Az AGON by AOC két új 34 hüvelykes ultraszéles gaming modellt mutat be

forrás: Prím Online, 2023. december 2. 14:31

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT tartozék márkája – büszkén mutatja be két új 34 hüvelykes (86 cm) gaming monitorát az ultraszéles monitorok rajongóinak: az AOC GAMING CU34G2XE/BK-t és a gyorsabb, nagyteljesítményű testvérét, a CU34G2XP/BK-t. Ezeket a monitorokat úgy tervezték, hogy kiszélesítsék a magával ragadó játék eddigi határait és kiemelkedő értéket is nyújtsanak. Mind a CU34G2XE/BK, mind a CU34G2XP/BK megfizethető műszaki mérnöki látvány, amely a játékosoknak panorámikus játékteret és magas teljesítmény-paramétereket kínál.

Mindkét modell 1500R ívelt VA panellel rendelkezik, amely WQHD felbontással (3440x1440, 21:9 képarány) büszkélkedhet, amely kiemelkedő mélységet nyújt a játékvilágnak. Míg a CU34G2XE/BK modell 144 Hz-es képfrissítési sebességével és a HDR10 támogatással tűnik ki, a CU34G2XP/BK az 1 ms-ot is elérő GtG válaszidejével és 180 Hz-es képfrissítési sebességével, valamint a DisplayHDR 400 támogatásával az még messzebbre tolja ki a határokat. Ezek a funkciók gondoskodnak arról, hogy a játékmenet továbbra is vibráló és a mozgás továbbra is megkapóan sima maradjon.

 

Az AGON by AOC két ultraszéles magas teljesítményű erőgépe

 

CU34G2XE/BK: Zökkenőmentes játék nagy méretben

 

A megszakításmentes játék ígéretét magában hordozva a CU34G2XE/BK egy WQHD (3440x1440) felbontású 1500R ívelt VA panellel van felszerelve, amely olyan tiszta képet nyújt, amely megfelel a játék grafikájának. Ez a 144 Hz-es képfrissítési sebességű gaming monitor a zökkenőmentes játékhoz készült. Nevezetesen az MBR-rel (Motion Blur Reduction) a monitor 1 ms MPRT-t ér el, amivel a szellemkép gyakorlatilag csak a régmúlt emlékévé válik. A CU34G2XE/BK vonzerejét növeli, hogy HDR10-támogatást is nyújt, vagyis lehetővé teszi a HDR jelek vételét. Ez a funkció felerősíti a vibráló színeket és élethű látványvilágba meríti a játékost, és a játékot a realizmus egy teljesen új szintjére emeli. A csatlakoztathatóság egy DisplayPort 1.4 és egy HDMI 2.0 port révén biztosított. A CU34G2XE/BK a funkcionalitást és a rugalmasságot egyaránt szem előtt tartva került tervezésre. A monitor egy egyszerű, de robusztus állvánnyal van felszerelve, melynek dőlésszöge beállítható, így a felhasználók megtalálhatják a számukra tökéletes betekintési szöget. A monitor VESA 100 tartóra is szerelhető, így például az AOC gyártmányú AM420B monitorkarral is használható, amely további rugalmasságot biztosít.

 

 

CU34G2XP/BK: A sztár belép a színpadra

 

Azoknak, akik csúcsteljesítményre vágynak és a játékukhoz extra előnyöket követelnek, a CU34G2XP/BK képes vezérelni a rivaldafényt. Megnövelt 180 Hz-es képfrissítési sebességével az eddiginél is zökkenőmentesebb játékmenetet ígér. A pixel-overdrive módban a monitor 1 ms GtG válaszidőt ér el, a sebessége így versenyzésre is alkalmas. Azonban az erősebb CU34G2XP/BK modell nem csak magas sebességet nyújt, monitor a VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal is rendelkezik, így a CU34G2XP/BK az egy-játékos és a történetvezérelt vagy lassabb játékokban jobb kontrasztot és felülmúlhatatlan vizuális élményt kínál. Ráadásul az MBR módban elérhető 1 ms MPRT-vel alacsonyabb lesz a pixel perzisztencia, amely ideálissá teszi a monitort a versenyszerű játékhoz, ahol minden ezredmásodperc számít. Testvéréhez hasonlóan ez a modell is 99 % sRGB színskála lefedettséget nyújt, így a monitor tartalomgyártók számára és a játékon kívüli egyéb célokra is jól használható. Ez a modell 2 DisplayPort-tal és 2 HDMI porttal van ellátva, így több forráshoz is csatlakoztatható. Az ergonomikus állvány (beállítható magasság, dőlésszög és forgathatóság) a játékon túl is minden tevékenységet ergonomikus álommá varázsol.

 

 

Közös alapok: a teljesítményen túlmenően is

 

Mindkét modell támogatja az Adaptive-Sync technológiát, míg a CU34G23XP/BK AMD FreeSync Premium támogatással rendelkezik a képtörésmentes gaming-kaland érdekében. A játékosok örömére szolgál az alacsony input lag, igy minden művelet gyakorlatilag azonnal visszatükröződik a képernyőn. Mindkét modell támogatja az AOC G-Menu szoftverét az OSD vezérléséhez, ezzel fokozza a felhasználói élményt. A Flicker-Free technológiával, a Low Blue móddal és a Shadow Control-lal az AOC védi a felhasználók szemét, de előnyt nyújt számukra a gyengébben megvilágított jeleneteknél. Továbbá mindkét modell támogatja a Picture-in-Picture (PiP) és a Picture-by-Picture (PbP) módot is, így egyszerre két forrás is megjeleníthető a kijelzőn.

 

A 144 Hz-es AOC GAMING CU34G2XE/BK 2023 december közepétől elérhető, 359 eurós ajánlott fogyasztói áron, míg a 180 Hz-es testvér CU34G2XP/BK 2023 december közepén jelenik majd meg, az ajánlott fogyasztói ára pedig 399 euró lesz.

 

__________________________ 

*A Nemzetközi Adatközpont (IDC) Világszintű negyedéves videojáték-követője (Quarterly Gaming Tracker) – Gaming Monitor 2023 Q1 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50