A HONOR új kampánya összehozza az ENSZ kultúráit

forrás: Prím Online, 2024. február 20. 17:41

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének központjában indította el „Sárkányok egyesítik a világot” kiállítását még február 9-én a HONOR az ENSZ Kínai Könyv Szövetségével, a Global Webbel és a Kínai Központi Szépművészeti Akadémiával együttműködve, az ENSZ állandó kínai képviselete támogatásával. A kínai holdújév végéig, tehát még ezen a héten is futó kiállítás a nemzetközi egységet és művészetek közti kapcsolatokat szimbolizálja.

 

Az ENSZ által nemrég hivatalos ünnepként elismert tavaszi fesztivállal egybeeső tárlat a HONOR Talents tervezőinek innovatív munkáit mutatja be, akik az impozáns kínai sárkányt ötvözték különböző kultúrák művészeti elemeivel. A kezdeményezés nem csak egy sajátos ünneplése a holdújévnek, hanem egyszerre elismerése a kínai hagyományoknak és a világ kultúráinak.

Összesen 25 ezren jelentkeztek a HONOR Talents Global Design versenyre, amelyek legjobbjai tekinthetők most meg. A képek és grafikák harmonikusan ötvözik a kínai motívumokat a nemzetközi művészeti hatásokkal, szimbolizálva egy közös jövőt, ahol a kreativitás és a tisztelet dominál.

Zaid Abidin „Együtt repülve az égen” című alkotása az 50 éve tartó maláj-kínai diplomáciai kapcsolatokat helyezi előtérbe úgy, hogy a hagyományos malajziai wau bulan papírsárkányokat jeleníti meg egy közös égbolton. Lucrezia “Lulu” Spapperi Gestri „Kínai-olasz szimfónia” című műve a sárkány misztikumát olasz tájakkal hozza össze, szembeállítva a sárkányok hagyományos, kárt okozó európai megítélését Kelet-Ázsiáéval, ahol a szerencse szimbólumai. Huang Xiaoxuan és Wu Yan kínai művészek „Minden élőlény · A sárkány üvöltése” című alkotása a kiállítás ökológiai harmóniára fókuszáló jellegét jeleníti meg, egy olyan világot szemléltetve, ahol számos lény élhet együtt békésen a sárkány szeretetteljes felügyelete alatt.

2020-as bevezetése óta a HONOR Global Design verseny rengeteg fiatal tehetségnek biztosított lehetőséget arra, hogy bemutassák alkotásaikat: több mint 40 ország és 240 egyetem 25 ezer kreatív elméje kerülhetett a nemzetközi porondra. A 2023-as esemény 12 ezer nevezéssel döntött rekordot, ezzel is igazolva, hogy a HONOR szeretné gondozni és előtérbe helyezni a művészek következő generációját.

A „Sárkányok egyesítik a világot” kiállítás nemcsak a holdújévet ünnepli, hanem a nemzetközi kulturális együttműködés új fejezetét vezeti fel, a HONOR-ral az élen, amely világokat hidal át a művészet és az innováció által.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50