A Lenovoval a saját utadat járhatod – méghozzá PC minőségben!

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 2. 16:04

Mostantól nagyobb szabadságot kapnak a gamerek, ugyanis a Lenovo első Windows-alapú kézi gamer számítógépe már lehetővé teszi, hogy a játékosok úgy és ott játszhassanak, ahogyan és ahol csak akarnak. A Lenovo Legion Go-t olyanok számára tervezték, akik a kézi eszközükön sem érik be a csúcsminőségű specifikációknál és látványvilágnál kevesebbel. A Lenovo Legion Go Magyarországon várhatóan 2023 utolsó negyedévétől lesz elérhető.

A mikro-OLED-del felszerelt új Lenovo Legion szemüveggel és az új Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear fülhallgatóval a Lenovo Legion Go debütálásával jelentősen bővült a Lenovo Legion ökoszisztéma.  Ez a kollekció olyan játékeszközökből, monitorokból, kiegészítőkből, szoftverekből és szolgáltatásokból áll, amelyek valódi, professzionális játékélményt tesznek lehetővé. 

 

 

Miben újszerű a Lenovo Legion Go? 

 

• Elhozza a Windows PC játékteljesítményét egy kézi, mobil formájú készülékbe, amelyben AMD Ryzen Z1 sorozatú processzorok keltik életre a játékokat a 8,8 hüvelykes Lenovo PureSight Gaming Display kijelzőn.

• Azoknak a játékosoknak, akik a hordozható játékélményt a következő szintre szeretnék emelni, az új Lenovo Legion szemüveg a mikro-OLED technológiát kihasználva nagyméretű, zsebben is elférő képernyőt biztosít.

• Az igazán magával ragadó játékélmény érdekében az új Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear fejhallgató hi-res 7.1 surround hangzást kínál multifunkciós inline vezérlővel.

 

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Lenovo Legion a játékosok egyik legkedveltebb márkája világszerte. Figyelemmel követjük a gamer világot, és azt látjuk, hogy a játékosok sokoldalú és változatos csoportot alkotnak. A Lenovo Legion is arra törekszik, hogy olyan megoldásokat kínáljon, amelyek megfelelnek az elvárásoknak" – mondta Jun Ouyang, a Lenovo alelnöke és a Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group vezérigazgatója. „Ezt szem előtt tartva kezdtük el több mint két évvel ezelőtt a Lenovo Legion Go tervezését, hogy a gamerek világszerte a saját igényeikhez igazodva játszhassanak. A Lenovo Legion Go bevezetésével egy olyan eszközzel bővítjük a kínálatunkat, amely lehetővé teszi, hogy utazás közben is PC élményben legyen részünk” – tette hozzá.

 

  

Lenovo Legion Go: PC-s játékteljesítmény a tenyérben

 

A Lenovo technikai innovációival a játékrajongóknak világszerte rugalmasságot és választási szabadságot biztosít, a Legion Go-t pedig a PC-ket, kiegészítőket, szoftvereket és szolgáltatásokat tartalmazó játék-ökoszisztémájának legújabb tagjaként mutatja be – ezzel is lehetővé téve, hogy a felhasználók saját útjukat járják. Az akár AMD Ryzen Z1 Extreme processzorral, AMD RNDA grafikával és intelligens energiagazdálkodási technológiával ellátott Lenovo Legion Go Windows 11 operációs rendszert futtat, és a konzolokat felülmúló grafikus teljesítmény erőteljes kombinációját nyújtja, amely életre kelti a játékokat a hatalmas, 8,8 hüvelykes QHD+ 16:10 Lenovo PureSight játékkijelzőn, így a játékosok számára még magával ragadóbb képernyőfelületet biztosít. Az akár 500 nites fényerejű és 97%-os DCI-P3 színskálával rendelkező kijelző a játékstílushoz és a helyzethez is igazítható, 1600p és 800p közötti felbontást, valamint 144 Hz-es és 60 Hz-es frissítési frekvenciát támogat. A 10 pontos érintőképernyő természetes és intuitív vezérlést tesz lehetővé, legyen szó görgetésről, koppintásról vagy lapozásról. A Legion Go akár 16 GB LPDDR5X (7500Mhz) RAM memóriával rendelkezik, rugalmas energiagazdálkodása optimális játékteljesítményt és gyorsabb betöltési időt biztosít a forgatókönyvtől függően, valamint akár 1 TB-os PCIe Gen4 SSD-vel és akár 2 TB-os extra tárhelyet támogató micro-SD foglalattal.

 

Mindez önmagában komoly teljesítményt igényel, de a Lenovo Legion Go rendelkezik a megfelelő alkotóelemekkel. A 49,2 Wh kapacitású akkumulátornak köszönhetően a játék hosszabb ideig tarthat anélkül, hogy újra kellene tölteni a készüléket. A Lenovo Legion Go támogatja a Super Rapid Charge funkciót is, így az akkumulátor mindössze fél óra alatt 70%-ra tölthető fel. Ha csatlakoztatva játszunk, a Lenovo Legion Go tartalmaz egy áramkimaradásos üzemmódot, amely megvédi az akkumulátort az extra leépüléstől, miközben megszünteti a töltés közben keletkező hőt is. A Lenovo Legion Coldfront hőtechnológiája természetesen a Lenovo Legion Go-ban is megtalálható, egy folyadékkristályos polimer 79 lapátos ventilátorral, amely a készüléket 25 dB-nél kisebb ventilátorzajjal tartja hűvösen a csendes üzemmódban, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy amikor minden teljesítményre szükség van, a készülék Custom módban elérje a teljes 25 W-os TGP-t, miközben megakadályozza a termikus kicsapódást a hosszabb játékmenetek során.

