A Samsung a 100. IFA kiállításon mutatja be legújabb innovációit

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 6. 09:58

A Samsung bemutatkozott az IFA 2024 konferencián, hogy a berlini innovációs kiállítás századik évfordulóját megünnepelve megerősítse és folytassa „AI mindenkinek” jövőképének megvalósítását. A vállalat a mesterséges intelligencia széles körű kiterjesztése iránti elkötelezettségéről tett tanúbizonyságot, hogy minél többen részesülhessenek az AI nyújtotta előnyökben.

A konferencián az „AI for All” („AI mindenkinek”) jövőkép „AI Meets the World („AI a világnak”) és „AI Meets You” („AI Neked”) alegységeit ismertette, a vállalat és partnereinek előadói azt mutatták be, hogy a mesterséges intelligencia miként játszik meghatározó szerepet a felhasználók életminőségének javításában, és hogyan látja el őket olyan eszközökkel, amelyekkel gazdagíthatják mindennapjaikat.

 

„A tavalyi IFA-n tartott előadásunk óta jelentősen növekedett a mesterséges intelligencia és annak az életünkben betöltött szerepe körüli párbeszédek, szakmai eszmecserék száma – mondta Benjamin Braun, a Samsung európai központjának marketingigazgatója. – A Samsungnál büszkék vagyunk arra, hogy a mesterséges intelligenciát elérhetőbbé és befogadhatóbbá tesszük, megmutatva azt, hogyan könnyítheti és nem pedig bonyolítja az életünket.  Abban hiszünk, hogy az AI a felhasználók „jobbkezeként” szükséges, hogy működjön, kiszolgálva az egyéni és az őket körülvevő világ igényeit. AI-alapú eszközeinkkel a felhasználók több időt és nagyobb figyelmet fordíthatnak a számukra igazán fontos dolgokra.” 

 

AI mindenkinek

 

A Samsung „AI mindenkinek” víziója az AI-alapú készülékek széles skáláját öleli fel, legyen szó mobileszközökről, háztartási készülékekről vagy otthoni szórakoztató rendszerekről. A vállalat várakozásai szerint 2024 végéig mintegy 200 millió Galaxy AI-t futtató eszközzel rendelkezhetnek a felhasználók. A Samsung szem előtt tartja, hogy míg az AI funkcióknak alkalmazkodniuk kell a felhasználók életviteléhez, szolgálniuk kell a bolygó érdekeit is.

 

Ennek központi eleme a bővülő SmartThings ökoszisztéma, amely már több mint 500 millió eszközt kapcsol össze. Az okosplatform zökkenőmentes távvezérlést kínál az összes Samsung AI-alapú készülékhez, a fűtésrendszer ki- és bekapcsolásától kezdve, a háztartási készülékek otthoni vagy távoli kezelésén át, a Samsung televíziók irányításáig.

 

A Samsung AI-alapú eszközei a felhasználók kezébe adják az irányítás lehetőségét, hogy maguk alakíthassanak mindennapi élményeiken, így – többek között – fenntarthatóbb életmódot gyakorolhatnak, kibontakoztathatják kreativitásukat és tarthatják a kapcsolatot szeretteikkel.

 

A felhasználók mindössze 15%-a mondta csupán, hogy teljes mértékben tisztában lenne a mesterséges intelligencia mindennapi használhatóságával, miközben 66%-uk az időmegtakarítás lehetőségét keresi – mutat rá a Samsung kutatása. Ez az eredmény lehetőséget biztosít arra, hogy a Samsung AI segítséget nyújtson a felhasználóknak, és megmutassa, hogy az AI Mindenkié.

 

Az IFA kiállítást követő legújabb operációs rendszerfrissítés, a One UI 6.1.1 a Galaxy S24, Z Fold5 és Z Flip5 okostelefonokra is kiterjeszti a Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 számos AI funkcióját, köztük az Élő fordítást és a Bekarikázással keresést.

 

A One UI 6.1.1 bevezetésével érkező új alkalmazások még több lehetőséget kínálnak majd a kreativitásra és a kapcsolatteremtésre. Ezek közé tartozik a Rajzból kép, amellyel a felhasználók egy egyszerű rajzból generált képi eszközökkel vizualizálhatják elképzeléseiket. A Portré stúdió a kreativitást mozdítja elő azáltal, hogy a felhasználókat az online tevékenységekhez, kommunikációhoz egy személyre szabottabb avatár létrehozásában támogatja.

