Az AOC és a Philips Monitors rangos EPEAT Climate+ bajnokok lettek

forrás: Prím Online, 2023. november 28. 12:58

Az elektronikai iparban a környezeti felelősségvállalás és az innováció felé tett jelentős lépésként az MMD, vezető technológiai vállalat és a Philips Monitors márka licencpartnere, valamint az AOC, egyike a vezető kijelzőgyártóknak büszkén jelenti be, hogy a közelmúltban elnyerték az EPEAT Climate+ tanúsítványt. Logójuk mostantól jól láthatóan szerepel az EPEAT weboldalán, jelezve fontos szerepüket és elismerésüket a környezettudatos technológia területén. Ez a minősítés aláhúzza a szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, nagy teljesítményű termékek kifejlesztése iránti elkötelezettségüket.

A gyorsan eszkalálódó klímaválsággal szemben sürgősen innovatív megoldásokra van szükség minden ágazatban, különösen az információ- és kommunikáció-technológiai (IKT) ágazatban. Ez a sürgető környezetvédelmi kihívás az iparágon belül azonnali cselekvést követel mind a gyártóktól, mind a fogyasztóktól.

 

EPEAT Climate+ tanúsítvány: új mérce

 

Az EPEAT Climate+ tanúsítvány vezetőként jelöli meg az AOC és a Philips Monitors vállalatokat a fenntarthatóbb elektronikai termékek felé tartó úton. A Globális Elektronikai Tanács (GEC) által felügyelt tanúsítási folyamat olyan szigorú kritériumok betartását követeli meg, amelyek biztosítják, hogy a termékek tervezése és gyártása a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és az éghajlatváltozás mérséklésére összpontosítva történjen. Az EPEAT Climate+ bajnokok olyan gyártók, amelyek EPEAT-regisztrált termékei elnyerték az EPEAT Climate+ minősítést.

 

 

Az EPEAT Climate+ jelölés termékkövetelményei

 

Az EPEAT Climate+ jelölés megszerzéséhez a termékeknek számos kulcsfontosságú kritériumnak kell megfelelniük, amelyek a fenntarthatóság átfogó megközelítését tükrözik:

1. Nyilvános és harmadik fél által ellenőrzött termék ÜHG-nyilatkozatok: átlátható és ellenőrzött közzététel a termék üvegházhatású gáz kibocsátásáról.

2. Energiahatékony upstream gyártási folyamatok: olyan gyártási folyamatok, amelyek az energiahatékonyságot helyezik előtérbe.

3. Tudományosan megalapozott ÜHG-csökkentési célok: elkötelezettség az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkentésére vonatkozó, tudományosan megalapozott célok mellett.

4. Megújuló energiaforrások beszerzése: megújuló energiaforrások felhasználása a termékek gyártása során.

5. Termék energiahatékonysági szabványok: a termékek energiahatékonyságára vonatkozó magas szintű szabványoknak való megfelelés.

 

Ezek a kritériumok, amelyeket az érdekeltek széles körével – többek között gyártókkal, tudósokkal, politikai döntéshozókkal és a fenntarthatóság szószólóival – együttműködve dolgoztak ki, azt hivatottak biztosítani, hogy a termékek megfeleljenek a szén-dioxid csökkentés legmagasabb szintű ipari szabványainak.

 

Elkötelezettség az átfogó fenntarthatóság mellett

 

A tanúsítvány nemcsak a termékek környezetbarát kialakítását ismeri el, hanem a mögöttük álló vállalatok felelős gyakorlatát is. A GEC által jóváhagyott, harmadik fél által megbízott hitelesítési szakértők biztosítják, hogy az összes előírt klímavédelmi kritérium teljesüljön, ami jelentős mértékben növeli az EPEAT Climate+ jelölés hitelességét.

 

A fogyasztókra és a környezetre gyakorolt hatás

 

Ez a tanúsítvány különösen egy olyan korszakban jelentős, amikor a fogyasztók egyre tudatosabbak a döntéseik környezeti hatására vonatkozóan. Segíti a vásárlókat abban, hogy gyorsan felismerjék azokat a technológiai termékeket, amelyeket az éghajlatváltozás mérséklését szem előtt tartva terveztek és gyártottak, és ezzel hozzájárulnak az éghajlati válság enyhítésére irányuló közös erőfeszítésekhez. Az AOC és a Philips Monitors eredménye képessé teszi a fogyasztókat arra, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, és olyan termékeket válasszanak, amelyek összhangban vannak a környezeti felelősségvállalásra vonatkozó értékeikkel.

 

Kevin Yang üzenete

 

Az AOC és a Philips Monitors vállalati etikájának középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és a fenntartható gyakorlatok előmozdítására irányuló folyamatos erőfeszítések állnak az elektronikai iparban. „Szeretnénk köszönetet mondani a Globális Elektronikai Tanácsnak az új EPEAT Climate+ minősítés bevezetéséért, amely még inkább képessé teszi a hozzánk hasonló gyártókat arra, hogy fenntarthatóbb termékeket vezessenek be a piacon" – mondta Kevin Yang, Technical Product Lead EU | Global Product Manager, Philips / AOC Monitors & IT. „Az AOC és az MMD vállalatnál hiszünk abban, hogy a fenntarthatóság a sikerünk kulcsa, és lehetőséget kínál számunkra arra, hogy képességeinket, szakértelmünket és kapcsolatainkat felhasználva jobb jövőt teremtsünk az egyén, a társadalom egésze és a környezet számára, amelyben mindannyian élünk."

 

Előrelépés egy zöldebb jövő felé

 

Az AOC és a Philips Monitors EPEAT Climate+ tanúsítványának megszerzése jelentős lépést jelent a környezeti fenntarthatóság felé vezető úton. Ez azt bizonyítja, hogy proaktívan közelítenek a fenntarthatóságnak a termékeikbe való beépítéséhez, és tükrözi mind a környezet, mind a fogyasztók jóléte iránti elkötelezettségüket.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50