A TCL elhozza a szórakoztatás új dimenzióit

forrás: Prím Online, 2023. április 18. 20:57

A TCL ügyfeleit a magával ragadó élmény csábítja: a TCL megújította 2023-as Home Theater sorozatát, amely a kijelzőtechnológia jelenlegi határait tágítja, és a képminőségben is magasabbra emeli a mércét.

A TCL – a világ második legnagyobb televízió márkája*, a 98 colos televízió kategóriában pedig piacvezető márka – megerősítette pozícióját az otthoni szórakoztató elektronika piacán, amikor bemutatta új televízió- és soundbar-sorozatát Európában. A hatalmas képernyőméretek, a lenyűgöző képminőség és a megdöbbentő hangzásvilág mellett a fogyasztók – beleértve a játékosokat, a sport- és filmrajongókat is – magával ragadó élményt tapasztalhatnak meg, az elérhető legmagasabb minőségben.

 

 

A TCL Mini LED technológiájának legjobbjai

 

A kijelző minősége a legfontosabb tényező a magas képminőség eléréséhez vezető úton. 2018 óta a TCL a Mini LED iparág úttörője, és jelentős erőforrásokat fordított erre a technológiára. Ma új mércét állít fel az iparág számára, amikor az otthoni moziélmény elérése érdekében megújítja az ehhez szükséges kijelzőtechnológiáját.

 

Felismerve a Mini LED technológia lehetőségeit, a TCL 2019-ben bemutatta a világ első Mini LED TV-jét, amely már tömegtermelésre is alkalmas volt. A TCL felhasználói üdvözölték a Mini LED technológia előnyeit, a lokális fényerő-szabályozási zónák növekedését (amelyek nagyobb fényerősséget biztosítanak, mint valaha), a jobb kontrasztarányt, a kép színeinek és tisztaságának növelését, valamint összességében a képminőség javulását.

 

A Mini LED egy viszonylag új technológia, és a legnagyobb értéke abban rejlik, hogy lenyűgöző képminőséget biztosít egy ultravékony kialakítású kijelzőbe rejtve. A TCL 2020-ban megalapította saját “Mini LED és Optikai Technológiai Fejlesztési Osztályát”, azzal a kizárólagos céllal, hogy képessé váljon a legtöbb háttérvilágítást biztosító LED zóna előállítására az egész iparágban. Majdnem egy évnyi mélyreható kutatás után a TCL piacra dobta a világ első TCL OD Zero Mini LED TV-jét, mindössze 9,9 mm vastagsággal és 1920 dimmelési zónával, amely kivételes képminőséget kínál az OLED készülékekhez képest. A magas hatásfokú, széles világítási szöggel rendelkező Mini LED-ek használatával a TCL végül elérte a HDR 2000 nit csúcsfényerőt, biztosítva ezzel a kristálytiszta képmegjelenítést, még a erős nappali fényben is.

 

A TCL brand azt is célul tűzte ki, hogy a prémium technológiát mindenki számára elérhetővé tegye. Miután a TCL vezető kutatás-fejlesztési csapata minőségi Mini LED kijelzőket fejlesztett ki, elkezdték keresni a tömegtermelést lehetővé tevő gyakorlati megoldásokat. A Mini LED termékek költsége ugyanis általában véve magas, hiszen több LED-et szükséges beépíteni a termékekbe. Az TCL kutatói ezért kidolgoztak egy folyamatot, amellyel lényegesen csökkentették a LED-ek költségét anélkül, hogy ez befolyásolta volna a teljes kijelző uniformitását.

 

Ráadásul a Mini LED technológia nemcsak nagyobb élményt nyújt a nézőnek, de a bolygónk számára is előnyös. Nemcsak arról van szó, hogy a Mini LED-eket önmagukban is energiatakarékosabban lehet gyártani. A technológia sajátossága ugyanis, hogy az egyes területeket teljesen elsötétíti, ez pedig változatlan fényerő mellett kevesebb energiát igényel, mint más háttérvilágítási megoldások esetében.