 

 

AI Neked

 

Az IFA 2024 kiállításon a Samsung bemutatta Premiere 9 és a Premiere 7 projektorokat, amelyek fejlett lézertechnológiát hoznak az otthoni szórakoztatásba, kivételes 4K felbontást és magával ragadó hangzást biztosítva az akár 130 col átmérőjű képernyőkön. AI-alapú technológiát alkalmaznak, beleértve az AI Felskálázást, amely a tartalmakat 4K minőségre javítja, valamint a Vision Booster-t, amely a különböző fényviszonyokhoz igazodva állítja be a fényerőt és a kontrasztot az optimális képminőségért. A projektorok a mesterséges intelligencia erejével kiegészülve prémium kategóriás házimozikká alakítják a lakótereket, és forradalmi technológiával nyújtanak kiváló megtekintési élményt.

 

Az IFA színpadán a Samsung tévéi is szerepet kaptak. A Tizen OS operációs rendszert 2015 óta több mint százmillió okostévé futtatta, és élvonalbeli szerepet töltött be a televíziózás fejlődésében. 2024-től az összes új Samsung AI TV, valamint egyes 2023-as modellek hét évig garantáltan Tizen OS rendszerfrissítést kapnak. A felhasználók így továbbra is részesülhetnek a forradalmi újdonságokból és továbbfejlesztett kapcsolódási lehetőségekből Samsung készülékeikkel összehangolva.

 

A Samsung Neo QLED 8K AI képernyői a beépített NQ 8 AI Gen 3 processzorokkal továbbfejlesztett vizuális élményt nyújtanak. Ezek a processzorok – a korábbinál nyolcszor több, – összesen 512 neurális hálózattal rendelkeznek, és a mesterséges intelligencia erejével párosulva személyre szabott, kiváló minőségű hang- és képélményt kínálnak. Ez a technológia skálázza fel a képernyőn megjelenő tartalmakat, és nyújtja az eddigi legélesebb és legtisztább képet.

 

Az IFA-n a Samsung a The Frame és az Art Store legújabb fejlesztéseit is megünnepelte, emellett számos új partnerséget jelentett be. A vállalat együttműködik a finn Marimekko divatházzal, és Jean-Michel Basquiat műveit is bemutatja a képernyőn, emellett egy 12 remekműből álló exkluzív kollekciót mutat a belga szürrealista festőművésztől, René Magritte-tól. 

 

A vállalat bejelentette az új Samsung Music Frame izgalmas bevezetését is a Universal Picture Wicked című filmjével együttműködésben. A 2024 elején debütált Music Frame vezeték nélküli hangszóró kiváló hangminőséget biztosít, amely bármilyen teret gazdag, tiszta hangzással tölthet meg. A Music Frame a beépített mélynyomókkal és a benne található intelligens Dolby Atmos technológiával intelligens módon alkalmazkodik az otthoni akusztikához, és minden hangot, hangjegyet életre kelt. A limitált kiadású Wicked Music Frame két filmbéli képpel és egy csodálatos exkluzív képpel – kizárólag a limitált kiadású Music Frame részeként – a kedvelt Glindáról és Elphabáról, valamint a szereplők autogramjaival és egy hitelességi tanúsítvánnyal lesz kapható. 

 

AI a világnak

 

A Samsung hisz abban, hogy a mesterséges intelligencia jó érdekeket szolgál, és meghatározó szerepet játszik abban, hogy jobban vigyázzunk a bolygóra és egymásra. A vállalat folytatja küldetését, hogy 2050-re elérje nettó zéró széndioxid-kibocsátás célkitűzését (Net Zero by 2050), és a DX divízió működésének 93%-át megújuló energiaforrásokkal fedezze.

 

A Samsung továbbra is kiemelt figyelmet fordít energiahatékony eszközeire, és elkötelezetten törekszik arra, hogy azokat mesterséges intelligencia alkalmazásával kifejlessze. Legyen szó a készülékek – köztük hűtőgépek és mosógépek – mesterséges intelligenciájáról vagy a SmartThings ökoszisztémában rejlő lehetőségek kihasználásáról, amelyekkel még több energia takarítható meg.

