Telekom mobilalkalmazás Pannónia motorra

forrás Prim Online, 2011. augusztus 1. 11:21

Innovatív funkciókkal ellátott eszközökkel adnak hírt magukról a ma induló Pannonia 3 keréken országjáró túra résztvevői.

Harmadik alkalommal vág neki két fiatalember, Bruckner György és Harsányi Csaba, az oldalkocsis Pannonia motor, Öreghölgy’59 társaságában, hogy Pannonia 3 keréken országjáró túrájuk során keresztül-kasul bejárják Magyarországot. A Telekom az idén kifejezetten erre az útra készített mobilalkalmazással támogatja a projektet, a megszemélyesített motor a modern technika segítségével tweetel, így az utazás végig valós időben követhető az interneten.

Gyuri és Csaba a leggyorsabb mobilhálózaton keresztül osztják meg élményeiket, kalandjaikat, képeiket, videóikat saját blogoldalukon és a nagyobb közösségi média site-okon. A gyönyörű, fekete-piros 1959-es Duna oldalkocsis Pannonia motor, vagy ahogy utasai hívják az Öreghölgy, még twitterezni is tud. A Telekom támogatásával egy okostelefonnal szerelték fel az út főszereplőjét, a motort, ami önállóan is képes online kommunikációra. Egy kifejezetten erre a túrára, csakis ennek a csapatnak programozott mobilalkalmazásnak köszönhetően nem csak a fiúk, de a motor is saját tweetekben mondja el az élményeit Öreghölgy ’59 név alatt. Az eszköz, az általa rögzített adatok alapján, mint pl. hely, sebesség, hőmérséklet, előre megírt panelekből felépített üzeneteket küld, azaz folyamatosan beszámol az útról.  A két utazóval élőben is fel lehet venni a kapcsolatot, hiszen az alkalmazásnak köszönhetően mindig tudni lehet, hogy hol, merre járnak. Az online felületeken javaslatokat is várnak arra, hogy mely helyszíneket, látványosságokat vagy akár embereket keressenek fel, építsenek be az útvonaltervbe.

A csapat augusztus elsején indul az ország legdélibb pontjából (Beremend) a legészakibb pontba (Nagy-Milic), majd a legkeletibb pontból (Garbolc) eljutnak a legnyugatibba (Felsőszölnök). Egy hónapos útjuk során körülbelül 3000 kilométert tesznek meg és 510 települést látogatnak meg.  Küldetésük felfedezni Magyarország számukra eddig ismeretlen értékeit. Útjuk során a legrejtettebb kincseket fogják keresni, legyen az természeti, épített, kulturális, gasztronómiai érdekesség, látványosság vagy furcsaság. Mivel a Magyar Telekom a környezetvédelem elkötelezett támogatója, a 3000 km távon a motor által kibocsájtott szénmonoxid szennyezést igyekszik közömbösíteni. Bruckner Györggyel és Harsányi Csabával közösen, a cég 11 db magyar őshonos diófa-csemetét ültet el a túra során érintett egyik településen, Bükkaranyoson. A választás azért is erre a falura esett, mert Bükkaranyos hamarosan a megújuló energiaforrások használatában mintatelepüléssé válik, és ennek a törekvésnek a jelképes elismerése a Magyar Telekom fenntarthatósági programjának, a hello holnap! keretében történő faültetés. Egy 50 éves fa évente 50 kg CO2-t köt meg, illetve a diófák adományozásával a településnek segítséget is nyújtanak, hiszen a dió szüretelése és eladása munkalehetőséget és bevételi forrást teremthet később a helyieknek.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még „Sam Sung” sem tud ellenállni a világ legvékonyabb befelé hajlítható okostelefonjának

A HONOR az épp zajló IFA 2024-en mutatta be a HONOR Magic V3-at, és mindenkitől elismerő visszajelzéseket kapott – többek között Sam Sungtól is.

2024. szeptember 7. 15:50

A Lenovo úttörő AI-vezérelt készülékeket mutatott be az Innovation World 2024-en

A Lenovo Innovation World 2024 rendezvényen jelentette be legújabb fejlesztéseit, bemutatva számos mesterséges intelligencia által vezérelt AI PC eszközt, köztük a ThinkPad, ThinkBook, Yoga és IdeaPad laptopokat, amelyek átalakítják mind a vállalati, mind a fogyasztói felhasználói élményt. 

2024. szeptember 7. 13:46

Érkezik a HMD eddigi legbátrabb újítása

A Human Mobile Devices bemutatta az eddigi legforradalmibb készülékét: megérkezett a HMD Fusion. Az egyedi okostokokkal** kiegészíthető okostelefont teljesen a saját stílusodra szabhatod, és minden eddiginél könnyebben alakíthatod át vele a kedvenc, gyakran használt funkcióidat.

2024. szeptember 7. 11:59

Az IFA 2024-en a HONOR, a Qualcomm és a Microsoft újradefiniálta a mobilos AI-t

A HONOR az IFA 2024-en három úttörő mobil AI-megoldást mutatott be: Snapdragon X Elite platformokkal működő AI PC-t, az AI Agentet és az AI Deepfake felismerőt. A bemutatót egy gondolatébresztő panelbeszélgetés kísérte, amelyen részt vett George Zhao, a HONOR vezérigazgatója, Alex Katouzian, a Qualcomm Technologies, Inc. MCX részlegének csoport GM-je és Mark Linton, a Microsoft partnerkészülék-értékesítési alelnöke. Együtt vizsgálták az AI és a Snapdragon technológia összefonódását, és megvitatták, hogy ezek az innovációk hogyan alakítják a mobil AI jövőjét.

2024. szeptember 7. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33