A Samsung 980 NVMe SSD elérhető áron kínál kiemelkedő sebességet

forrás: Prím Online, 2021. március 14. 17:03

A Samsung bemutatja első DRAM nélküli meghajtóját, a 980 NVME SSD-t. A 980-as modell a DRAM nélküli SSD-k között kiemelkedő teljesítményre képes, a lenyűgöző NVMe sebességnek és elérhető árának köszönhetően pedig kiváló választás a felhasználók széles rétegének.

„A legújabb hardveres- és szoftverinnovációknak köszönhetően a 980 SSD az eddigieknél is jobb értéket kínál a felhasználóknak anélkül, hogy a magas szintű NVMe teljesítményben kompromisszumra lenne szükség – mondta el KyuYoung Lee, a Samsung memória üzletágának alelnöke. – A 980 egyszerre gyors, energiahatékony és megbízható, amely tulajdonságok a legtöbb PC felhasználónak, valamint a gamereknek és tartalomgyártóknak is szükségesek a mindennapokban.”  

 

A DRAM nélküli megoldások korábban sebességbeli hátrányban voltak a rövid távú memória és az adatokhoz való gyors hozzáférés hiánya miatt. A Samsung 980-as modellje a Host Memory Buffer (HMB) technológiával a meghajtót közvetlenül a befogadó eszköz processzorának DRAM egységéhez kapcsolja, így a teljesítmény nem esik vissza. Ez a megoldás, valamint a vállalat legújabb, hatodik generációs V-NAND technológiája, az optimalizált kontroller és a firmware lehetővé teszik, hogy a 980 NVMe teljesítménye elérje akár a SATA SSD-k sebességének hatszorosát. A szekvenciális olvasási és írási sebesség elérheti akár a 3.500- illetve a 3.000 MB/s-ot, a véletlenszerű sebességek pedig akár az 500K és a 480K IOPS-t is. 

 

A továbbfejlesztett Intelligens TurboWrite 2.0 a meghajtón belül jelentősen megnövelt buffer tárolóegységnek köszönhetően az előző változathoz képest tartósan magasabb teljesítményt nyújt.

 

A kimagaslóan nagy méretű fájlokkal dolgozó vagy a részletes grafikájú játékokat futtató felhasználók számára a Samsung Magician 6.3 szoftverhez hozzáadott új Teljesítmény mód lehetővé teszi, hogy a meghajtó folyamatosan csúcsteljesítményen működjön, így biztosítva a zavartalan munkát és a játékélményt. 

 

A fejlett hőkezelési megoldásoknak és az egyedi kialakításnak köszönhetően a meghajtó túlmelegedése nem jelenthet problémát. A Samsung csúcskategóriás 980-as sorozata, a Dinamikus Hőpajzs technológiával, a nikkelborítású kontrollerrel és a hőelvezető fóliával hosszú távon biztosít stabil és megbízható teljesítményt a felhasználóknak. 

Az SSD a korábbi 970 EVO-hoz képest akár 56 százalékkal kedvezőbb energiahatékonysággal képes működni, így a laptopfelhasználók is könnyebben kezelhetik az energiafogyasztásukat.

 

A Samsung 980 SSD 250 GB-os, 500 GB-os és 1 TB-os kapacitással érhető el Magyarországon március 9-től, 19.490 forintos ajánlott fogyasztói ártól. 

 

Termékjellemzők:

 

Kulcsszavak: Samsung SSD meghajtó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35