A népszerű G2 sorozat új darabjai

forrás: Prím Online, 2020. január 17. 17:06

A monitorok szakértőjeként ismert AOC két új, 27 hüvelykes, QHD-felbontású (2560 x 1440 képpontos) gaming monitort mutat be a G2-es sorozat új tagjaiként: a Q27G2U és az ívelt CQ27G2U kijelzőt, utóbbi határozott, 1500R sugarú görbülettel növeli a magával ragadás szintjét. 

Mindkét képernyő VA-panellel rendelkezik, kombinálva a magas válaszidőt és frissítési rátát. A 144 Hz-es frissítési sebességnek köszönhetően a felhasználóknak zökkenőmentes és magával ragadó játékélményben lehet részük, míg az 1 ms-os MPRT (Moving Picture Response Time) a mozgásban lévő vizuális elemek elmosódásmentes megjelenítését teszi lehetővé. Ezenkívül az AMD FreeSync teljes mértékben kiküszöböli a szakadozást és a képtöréseket. Az igazán igényes játékosok értékelni fogják a kristálytiszta képminőséget: mindkét modell 3000:1 natív kontrasztaránnyal büszkélkedhet (ez a TN- és az IPS-panelek háromszorosa), a 120 %-os sRGB és a 90%-os AdobeRGB lefedettség pedig élénk, határozott színeket biztosít.

AOC Q27G2U és az ívelt CQ27G2U

 

Nem számít, hogy ívelt vagy lapos, tökéletes teljesítményt nyújt

Az AOC új, 27 hüvelykes, G2-es sorozatba tartozó QHD-kijelzői lapos vagy ívelt (1500R) kivitelben kaphatók. Mindegy, hogy melyiket választja, az AOC odafigyel az igényeire, és minden olyan funkciót beépített ezekbe a modellekbe, amelyekre egy valódi gaming monitornak szüksége van ahhoz, hogy az élvonalban legyen:

  • QHD-felbontás: a QHD-felbontás 2560 x 1440 képpontból áll, amely négyszer nagyobb a 720p felbontásnál vagy 1,7x több képpontot tartalmaz, mint a Full HD (1080p), és jelentős javulást jelent a további részletek megjelenítésében. A 27 hüvelykes kijelzőn a QHD-felbontás kényelmes, 109 ppi-s képpontsűrűséget biztosít.
  • 144 Hz frissítési ráta: Iparágban tesztelt magas frissítési ráta az FPS (First Person Shooter), TPS (Third Person Shooter) típusú játékok, versenyzés és szimulációs játékok számára, hogy a játékosok a legkisebb animációkat is töredezés nélkül láthassák, és gyorsabb vizuális válaszokat kapjanak arról, hogy mi történik a játékban.
  • 1 ms MPRT: Ez a válszidő gyakorlatilag kiküszöböli az elmosódást, és minden képkocka esetében tiszta, éles képet biztosít.
  • AMD FreeSync támogatás: A változó frissítési gyakoriságú (VRR) technológiának köszönhetően az AMD FreeSync támogatással ellátott panel frissítési sebessége megegyezik a játék képkocka/másodperc gyorsaságával, ezzel kiküszöbölve a V-Sync által okozott szakadozást és a képtöréseket.
  • Magas natív kontrasztarány és élénk színek: A modellek VA-paneljei az egyik legmélyebb fekete színt, valamint élénk, intenzív színeket tesznek lehetővé, amely kiemelkedő, 3000:1 natív kontrasztarányt eredményez. Mindkét modell átlagosan 90% AdobeRGB, 120% sRGB és 85% NTSC lefedettséget produkál, természetes, valósághű színekkel.
  • Ergonómia: A CQ27G2U és a Q27G2U modellek egyaránt rendelkeznek a G2 sorozat elegáns és praktikus állványával, amelyet ragyogó piros témaszínek díszítenek a monitorok gaming örökségének hangsúlyozása érdekében. Az állvány 130 mm-es magasságállítást tesz lehetővé a dönthetőségen kívül, ezzel segítve a játékosokat abban, hogy egyenesen üljenek, csökkentve a kényelmetlen érzést.
  • Rugalmasság: A négy porttal rendelkező, beépített USB 3.0-ás hub (az egyik gyorstöltős) lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csatlakoztassák a billentyűzetüket, egerüket, webkamerájukat vagy bármilyen más USB-s perifériás eszközt, de használható az okostelefon és egyéb eszközök töltésére is. Mindez megvalósítható úgy, hogy nem kell lehajolnia a számítógép házához. Az állványba beépített kábelrendszerező pedig segít abban, hogy az asztala rendezett maradjon.

 

Az AOC Q27G2U (lapos) modellje januáról elérhető 329 eurós ajánlott fogyasztói áron, a CQ27G2U (ívelt) modell pedig februártól lesz elérhető 339 eurós ajánlott fogyasztó áron.

 

Technikai specifikációk:

https://eu.aoc.com/en/gaming-monitors/cq27g2u-bk

https://eu.aoc.com/en/gaming-monitors/q27g2u-bk

Kulcsszavak: AOC kijelző QHD

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50