Az LG új hangszórókat mutat be minden zene- és filmkedvelőnek

forrás: Prím Online, 2018. január 7. 12:05

Az LG Electronics (LG) Las Vegasban, a 2018-as CES kiállításon mutatja be prémium minőségű, letisztult és okosfunkciókkal ellátott audioeszközeit, amelyek láttán az emberek másként tekintenek majd az otthoni hangszórókra. 

Az év újdonsága a Meridian Audióval közösen fejlesztett, nagyteljesítményű hangrendszer, amely még természetesebb és tisztább hangzásképet ígér. Az LG mindemellett minden zene- és filmkedvelőnek választási lehetőséget kínál, a 3D térhangzású Dolby Atmos hangprojektoroktól kezdve a hordozható Bluetooth hangszórókon át egészen a legújabb, mesterségesintelligencia-megoldásokat felvonultató hangszóróig.

 

Körülvesz a hang

Az új, 550 Wattos SK10Y hangprojektor a Dolby Atmos technológia lehetőségeinek kihasználásával támogatja az 5.1.2 csatornás hangzást. Ebben a technológiában az az egyedülálló, hogy a soundbar bárhol elhelyezhető a térben, a hangok pedig minden irányból érzékelhetőek majd – beleértve akár a mennyezetet is –, így a valósághűbb hangzás révén valóban az események közepén érezhetjük magunkat. Az ilyen erőteljes, texturált hang létrehozásához az SK10Y több hangsugárzóval – köztük két nagyteljesítményű hangszóróval – van ellátva azért, hogy a hangzás mindenhonnan körülölelje a hallgatót. A két nagyteljesítményű hangszóró hangereje pedig az adott szoba belmagasságához konfigurálható be.

 

Az SK10Y hangprojektor az LG és a Meridian Audio együttműködéséből született meg, innovatív megoldásai felülmúlhatatlan hangzási élményt nyújtanak. A Meridian a nagyteljesítményű hi-fi rendszerek, a digitális jelfeldolgozás (DSP) és a pszichoakusztika területén szerzett jelentős tapasztalatait felhasználva segített megalkotni az SK10Y-et. Ennek köszönhetően a készülék az ún. Bass and Space technológiát is felhasználja ahhoz, hogy a hallgatók gazdag és kompromisszumok nélküli hangzásélményt élvezhessenek. A Meridian egyedi technológiai megoldása a hangprojektor fölé, a képernyő magasságába emeli a hang sugárzását, hogy a beszéd vagy zene hangzása még tisztább legyen. Az SK10Y emellett a veszteségmentes hangfájlokkal is kompatibilis, így a stúdióban felvett hangot is tökéletesen képes visszaadni. Az akár 40 kHz-es lejátszás mellett a hangsugárzó olyan hangminőség-javító funkcióval is rendelkezik, amely a szabványos hangfájlok minőségét 24 bit/192 Hz-re javítja fel, így az egyes zeneszámok minden részlete és árnyalata is érzékelhető lesz.

 

Formatervét tekintve az SK10Y látványos megjelenését a harmonikus és modern élek valamint a karcsú forma összjátéka teszi teljessé, a készülék így tökéletesen illik az LG legtöbb, 2018-as OLED és SUPER UHD TV-je alá. Az eszköz csatlakoztatási lehetőségek egész sorát kínálja a hálózati csomópontokhoz (hubokhoz), más hangszórókhoz, illetve a Chromecast-kompatibilis okoseszközökhöz. Elég csak annyit mondanunk, hogy “OK Google”, majd hozzátenni annak a zeneszámnak, podcastnek vagy más felvételnek címét, amihez épp kedvünk van, és már indulhat is a lejátszás a kedvenc online stream-szolgáltatónk műsortárából.

 

Hordozható hangszórók minden alkalomra

A hordozható LG PK sorozat hangszórói az erőteljes hangzás mellett fényeffektekkel gondoskodnak a megfelelő hangulatról, kényelmes kialakításuk révén pedig bárhová magunkkal vihetjük őket. A Meridian Audio fejlett technológiájának köszönhetően a PK hangszórók képesek torzításmentesen és erőteljesen visszaadni a mély hangokat csakúgy, mint a beszédet vagy az énekhangokat. Mivel kompatibilisek az APT-X HD Bluetooth-szabvánnyal, képesek a 24 bites, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül történő zeneátvitelre, mely így az eredetihez nagyon közeli hangélményt eredményez. Hogy a zene mellé megfelelő világítás is társuljon, a PK sorozat tagjainak Dynamic Party Lighting funkcója a zene ritmusára pulzáló fényekkel emeli a bulihangulatot, a készülékek masszív kialakítása és kényelmes fogantyúi pedig egyszerű hordozhatóságot tesznek lehetővé.

 

Prémium hangzás Google Asszisztenssel

Az LG a 2018-as CES-en fogja bemutatni első csúcskategóriás, immár a mesterséges intelligenciát is felhasználó ThinQ hangszóróját, mely nemcsak kiváló minőségű hangzást nyújt, de beépített Google Asszisztenssel is rendelkezik. Az LG azért lépett partnerségre a Google-lel, hogy a ThinQ hangszóró képes legyen minden olyan kényelmi szolgáltatást nyújtani, amire az okos otthoni asszisztensek képesek. Az LG ThinQ hangszóró nemcsak egy okos kiegészítő, de egy személyre szabott hangvezérelt interfész is egyben, melyen keresztül az LG egyéb, intelligens háztartási készülékei is irányíthatók. Például, beállíthatjuk a hangszórót úgy, hogy az “OK Google” parancsot követő hangutasításra működésbe hozza a használni kívánt LG okoseszközt, például a légtisztítót. A hangszóró egyik legnagyobb előnye, hogy a Meridian Audio technológiájának köszönhetően kiváló minőségben képes lejátszani a veszteségmentes fájlokat, így stúdióminőségű felvételeket élvezhetünk rajta keresztül.

 

Hangszórók házibulihoz

A bulirajongókra is gondolt az LG, méghozzá számos, erőteljes audioképességekkel felruházott hangszórókkal. Ezek az “all-in-one” hangfalak számos funkciót kínálnak a táncparkett beizzításához: az 1800W teljesítmény mellett DJ- és karaoke-üzemmóddal rendelkezik, de a buli hangulatvilágítását is megoldja. A készülék strapabíró kialakítású, egyszerűen kezelhető és számtalan kapcsolódási lehetőséget kínál, így a segítségével bármennyi zeneszám letölthető és lejátszható. 

 

„A hangtechnika hosszú utat tett meg azóta, hogy az LG közel 60 évvel ezelőtt bemutatta első rádiókészülékét a koreai közönségnek” – mondta Seo Young-jae, az LG szórakoztatóelektronikai részlegének üzletágvezetője. „Biztos vagyok benne, hogy az idei CES közönségét lenyűgözi majd, ha megtapasztalja, hogy mennyi technológiai újdonságot építettünk be audiotermékeinkbe anélkül, hogy kompromisszumot kötöttünk volna a hangminőség terén.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17