A Tesla három új okos baba kamerát dobott a piacra

forrás: Prím Online, 2023. április 25. 13:59

Még jobb felbontás, éjszakai látásmód, videórögzítés, kéttengelyes forgatás, nagy látószög, extra érzékelők – csak néhány a Tesla új, okos baba kameráinak funkcióiból. A cseh okosotthon márka három új baba kamerát is bemutatott, amelyekkel a szülők távolról, akár a ház legtávolabbi részéből is biztonságban tudhatják gyermeküket. A magyar műszaki webáruházakban is hamarosan elérhetőek lesznek az okoskészülékek.

Egy kisgyermekről gondoskodni sokszor jár aggodalommal. Az aggódás egy része azonban csökkenthető, ha olyan eszközökkel vesszük körbe magunkat, melyek segítségével meggyőződhetünk gyermekünk jóllétéről. Ebben segítenek a Tesla új, okos baba kamerái.

 

Mindhárom kamera letisztult és minimalista dizájnnal érkezik, így bármilyen stílusú gyerekszobába illeszkednek. Egy baba kamerától elvárható, hogy mindig tiszta képet közvetítsen, azonban a Tesla új kamerái ennél is többre képesek: a videó rögzítésen kívül számos érzékelővel rendelkeznek, amelyek például mérik a babaszoba hőmérsékletét, páratartalmát, sőt, mozgásérzékelő funkcióval is bírnak. A legnagyszerűbb, hogy minden, babaszobába történő esemény nyomon követhető a magyar nyelven is elérhető Tesla Smart applikáción keresztül. Az alkalmazás segítségével a szoba képe is látható, sőt, akár a babával is kommunikálhat a szülő, vagy altatódalt is lejátszhat neki. 

 

További előny, hogy a Tesla okos kamerák egy okos hub, vagyis egy központi egység által más okoseszközzel is kombinálhatók; így például a kamera hőmérséklet-szenzora egy okos termosztátfejjel összekapcsolva együttesen használható a babaszoba ideális hőmérsékletének beállításához.

 

Tesla okos baba kamera + monitor, BD300

 

A Tesla BD 300 okos baba kamera és monitor egy okos kamerából és szülői monitorból álló szett. A monitor segítségével a kamera egyszerűen beállítható, így a gyerekfelügyelet még kényelmesebbé válik. A BD300 kamera elforgatása vízszintes és függőleges tengelyen is lehetséges, így teljes rálátást nyújt a babaszobára.

 

 

Az okos kamera érzékelőkkel is rendelkezik, amelyek érzékelik a mozgást, a hangot, a hőmérsékletet és a páratartalmat is. A mozgásérzékelő például hasznos lehet, ha a baba felébred, vagy játék közben sírni kezd; ekkor a szülő a telefonjára vagy a monitorra azonnal értesítést kap, így mindig nyomon követhető, mi történik épp a szobában és a szülő azonnal reagálhat is rá.

 

Tesla okos baba kamera, B250

 

A népszerű baba kamera új generációja az eddigieknél is jobb felbontást kínál: a kamera 1/2,8"-os, 3 megapixeles CMOS-érzékelőt használ, változó képkocka-sebességgel. Könnyedén alkalmazkodik a gyenge fényviszonyokhoz, az erős infravörös LED-fénynek köszönhetően mindig kiváló minőségű felvételeket készít, még sötétben is.

 

 

A nagy látószögű objektívnek és a kéttengelyes forgatásnak köszönhetően a szülők mindig szemmel tarthatják gyermeküket. Ráadásul a kifinomult mozgás- és hangérzékelők figyelmeztetik a szülőket a legkisebb zajra is. A készülék egyszerűen kezelhető az iOS és Android operációs rendszerre is elérhető Tesla Smart mobil alkalmazáson keresztül. 

 

Tesla okos baba kamera, B200

 

A kamera a fejlett képi rögzítésen kívül éjszakai világítási móddal és színes színskálával is rendelkezik: ez segíthet elaludni a sötétben félő gyermekeknek. Az eszköz a beépített mikrofon és hangszórók segítségével nemcsak minden hangot közvetít, de lehetőséget ad arra is, hogy a szülő beszélgessen kisbabájához, megvigasztalja akkor is, ha nincs a szobában.

 

 

A B200 okos kamera mozgás-, hang-, hőmérséklet- és páratartalom-érzékelő szenzorokkal is rendelkezik, amelyek figyelmeztetést küldenek, ha a normálistól eltérő értéket mérnek. További okos eszközökkel, például termosztáttal, párátlanítóval vagy éppen fordítva, párásítóval kombinálva könnyedén beállítható szoba ideális hőmérséklete vagy páratartalma.

Kulcsszavak: baba kamera kamera Tesla

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50