Június 6-tól piacon a kínai penge – Oppo Finder [Videó]

Farkas Norman, 2012. május 29. 11:01

Jövő héten landol Kínában az androidos Oppo Finder, mely letaszítja trónjáról a világ legvékonyabb okostelefonját, a Huawei Ascend P1 S-t. A kütyü nem csak hihetetlen karcsúságával, hanem hardveres felszereltségével is a toppon van.

Az okostelefon gyártók, ha nem is folyamatosan, de időről-időre részt vesznek a legkarcsúbb mobil megalkotásáért vívott harcban. Az eddigi csúcstartó a Huawei Ascend P1 S volt, mely 6,68 milliméteres vastagságával igen magasra tette a lécet. A kínai gyártó anorexiás telefonjára anyaországából jött a válasz az Oppo Finder személyében.

Az iPhone 4S (9,3mm) is vékonynak mondható, a Motorola legutóbb a RAZR (7,1mm) modellel mutatta meg, mit tud, a Samsung korábbi csúcsmodellje, a Galaxy S II (8,45mm) pedig hatalmas tudással bír, melyet igen lapos házba sikerült becsomagolni. A fent említett kütyükkel mérkőzik meg az Oppo újdonsága az alábbi videóban. A telefonokat természetesen csak a karcsúság frontján mérték össze, s természetesen a kínai cucc került ki győztesen.

A 6,65 milliméter vékony Oppo Finder az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer köré épül, s tepsi formája ellenére igen ütős hardver fért bele. A mobil 4,3 hüvelykes AMOLED érintőképernyőt, 1,5GHz-es, kétmagos processzort, 1GB RAM-ot és 16GB belső tárhelyet tudhat magáénak. Az eszköz képalkotási képességeiért egy 1,3 megapixeles előlapi- és egy 8 megapixeles hátlapi kamera felel.

Az Oppo Finder június 6-án kerül a kínai üzletek pocaira, egyéb régiókban nem kerül sor a forgalmazására. Nem is lenne olyan meglepő, ha nemsokára egy újabb pengevékony okostelefon lépne színre, mely az Oppónak is odacsap. A kérdés már csak az, hogy a felhasználók vajon mennyire szeretnének használni egy papírvékony masinát?

 

[Forrás: PhanDroid]

Kulcsszavak: Kína Android

Készülék hírek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ennek a mobilnak van a legjobb kamerája a DXOMARK szerint

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 09:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38