 

 

Az új TCL C84 sorozat: kiemelkedő szórakozás a TCL Mini LED technológia legújabb generációjával

 

2023-ban a TCL kibővíti termékkínálatát a TCL Mini LED technológia legújabb generációjával, valamint na-gyobb választási lehetőséget biztosít. Így például elérhető lesz minden idők legnagyobb TCL Mini LED TV-je, emellett pedig új képalkotási teljesítményt fokozó technológiák és fejlettebb gaming képességek is érkeznek. 

 

A TCL Mini LED legújabb generációja még a korábbinál is jobb vizuális élményt biztosít a felhasználók számára magas és precíz kontraszttal, kevesebb blooming hatással, magas fényerővel és jobb uniformitással, köszönhetően az alábbi jelentős fejlesztéseknek:

 

Az új C84 sorozat csúcsminőségű televíziói új mércét állítanak fel a kiemelkedő audiovizuális színvonalukkal és szoftveres funkcióikkal, kiváló teljesítményt nyújtva az összes lehetséges felhasználási igény esetén. A TCL Mini LED és QLED technológiára alapozva, valamint az AiPQ Processor 3.0 képminőségért felelős algoritmusnak hála ez a modell egészen kiemelkedő teljesítményt ér el képminőség terén. A HDR kijelző a maga 2000 nites fényerejével kiugróan magas kontrasztot ér el.

 

Ráadásul a Game Master Pro 2.0, a HDMI 2.1, az ALLM, a 144 Hz-es VRR, a FreeSync Premium Pro, a TCL Game bar, a 240 Hz-es Game Accelerator és a legújabb HDR szabványok támogatásának köszönhetően (beleértve a HDR10+-t, a Dolby Visiont, valamint a Dolby Vision IQ-t is), ez a TCL Mini LED TV a legjobb módja annak, hogy átadjuk magunkat a kiváló HDR filmek, a sportközvetítések és a játékok élvezetének. A C84 sorozat már elérhető 55’’, 65”, 75’’, és 85’’ méretekben.

 

A TCL új C74 és C64 sorozatú televíziói – kivételes látvány és szórakozás mindenki számára

 

2023-ban, az Inspire Greatness szlogen égisze alatt a TCL az új 4K QLED SMART TV-in dolgozott, hogy megfizethető prémium technológiát ajánlhasson, kapcsolt szórakoztató megoldásokkal, a fejlett kijelzőtechnológia segítségével. Ezen a tavaszon a TCL két frissítést mutat be a QLED sorozatához, hogy minden vásárló elvárásának eleget tegyenek: itt a TCL QLED 4K TV C64 és C74 sorozat.

 

 

Az új TCL 4K QLED TV C64 sorozat ebben a hónapban érkezett meg az európai vásárlókhoz. Ez az új sorozat a QLED technológiát, a 4K HDR Prót, és a 60 Hz-es Motion Clarityt ötvözi a színgazdag, éles HDR képminőség érdekében. Ezen felül a Game Master, a FreeSync, és a legújabb HDR szabványok támogatásával (beleértve a HDR10+-t és a Dolby Visiont is) ez a TCL televízió kimagasló értéket képvisel mindazok számára, akik csúcsminőségű, interaktív otthoni szórakoztató megoldást keresnek a kiváló HDR filmek, a sportközvetítések és a játékok, a kapcsolt és okos életmód élmények érdekében. A C64 sorozat már elérhető 43’’, 50’’, 55’’, 65’’, 75’’, 85” méretekben.

