3D otthon és az irodában

forrás Prim Online, 2011. május 6. 19:49

Az LG Electronics új polarizált technológiás 3D-s monitort, monitortévét és egy projektort bocsát piacra hazánkban, amelyeket először az Innováció 2011 kiállításon láthat a nagyközönség a Millenáris Park B pavilonjában.

Az LG D2342P monitor és a DM2350 monitortévé mellőzik a képernyő villódzását, amely az aktívzáras szemüveggel működő 3D megjelenítőknél esetlegesen előfordulhatott és szédülést, émelygést okozhatott. A LG monitorok nézői a 3D tartalmakat hosszabb ideig nézhetik zavartalanul, nagyobb kényelmet élvezve. A hozzávaló 3D szemüvegek könnyebbek, kényelmesebbek, mint az aktívzáras társaik és nem tartalmaznak elektromos alkatrészeket, így nem igényelnek töltést.

Az LG monitorok bármely grafikus kártyával használhatók, és minden elterjedt operációs rendszerrel működnek. Támogatják az HDMI 1.4-et, hogy egyszerűen csatlakoztathassuk más 3D eszközökhöz, és a 3D tartalmakat ne csak a számítógépről játszhassunk le. A 2D-ről 3D-re konvertálás funkció a hagyományos tartalmakat egy gombnyomásra 3D-vé alakítja, így a felhasználóknak sokkal bővebb 3D tartalom áll rendelkezésre.

A Full HD 1080p felbontású LG D2342P monitor 23 inches méretben kerül a boltok polcaira. A TN paneles kialakításnak köszönhetően 160/170 fokos betekintési szöggel büszkélkedhet. A monitor képernyője 16:9-es képarányt nyújt és 16,7 millió szín megjelenítésére képes. A készülék 5ms gyorsaságú válaszidőt, mega kontrasztarányt (5M:1) és fejlett csatlakozási lehetőségeket (HDMI, DVI-D, D-sub) nyújt. A mega kontrasztarány mélyebb sötét és fényesebb világos színeket jelenít meg. Két dimenzióban 250, 3D-ben pedig 100 nites fényerőt nyújt. Június elején lesz elérhető a magyar piacon.

Az LG DM2350 3D monitor tv DVB-T, DVB-C (MPEG4) tunert és olyan csatlakozási lehetőségeket biztosít, mint a Scart, Component, HDMI és RCA. A készülék médialejátszót is tartalmaz, így népszerű fájlverziókat, mint a HD DivX, külső háttértárolóról - USB-ről – is képes lejátszani. A mozizás, zenehallgatás és játék élményét pedig a beépített két darab 5 wattos hangszóró teszi teljessé. A gyártó a monitorhoz alapból két 3D-s szemüveget ad.

Kulcsszavak: 3D monitor LG

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan segít a színes E Ink tablet a koncentrálás és az inspiráció növelésében?

A mai felgyorsult világban a megfelelő eszköz kiválasztása az olvasási- és a munkaélmény javításához elengedhetetlen. A színes E Ink tablet egy puha tapintású, tükröződésmentes kijelzőt biztosít, ami kíméli a szemet, kényelmessé és könnyeddé téve az olvasást és a jegyzetelést. Fedezd fel, hogyan tudja jobbá tenni egy BOOX tablet mindennapjaidat!

2024. október 17. 18:05

Új, villámgyors 3D nyomtató és még számos fejlesztés a Formlabs-tól

Október 15-én a Formlabs bemutatta a Form 4L-t, a következő generációs, nagy formátumú műgyanta nyomtatóját, amely az asztali Form 4 sebességét, pontosságát és megbízhatóságát új mérettartományba emeli. A Form 4L debütálása mellett a gyártó új SLS 3D nyomtatási alapanyagokat is piacra dobott és bejelentette a Formlabs nyomtatók alapanyag rendszerének megnyitását is, amely fejlesztések garantáltan tovább növelik majd a márka felhasználói bázisát.

2024. október 17. 11:39

A Lenovo átfogó új hibrid AI-portfóliót mutatott be a Tech World rendezvényen

A Lenovo a vállalat éves globális innovációs rendezvényén, a Tech World-ön bemutatta a Smarter AI for All (Intelligens AI mindenkinek) jövőképének következő fázisát. A vállalat bemutatta az AI megoldások, szolgáltatások és eszközök átfogó portfólióját, amelyek világszerte átalakulást és kézzelfogható megtérülést biztosítanak iparágak, vállalatok és magánszemélyek számára egyaránt. Mindezek mellett a Lenovo új, kulcsfontosságú technológiákat bejelentett.

2024. október 16. 18:42

Egyre több vállalat válik kibertámadások célpontjává

Október az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM), amelyet 2012 óta az Európai Unió Hálózatbiztonsági Ügynöksége (ENISA) szervez, és 2016-tól Magyarország is részt vesz benne. A kampány célja, hogy egy hónapon át fokozza a cégek kiberbiztonsági tudatosságát, és felhívja a figyelmet az online térben leselkedő veszélyekre. 

2024. október 16. 10:23

Október 18 – újabb kiber-határidő közeleg

Az IT-szektor legtöbbet elhangzó hívószavai idén a „kiberbiztonság” és a „megfelelés”. Ennek oka az EU területén egységesen bevezetendő, ún. NIS2 direktíva, amellyel kapcsolatos feladatok az egész évet átölelik. Ráadásul, pár nap múlva már a második fázison is túl kell lépniük a hazai vállalkozásoknak. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője, Kerekes Gábor segít áttekinteni az eddigieket és ami hátra van még a teendőkből.

2024. október 15. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy év alatt 45 milliárd forintot loptak el tőlünk a digitális bűnözők

2024. október 15. 16:51

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24