Wifikapcsolattal láttak el pozsonyi buszokat

MTI Sajtóadatbank, 2012. december 24. 08:13

Ingyenesen hozzáférhető internetkapcsolattal látta el több autóbuszjáratát a pozsonyi Városi Tömegközlekedés (MHD).

A korlátlan wifikapcsolat egyelőre az MHD 50 pozsonyi autóbuszában vált hozzáférhetővé, de a szolgáltatást hamarosan más szlovákiai városokban is bevezetik.  Milan Ftácnik pozsonyi főpolgármester a szolgáltatás megindítása alkalmából a sajtó képviselőinek azt mondta: az önkormányzat támogatását élvező projekttel a város a tömegközlekedés népszerűsítését és komfortosabbá tételét célozza. A wifikapcsolattal ellátott autóbuszok egy megkülönböztető jelzésen kívül arról is felismerhetők, hogy fedélzetükön több monitor is üzemel.
Az ingyenesen hozzáférhető internetkapcsolat próbaüzemét a nyáron kezdte meg a pozsonyi közlekedési vállalat, és a pozitív visszajelzések - napi több ezer felhasználó - után döntött a rendszeresítés mellett. A tervek szerint az üzemeltető már a jövő év folyamán öt város - Kassa, Eperjes, Poprád, Besztercebánya és Nyitra - tömegközlekedési vállalatainak autóbuszait látja el a szolgáltatással, és azt később Zsolna, Trencsén és Nagyszombat városaira is kiterjesztik.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországra érkezett Krausz Ferenc lézertechnológiája

A Nobel-díjas fizikus által vezetett budapesti központú kutatócég, a Center for Molecular Fingerprinting (CMF) jelentős mérföldkőhöz érkezett: június 17-én felavatta új lézerlaboratóriumát Szegeden, az ELI-ALPS kutatóintézetben. Ennek köszönhetően megkezdődik az innovatív technológia magyarországi használata, ugyanis a CMF tevékenységéhez kapcsolódó lézeres vizsgálatok ezidáig Németországban történtek. 

2024. június 17. 20:07

Sandberg mobilkiegészítők a nyaraláshoz

Manapság egyre több okoskészüléket használunk, melyek töltéséhez külön adapterekre és kábelekre van szükségünk. Ez leginkább utazás során jelenthet problémát, hiszen a töltőadapterek meglepően sok helyet tudnak elfoglalni egy táskában, nem beszélve a laptoptöltők méretéről. A Sandberg ezekre a nehézségekre igyekszik két megoldást is kínálni nagy teljesítményű, kompakt töltőadapterével és 3 az 1-ben vezeték nélküli hordozható töltőjével.

2024. június 17. 18:54

Út a felsőoktatásba: a jövő mérnökei versenyeztek a Széchenyi-egyetemen

A mérnöki hivatásokat élményalapú oktatással népszerűsíti a győri Széchenyi István Egyetem a jövő mérnökeinek szánt előkészítő képzéssel, amelynek elvégzésével a középiskolások intézményi többletpontokat szerezhetnek a felvételihez. A tavaszi szemeszter a napokban az autonóm járművek versenyével zárult, amelyen a diákoknak úgy kellett programozniuk robotjárműveiket, hogy azok a kijelölt pályán, önvezető módon a lehető legmesszebb jussanak.

2024. június 17. 17:01

Az OMV kiskereskedelmi hálózatának arculata új megjelenést kap Közép-Kelet-Európában

Az OMV egy újabb lépést tett a cég átalakulásának útján: a vállalat az elkövetkező három évben hét országban, Magyarország mellett Ausztriában, Romániában, Szlovákiában, Csehországban, Bulgáriában és Szerbiában is bevezeti az új arculatát. A stratégia célja, hogy hozzájáruljon egy olyan világ megteremtéséhez, amelyben a fenntartható energia, a fenntartható mobilitás és a fenntartható életmód mindenki számára valósággá válhat. 

2024. június 17. 13:20

Az ABB az elektromos buszokhoz készült, energiahatékony motor- és invertercsomagot vezet be a piacra

Az ABB bejelentette az AMXE250 motorból és HES580 inverterből álló, kifejezetten az elektromos buszok igényeire szabott új és innovatív csomagjának bevezetését. Az új hajtáscsomag, amelynek harmonikus működése egy hatékonyabb, megbízhatóbb és az ipar számára azonnal rendelkezésre álló megoldást eredményez, jelentős előrelépést jelent a tisztább és fenntarthatóbb közlekedési lehetőségek terén.

2024. június 17. 11:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30