A fotózás új korszakát hozza el a Galaxy S20

forrás: Prím Online, 2020. február 27. 11:55

Legyen szó akár gyenge megvilágításban készült képekről, akár távolabb lévő témákról, a tökéletes kép elkészítéséhez elengedhetetlen a megfelelő felszerelés. A Samsung Galaxy S20 professzionális kamerája egyesíti a legújabb kamerahardvereket és a mesterséges intelligencia alapú szoftveres megoldásokat a látványos eredményekért. A Galaxy S20 kamera-technológiájával a felhasználók a fotózás és a videofelvétel teljesen új módját ismerhetik meg, a kép megtervezésétől egészen a végleges felvétel elkészültéig. 

 

Kristálytiszta felvételek: 108 MP/64 MP szuperfelbontás

A nagyobb felbontás részletesebb fotókat jelent. A Galaxy S20 kamerája szupermagas-felbontású képeket rögzít, így minden részlet tűélesen kivehető. A kamera képszenzora 108MP a Galaxy S20 Ultra, a Galaxy S20 és Galaxy S20+ esetében pedig 64MP. Korábban, amennyiben a teljes képből csak egy kivágott részletre volt szükség, a fontos részletek nem minden esetben maradtak élesek, a Galaxy S20 szenzoraival azonban a kivágott fotók felbontása is magas marad.  

 

A kivételes felbontást és zoomot a szenzorok kialakításának fejlesztése teszi lehetővé, amely során a képszenzorok mérete és az azokat vezérlő technológia is változott. A nagyobb képszenzorok több fényt fogadnak be, így részletesebb képek készülhetnek akár sötétebb környezetben is.

 

Az S20 Ultra 108 megapixeles szenzorával emeli magasabb szintre a kameratechnológiát, amely a nona-binning és a re-mozaic megoldások használatával szélsőséges fényviszonyok között is képes tiszta és éles fotókat készíteni. 

  • Nona-binning technológia a kiemelkedő képminőségért: A nona-binning technológia kilenc pixel kombinációjából hoz létre egyet, így a 108 megapixeles szenzor 12 MP minőségű fotókat rögzít. A nona-binning segítségével létrehozott nagyobb pixelek több fényt nyelnek el, így tisztább képeket alkotnak még gyengébb megvilágítás mellet is.
  • Re-mozaic nagy fényű közegben: A re-mozaic technológia átállítja a pixelek elrendezését a részletesebb rögzítés érdekében. Az algoritmus a hagyományos RGB mintázatnak megfelelően rendezi el a pixeleket, így tűéles részleteket jeleníthet meg erősen megvilágított terekben is. A felhasználók könnyedén válthatnak a 108 MP módra a Gyors Beállítások között, a Kamera/ Fotó/ Képarány/ 108 MP menüpont alatt.  

 

Még távolabbra, jobb minőségben: Space Zoom ultranagyítás a teleobjektív lencsével

A Galaxy S20 Ultra Space Zoom ultranagyítás technológiája Hybrid optikai zoom és Szuperfelbontású, mesterséges intelligencia alapú zoom kombinációját használja, így a felhasználók akkor is közel lehetnek a fotó témájához, ha valójában távol vannak. 

 

A Galaxy S20 új Hybrid optikai zoomja a fejlett, nagy felbontású képszenzor erejét egyesíti egy olyan új lencsetechnológiával, amely a hagyományos optikai zoomnál több lehetőséget nyújt a felhasználók számára. Az új technológiával a Galaxy S20 és S20+ háromszoros Hybrid optikai zoomra, míg a Galaxy S20 Ultra tízszeres Hybrid optikai zoomra képes. A mesterséges intelligencia alapú digitális zoom segítségével az S20 és S20+ telefonokkal akár harmincszoros, az S20 Ultrával pedig akár százszoros zoom is elérhető.

 

A százszoros zoom eléréséhez a Galaxy S20 Ultra hajlított lencséket és egy nagy felbontású képszenzort használ. A hajlított lencsék tízszeres Hybrid optikai zoomot tesznek lehetővé, a szuper zoom technológia pedig további tízszeres nagyítást biztosít a mesterséges intelligencia alapú multi-frame képfeldolgozással, amely csökkenti a remegést és a nagy távolságú zoomolásnál jelentkező minőségromlást. Az egyedülálló lencseoptika és a nagy felbontású képszenzor segítségével elmosódásmentes képek készíthetők.

  • 48MP képszenzor: Az S20 Ultra 48 MP képszenzora a fotózás körülményeitől, a fényerősségtől és a nagyítási aránytól függően választ a tetra-binning és a re-mozaic feldolgozási módok közül. A tetra-binning technológia négy pixelből hoz létre egyet, így készít egy nagyobb pixelekből álló 12MP minőségű képet. A re-mozaic technológiával újrarendezett RGB pixelek esetében minden képpont egyedileg működik és akár tízszeres nagyítási arányt biztosít.
  • Hajlított lencsék: A Galaxy S20 Ultra hajlított lencséivel még nagyobb zoom kapacitás fér el akár egészen kis helyen is. A lencse laposan fekszik a telefon kamerájának alsó részén. A telefon hátsó részén beérkező fényt egy prizma irányítja a lencsére, amely így egy sor optikai elemen keresztül 90 fokban megtörik és egy periszkóphoz hasonlóan növeli a fókusztávolságot. A kamera magasságának és szélességének csökkenésével együtt így egyedülálló zoom lehetőségek kerültek be a rendszerbe.

 

A tökéletes kép elkészítése szinte lehetetlen a megfelelő eszközök nélkül. A Galaxy S20 forradalmi kameratechnológiájával mindenki számára rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök a legjobb fotók elkészítéséhez. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50