 

A Samsung AI Hybrid hűtőszekrényei az energiatakarékosság jegyében készültek. A két energiaforrás, a kompresszor és a Peltier hűtőtechnológia kombinálásával a hűtőszekrény intelligensen reagál, ha a megszokottnál több energiát használ. Amennyiben például a hűtőszekrény ajtaja hosszabb ideig nyitva marad, a Peltier-technológia extra hűtőforrásként javítja az általános energiahatékonyságot.

 

A Samsung az IFA színpadán bejelentette a Bespoke AI Laundry Combo készülék európai bevezetését. Az egyszerre mosó- és szárítógépet ötvöző, helytakarékos készülék egymást követően fejezi be a mosási és szárítási ciklust. A mosási ciklus nemcsak teljesíti, hanem akár 20%-kal meghaladhatja az A-osztályú besorolás minimális energiahatékonysági előírásait, a mosási és szárítási ciklus pedig együttesen megfelel az A-osztályú besorolásnak. A lenyűgöző teljesítmény a fejlett hőszivattyús szárítási technológiának köszönhető, amely alacsonyabb hőmérsékleten gyorsan, kíméletesen és hatékonyan szárítja a ruhákat. A SmartThings ökoszisztéma továbbra is a Samsung úttörő eszköze az energiahatékonyságban, mivel sok apróbb módosítással nagy változás érhető el. A SmartThings Energy alkalmazás AI Energia módjával pedig akár 70%-kal csökkenthető a mosógépek energiafelhasználása. Emellett, a SmartThings Away (Távoli) módban a felhasználóknak pedig nem kell aggódniuk azért, mert nem kapcsolták le a villanyt vagy ki a tévét, amikor elhagyták otthonukat. Egyes készülékek szenzorai ugyanis érzékelik, ha senki sem tartózkodik a szobában, és az energiatakarékosság érdekében lekapcsolják a rendszereket.

 

A testre szabható AI készülékek az Optimális ütemezés és optimális töltés révén csökkentheti az energiaköltségeket. Ezek a funkciók késleltetik a mosási ciklus elindítását és a töltést, hogy elkerülje a legaktívabb energiahasználati időt, és okos díjszabást létrehozva csökkentse az energiaköltségeket.

Kulcsszavak: Samsung IFA 2024

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az autósportok szerelmeseit szólítják meg a legújabb Edifice karórák

A japán óramárka együttműködése már messzire nyúlik a TOM versenycsapattal. A Casio különleges módon, egy limitált szériás változattal kíván tisztelegni a TOM félévszázados fennállása előtt. „Ez a különleges kiadású karóra ötvözi a nagy teljesítményt, az elegáns dizájnt és a motorsport iránti szenvedélyt” – emelte ki Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2024. szeptember 18. 20:16

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

A Michigani Egyetem szerint pontosak a Galaxy Watch okosórák mérési adatai

A Michigani Egyetem Emberi Teljesítmény és Sporttudományi Központjának (HPSSC – Human Performance & Sport Science Center) – amely híres az integrált és átfogó sport-, edzés- és emberi teljesítményhez kapcsolódó kutatásairól és magas szintű oktatásáról – vizsgálata igazolta a Samsung Galaxy Watch okosórák egészségügyi, mérési adatainak pontosságát.

2024. szeptember 18. 16:44

Internethasználat: az első tíz között Magyarország az Európai Unióban

Az elmúlt évtizedben gyorsabban nőtt az internethasználók aránya Magyarországon, mint más uniós országokban, így hazánk a webhasználat terén nagyot lépett előre – egyebek között ez derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányából, amely huszonöt uniós ország 2023-as internethasználati statisztikáit elemezte.

2024. szeptember 18. 14:59

K&H: az óvatosság már kevés a csalókkal szemben, többre van szükség

A mesterséges intelligencia megjelenése a pénzügyi csalók eszköztárában odavezetett, hogy a laikusok már nem bízhatnak abban, amit látnak vagy hallanak, mert hamis lehet. A K&H Bank segít, hogy egyszerű módszerekkel felismerhesd a támadásokat.

2024. szeptember 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34