Clinton digitálisan is aláírna

2001. március 11. 15:02
Az amerikai képviselőház nagy többséggel elfogadta a digitális aláírásról szóló előterjesztést. Bár a szenátus még nem tárgyalta a tervezetet, Clinton elnök közölte: már a héten aláírná a törvényt.
A tervezet értelmében az elektronikus szerződéseken lévő digitális aláírás ugyanolyan érvényű lenne, mint ha azt papíron és tintával hitelesítették volna. Ez nagyban segítheti az elektronikus kereskedelem további erősödését. Az elektronikus aláírásról szóló törvénytervezet (E-Sign, S. 761), ami már magában foglalja a szenátus által már előzetesen tárgyalt változatot is, 426 igen és 4 nem szavazattal került tovább. Az újratárgyalásra azért volt szükség, hogy a törvényalkotók jobban kiemeljék az eltéréseket és a különbségeket.

Megoldás született arra a problémára is, hogyan kaphatnak a vásárlók részletes információkat arról, hogy egy termék megvásárlása során milyen jogokkal rendelkeznek.

Ha a szenátus is jóváhagyja az előterjesztést, Clinton elnök akár még a héten aláírhatja (valószínűleg egyelőre nem digitálisan) a törvényt. Az Egyesült Államokban a szerződéskötésekkel kapcsolatos jogi kérdéseket minden állam saját maga szabályozza - kisebb-nagyobb eltérésekkel. Ezért különösen fontos, hogy olyan szövetségi jogszabály szülessen, amely a szerződések alapvető érvényességi kellékének, az aláírás hitelességének a kérdését minden államra nézve egységesen szabályozza. A törvénytervezetet a szakértők technológiasemlegesnek minősítik, olyan jogszabálynak, amely a felekre bízza, mely "műszaki eljárással" kívánják biztosítani az ügyleteknél az aláírások hitelességének ellenőrzését.

Kulcsszavak: jog +fontos e-signo

Már a rendszergazdák is tehetnek a tudatos energiafelhasználásért!

Az Eaton Intelligent Power Manager szoftver legújabb verziójának kíméletes leállítás funkciójával a vállalatok innovatív módon csökkenthetik az energiafogyasztásukat a csúcsidőn kívüli órákban. Ezzel a gyártó a rendszergazdák kezébe adja a megoldást, amellyel nagyban hozzájárulhatnak az energiafogyasztás csökkentéséhez, ha a szerverek és a virtuális infrastruktúra kíméletes leállítását az üzemen kívüli órákra, például éjszakára és hétvégére ütemezik, és a rendszereket csak akkor indítják újra, amikor arra szükség van.

2024. június 26. 09:54

Wise Auto Shutdown 2.0.7.108

A Wise Auto Shutdown segítségével egyszerűen ütemezhetjük számítógépünk leállítását, kijelentkezését, újraindítását. A feladat elindítása után a program a háttérben fut és egy dupla kattintással bármikor visszaállítható a tálcáról.

2024. június 25. 17:17

Új iparági sztenderd a tűzvédelemben

Folyamatosan bővül azoknak intézményeknek, gyáraknak, logisztikai központoknak a száma, amelyek egyszerűbbé és papírmentessé tették az ellenőrzési, karbantartási folyamatokat és azok dokumentálását egy egyedülálló magyar fejlesztésnek köszönhetően. A szoftvercég innovációja a következő időszakban egyfajta iparági sztenderddé válik a területen, amellyel átláthatóvá, egységesség válnak az ellenőrzések, auditálások folyamata is.

2024. június 25. 17:04

Bridgestone: Többé nem kell aggódni a defekt miatt

A Bridgestone továbbfejlesztette a prémiumkategóriás négyévszakos túraautó-abroncsát az egyedülálló DriveGuard Run-Flat (RFT) defekttűrő technológia beépítésével. Ezen újításnak köszönhetően a járművezetők egy defekt esetén még további 80 kilométert is megtehetnek akár 80 km/órás sebességgel, így biztosítva számukra a teljes biztonságot, kényelmet és nyugalmat. Az elektromos járművekre is alkalmas Turanza All Season 6 ENLITEN a DriveGuard RFT-vel felszerelve kiváló fékteljesítményt nyújt bármely évszakban, különösképp hó- és futásteljesítményt tekintve.

2024. június 25. 16:14

Aggódhatnak a kripto csalók: magyar csapat is küld elemzéseket az FBI-nak

Kifinomult elemzői tudással, legmagasabb nemzetközi vizsgákkal, és a világ egyik legismertebb analitikai programjával ered a kripto csalók nyomába egy hazai elemző csapat. A pár hónapja indult vállalkozás hírneve máris meghaladta az országhatárokat: egyaránt dolgoztak Nevada állam legismertebb ügyvédi irodájának és az FBI számára is.

2024. június 25. 15:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40