 

A TCL bemutatta a teljesen új C74 sorozatát is, amely a QLED technológiát vegyíti a Full Array Local Dimming technológiával, a 4K HDR Pro és a 144 Hz-ez Motion Clarity Pro előnyeivel, a letisztult, éles és színekkel teli HDR képminőség érdekében. Ezen felül a C74 sorozat magában foglalja a Game Master Pro 2.0 rendszert – a TCL szoftveres funkcióinak egész kollekcióját, amelyeket a gaming élmények optimalizálására terveztek, és amelyek a készüléket a legjobb gaming televízióvá teszik a saját területén (a játékosok által tapasztalt hardver- és szoftver-konfiguráció tekintetében, egy PC-hez hasonlítva). A C74 sorozat elérhető 55’’, 65’’, és 75’’ méretben.

 

Egy nagyobb TCL XL kollekció a totális moziélmény elérésére a nappaliból

 

Azok kedvéért, akik egy még magával ragadóbb házimozi-élményt keresnek, a TCL kiterjeszti a TCL XL kollekcióját (beleértve minden televíziómodellt a 65 col és a 98 col között). A szélesebb opcióknak és új kijelzőméreteknek köszönhetően Európában az XL sorozat teljes moziszerű élményt nyújt a nappali kényelmében, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk a részletgazdagság tekintetében. A TCL elhozza Európába a 85 colos Mini LED C84 modellt, centrális állvánnyal, hogy elférjen bármely kisméretű felületen, és hogy integrálni lehessen bármilyen enteriőrbe.

 

Optimalizált és kifinomultabb élmény a játékok kedvelői számára

 

A TCL aktív szereplő a gaming szektorban, ellátva a játékosokat magas minőségű kijelzőkkel és végtelen mennyiségű gaming lehetőséggel, amelyekkel javíthatják a gaming élményeiket.

 

A komoly és alkalmi gamerek érdekében a TCL még egy lépést tesz a C sorozattal, ami erőteljes képességekkel rendelkezik a játékostársadalom igényeire optimalizálva. A natív 144 Hz-es frissítési rátájú kijelző, a 240 Hz-es Game Accelerator és az alacsony input lag (5,67 ms-ra csökkentve) segítségével a felhasználók tökéletesen kisimult, akadásmentes képminőséget élvezhetnek anélkül, hogy tartaniuk kellene a szaggatás vagy lagolás jelenségétől. Ehhez jön hozzá, hogy az új Game Master Pro 2.0 mód lehetővé teszi azon fejlett kijelzőtechnológiai beállítások elérését, amelyeket a kivételes játékélmény érdekében alakítottak ki. Ráadásul az olyan HDR formátumok támogatásával, mint a Dolby Vision IQ vagy HDR10+, a TCL televíziók szinte bármilyen játékforráshoz alkalmazkodnak. Végül az AMD FreeSync technológia azzal biztosítja a zökkenőmentes játékélményt, hogy valós időben szinkronizál bármely frissítési rátához, amely a konzol vagy a számítógép felől érkezik.

 

Az új TCL Soundbarok a megfizethető prémium minőséget és a magával ragadó házimoziélményt biztosítják

 

Annak érdekében, hogy a termékpalettáját diverzifikálja, a TCL új audio termékeket is kínál a televíziókkal karöltve, hogy az élmény összhangban álljon a magas képminőséggel, a felhasználók számára valódi moziminőségű házimozi élményt nyújtva ezen a téren is.

 

 

A tavasz folyamán a TCL Europe bemutatja az új S64 sorozatú Dolby Audio Soundbarjait:

  •   Az új S642W egy 2.1 csatornás, magas minőségű hangprojektor vezeték nélküli mélynyomóval, és 200 Wattos teljesítménnyel
  •   Az új S643W, egy 3.1 csatornás, magas minőségű hangprojektor vezeték nélküli mélynyomóval, és 240 Wattos teljesítménnyel 

 

 

A modellek karcsú és letisztult dizájnt kaptak, valamint ismerik a HDMI 1.4 szabványt (ARC-vel), illetve a DTS Virtual:X, valamint a Bluetooth 5.3 szabványokat is. 

 

_______________________

* Forrás : OMDIA 2022

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50