 

 

A Lenovo Legion Go vezérlői Hall-effektes joystickokkal rendelkeznek, amelyek megakadályozzák a driftelést és minimálisra csökkentik a holtteret, ami maximalizálja a reakciókészséget és a pontosságot a fárasztó játékmenetek során. Az egyéb bemenetek közé tartozik egy integrált trackpad, egy nagy D-pad, egy ferde egérgörgő, valamint összesen 10 hozzárendelhető gomb: ravaszok és markolatgombok. A bekapcsológombon RGB-világítás van, amelyet az ikonikus Lenovo Legion "O" felirat díszít, jelezve a felhasználó által választható ventilátor üzemmódot. A joystickok körüli testreszabható RGB-gyűrűk egyedi hangulatot kölcsönöznek, miközben a vezérlő párosításának értesítési rendszereként is szolgálnak. Ezen felül a Lenovo Legion Go Legion TrueStrike vezérlői levehetőek, így rugalmasabb játékstílusokat tesznek lehetővé, valamint FPS módot is alkalmazhatunk a rögtönzött játékmenetekhez. Az FPS mód lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy levegye a vezérlőket a Lenovo Legion Go vázáról, és a hátulján található állvány segítségével felállítsa azt egy felületre. A jobb oldali leválasztott vezérlő a mellékelt, mágnessel rögzíthető vezérlőalapba kerül, a vezérlő alján található optikai szem pedig lehetővé teszi a versenyszerű FPS-játékok során szükséges pontosabb célzást és irányítást, hasonlóan az egér használatához.

 

A Lenovo Legion Go két USB Type-C porttal rendelkezik a kényelmes csatlakoztathatóság érdekében, így a felhasználók dokkolhatják és tölthetik a készüléket, miközben csatlakoztathatják a tartozékokat, a DisplayPort 1.4 és Power Delivery 3.0 támogatást támogató plug-and-play funkcióknak köszönhetően. A csatlakoztathatóság kiterjed a Wi-Fi 6E, valamint a Bluetooth 5.2 támogatásra is. 

 

A Lenovo Legion Go számos lenyűgöző funkcióját összekötő csomópont mégis a vadonatúj Legion Space. A kifejezetten a Lenovo Legion Go számára tervezett Legion Space lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan hozzáférjenek az összes játékplatformhoz és áruházhoz, így megtekinthetik az összes telepített játékot, és akár továbbiakat is vásárolhassanak az Xbox Game Pass Ultimate-tel együttműködő Legion Game Store-on keresztül, amelynek ingyenes 3 hónapos tagsága révén minden Lenovo Legion Go mellé több száz kiváló minőségű játékhoz juthatnak hozzá. A Gamesplanet áruházon keresztül a Lenovo ID-vel rendelkező felhasználók kedvezményt is kapnak a kiválasztott játék árából. A támogatott játékindítók mindegyike csoportosítható a Legion Space-ben, így a játékosok azonnal belevethetik magukat az akcióba. A Legion Space azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy menet közben is könnyedén módosítsák az olyan beállításokat, mint a felbontás, a frissítési sebesség vagy a fényerő.

 

 

Lenovo Legion szemüveg: Nagy képernyős játék bárhol

 

A Lenovo Legion szemüvegek az utazás közben vagy a kanapén játszók számára okosabb, privát, nagyképernyős megoldást kínálnak a játékhoz és a tartalomfogyasztáshoz, akár a Lenovo Legion Go, akár bármely más kompatibilis eszköz esetén, beleértve a legtöbb Windows, Android7, macOS8 rendszerű, teljes funkcionalitású USB-C porttal rendelkező eszközt. A Legion Glasses egy fejlett, felhelyezhető virtuális monitor mikro-OLED kijelző technológiával, amely 60 Hz-es frissítési frekvenciával nagy szín- és kontraszttartományú FHD felbontást biztosít mindkét szem számára, emulálva egy nagy képernyő élményét és funkcionalitását, amely csak a felhasználó által láthatóan, a lencsék mögött jelenik meg, és nagy hűségű hangot biztosít a beépített hangszórókon keresztül.

 

A kisebb képernyők esetében gyakori félelem, hogy a játékosok feláldozzák a minőséget és a kényelmet az útközbeni játék során. A Lenovo Legion Glasses szemüveg a Legion Go játékosok számára hordozható, privát, nagyképernyős megjelenítési élményt tesz lehetővé, mivel kiváló minőségű, hosszan tartó viselésre és használatra tervezett kijelzőt kínál.

 

 

Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear fülhallgató: Privát surround hangzású játék

 

Az úton lévő játékosok számára tökéletes kiegészítő az új Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear fejhallgató. A meghajtó nélküli 7.1-es térhatású hangzásnak köszönhetően tökéletesen hallhatjuk, ha az ellenség közeledik és ennek megfelelően gyorsan cselekedhetünk. A 10 mm-es Armature meghajtók feszes, ütős basszusokat, valamint kiegyensúlyozott, torzítástól mentes közép- és magas hangokat képeznek. Amikor a játék intenzívvé válik, a többfunkciós inline vezérlő lehetővé teszi a gyors beállításokat, míg a vezérlőn található hangsúlyos RGB-csík egy csipetnyi előkelőséget kölcsönöz a fülhallgatóknak, az USB-C csatlakozó pedig zökkenőmentes kapcsolatot biztosít számos eszközzel.

Kulcsszavak: Lenovo Legion Go Lenovo

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17