezelhetővé és messziről is átláthatóvá teszi bármelyik funkciót és tulajdonságot.

A beolvasott dokumentumokat a készülék teljes egyoldalas, 3D-s, vagy miniatűr előnézeti képben jeleníti meg, ami aztán az összes többi funkcióhoz hasonlóan "finger-swipe" érintéssel kezelhető. A felhasználónak csak annyi a dolga, hogy az ujjával görgesse, forgassa, átrendezze az egyes dokumentumok sorrendjét, szerkessze és törölje a kívánt oldalakat, majd pedig nyomtatásra küldje vagy egyéb módon tárolja vagy éppen megossza azokat.

 Az új készülékeknél a felhasználói élmény teljes mértékben személyre szabható, így a felhasználók kedvükre alakíthatják ki a készülék kezelőfelületét, tetszőlegesen rendezhetik a kezdőfelületen leggyakrabban használt eszközöket és alkalmazásokat, továbbá hét különböző stílusú háttérkép közül választhatnak.

Ahogyan a finger-swipe technológia óriási növekedést eredményezett az okostelefonokra elérhető „alkalmazások” számában, úgy nyit új lehetőségeket ez a technológia a munkakörnyezetben használt új alkalmazások fejlődésében és a felhasználói szokások átalakulásában. A Sharp multifunkciós printereinek (MFP-knek) egyik elsődleges előnye, hogy a Sharp OSA (Nyílt Rendszer Architektúra) lehetővé teszi a harmadik fél által fejlesztett alkalmazások rendszerbe történő integrálását, ezáltal a készülékek igény szerint, könnyen igazíthatók a mindennapi irodai munkafolyamatokhoz, valamint egyes munkafolyamatokat automatikussá tehetnek. A készülékek továbbá lehetőséget adnak, hogy a beszkennelt dokumentumokat tetszőleges módon és formában a megfelelő célhelyre küldjék. De ez még csak a kezdet, hiszen néhány hónapon belül az MFP-k funkciói között szerepelni fog az internetes csatlakoztathatóság és a felhő alapú adatkapcsolat.

Az internet-kapcsolat lehetővé teszi az internetes tartalmak, például térképek, termékleírások, kutatási anyagok és fotók,közötti böngészést, valamint azok azonnali nyomtatását, mindezt PC használata nélkül. A felhő alapú kapcsolat pedig lehetővé teszi az üzleti vállalkozások számára, hogy a céges tűzfalon túl lépve, a Sharp Technológiai Partnerei által fejlesztett szoftverszolgáltatás (SaaS) alkalmazásként használják saját dokumentumkezelő rendszereiket. A Sharp bízik abban, hogy mindezek az újítások új fejezetet nyithatnak az MFP-k történetében.

„Ez még csupán az első lépés az irodai MFP-k soron következő fejlődésében” tette hozzá Szabó Zsolt, a Sharp Electronics (Europe) GmbH Magyarországi Fióktelepének ügyvezetője. „Egy nap minden multifunkciós készülék ilyen és ehhez hasonló tulajdonsággal fog rendelkezni, központi eszközévé válva az információk cégen belüli és azon kívüli felhasználásában, kezelésében és megosztásában, bárhonnan elérhetővé téve a tetszőleges tartalmakat.”

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sandberg mobilkiegészítők a nyaraláshoz

Manapság egyre több okoskészüléket használunk, melyek töltéséhez külön adapterekre és kábelekre van szükségünk. Ez leginkább utazás során jelenthet problémát, hiszen a töltőadapterek meglepően sok helyet tudnak elfoglalni egy táskában, nem beszélve a laptoptöltők méretéről. A Sandberg ezekre a nehézségekre igyekszik két megoldást is kínálni nagy teljesítményű, kompakt töltőadapterével és 3 az 1-ben vezeték nélküli hordozható töltőjével.

2024. június 17. 18:54

Út a felsőoktatásba: a jövő mérnökei versenyeztek a Széchenyi-egyetemen

A mérnöki hivatásokat élményalapú oktatással népszerűsíti a győri Széchenyi István Egyetem a jövő mérnökeinek szánt előkészítő képzéssel, amelynek elvégzésével a középiskolások intézményi többletpontokat szerezhetnek a felvételihez. A tavaszi szemeszter a napokban az autonóm járművek versenyével zárult, amelyen a diákoknak úgy kellett programozniuk robotjárműveiket, hogy azok a kijelölt pályán, önvezető módon a lehető legmesszebb jussanak.

2024. június 17. 17:01

Az OMV kiskereskedelmi hálózatának arculata új megjelenést kap Közép-Kelet-Európában

Az OMV egy újabb lépést tett a cég átalakulásának útján: a vállalat az elkövetkező három évben hét országban, Magyarország mellett Ausztriában, Romániában, Szlovákiában, Csehországban, Bulgáriában és Szerbiában is bevezeti az új arculatát. A stratégia célja, hogy hozzájáruljon egy olyan világ megteremtéséhez, amelyben a fenntartható energia, a fenntartható mobilitás és a fenntartható életmód mindenki számára valósággá válhat. 

2024. június 17. 13:20

Az ABB az elektromos buszokhoz készült, energiahatékony motor- és invertercsomagot vezet be a piacra

Az ABB bejelentette az AMXE250 motorból és HES580 inverterből álló, kifejezetten az elektromos buszok igényeire szabott új és innovatív csomagjának bevezetését. Az új hajtáscsomag, amelynek harmonikus működése egy hatékonyabb, megbízhatóbb és az ipar számára azonnal rendelkezésre álló megoldást eredményez, jelentős előrelépést jelent a tisztább és fenntarthatóbb közlekedési lehetőségek terén.

2024. június 17. 11:28

K&H: Adatvédelem szintjén csak kevesen értenek az AI-hoz

Egyre több cég alkalmazza a mesterséges intelligenciát, de kevesen mondhatják el, hogy tisztában vannak azzal, hogy milyen hazai és nemzetközi, pénzügyi, felügyeleti és adatvédelmi szabályokat szükséges betartaniuk és hogyan alakíthatnak ki egy biztonságos, felkészült környezetet egy AI projekt megvalósulásakor. 

2024. június 17. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30