Az új Sony TV-k kiemelkedő minőségű audiovizuális élményt nyújtanak

forrás: Prím Online, 2020. június 3. 13:41

A Sony jellegzetes képminőségét, hang- és felhasználóélményét tömörítő XH80 és X70 4K HDR LCD televíziók Európa-szerte megérkeztek a viszonteladókhoz, jelentette be a Sony Europe. 

Sony XH80 4K HDR televízió – egy teljes audiovizuális csomag

Az XH80 széria 4K HDR X1 processzorral rendelkezik, ami fejlesztett algoritmusokat használ a zajcsökkentésre és a részletek kiemelésére. A még tisztább, 4K jelnek köszönhetően minden megtekintett tartalom közelebb kerül a 4K-s felbontáshoz, életszerű színekkel és kontrasztokkal. A színskála szélesítésével az X1-es processzor által támogatott TRILUMINOS kijelző több színt képes visszaadni, mint egy hagyományos televízió. A még természetesebb és pontosabb színbeli megjelenítés érdekében a processzor minden képen elemzi és feldolgozza az adatokat, ami minden korábbinál valósághűbb képmegjelenítést eredményez. Az XH80 modell támogatja a Dolby Vision HDR formátumot, így feltűnő fénypontokat, mélyebb sötéteket és élénkebb színeket biztosít. Az újonnan kifejlesztett X-Balanced hangszóró (55” és nagyobb átmérőjű modellek esetén) magas minőségű hangzásvilágot kínál egy ultravékony TV-s kialakításban, a Dolby Atmos kompatibilitás valósághű hangzást és térbeli helyezkedést eredményez.

 

 

Az XH80 Android TV operációs rendszert használ és kompatibilis a Google Asszisztenssel* , a Google Play Áruházzal, valamint beépített Chromecasttal rendelkezik, amellyel a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz és eszközökhöz. Az egyszerűbb mindennapi használat érdekében a Sony eredeti felhasználói felülete és hangvezérlési funkciói is tovább fejlődtek.

 

A Google Asszisztens**  és az Amazon Alexa***  kompatibilitásnak köszönhetően a felhasználók hangvezérléssel irányíthatják televíziójukat és böngészhetnek YouTube videók között a Google Home segítségével, valamint csatornát és hangerőt válthatnak az Amazon Alexával kompatibilis eszközökkel. Az Apple AirPlay 2-vel rendelkező felhasználók egyszerűen érhetik el és tekinthetik meg televízió képernyőjén iPhone, iPad vagy Mac készülékeiken tárolt filmjeiket, zenéiket és fényképeiket.

 

 

Az Apple HomeKit technológia egyszerű és biztonságos lehetőséget teremt arra, hogy a nézők iPhone, iPad vagy Mac****  készülékeikkel irányítsák a televíziót.

 

 

Sony X70 4K HDR TV – okos és letisztult

Az élénk, valósághű színek és a kiemelkedően tiszta kép kombinációjával, valamint a tiszta hangzással és a gyönyörű alumínium kialakítással a 4K okos TV életre kelti a nélkülözhetetlen szórakoztató alkalmazásokat. A 4K X-Reality PRO funkciónak köszönhetően a színek közelebb kerültek a valódi 4K minőséghez, a figyelemre méltó tiszta kép, az élesség és részletesség érdekében. Az X70 a beépített internet böngészőnek és az egyetlen gombbal elérhető YouTube és Netflix alkalmazásnak köszönhetően letisztult okostelevíziós élményt biztosít. 

 

 

Ár és elérhetőség

Az XH80 és X70 TV-k már kaphatóak. Az árakra vonatkozó részletes információkért kérjük, érdeklődjön hivatalos Partnereinknél.

 

Új Sony TV készülékek és főbb jellemzőik

XH80 (85”, 75”, 65”, 55”, 49” és 43” méretű) 4K TV

 • a 4K HDR X1 képfeldolgozó processzor több mélységet, textúrát és természetes színt képes megjeleníteni az objektum alapú HDR remaster technológia alkalmazásával
 • Újonnan kialakított X-Balanced hangszóró, amely keskeny kialakítással foglalja magában a tökéletesen tiszta hangzást (csak 55” és nagyobb modellek esetén)
 • Dolby Vision és Dolby Atmos kompatibilitás
 • A TRILUMINOS technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
 • Fémpengés állvány és hajszálvonalas káva
 • Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit 
 • Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
 • Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez

 

X70 (65”, 55”, 49” és 43” méretű) 4K TV

 • A 4K X-Reality PRO technológia minden képet a valódi 4K minőséghez közelire skáláz fel és élesít, így a nézők az adott jelenet minden apró részletét és árnyalatát megfigyelhetik
 • A TRILUMINOS technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
 • A ClearAudio+ funkció úgy finomhangolja a televízió hangzását, hogy a nézőknek egy gazdag hangzásvilágú, magával ragadó élményben legyen részük, ahol a hangok körülveszik őket, így még tisztább minőségben élvezhetik kedvenc zenéiket és a filmes párbeszédeket
 • Beépített webböngésző, amivel egy kattintással elérhetőek a legnépszerűbb streaming szolgáltatások, mint a Netflix és a YouTube alkalmazások 
 • Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez

 

____________________

*   A funkció elérhetősége országonként és a kompatibilis eszközök elérhetőségétől függően változhat.

**   A külön értékesített Google Home készülék kompatibilis az Android TV rendszert futtató Sony TV-kkel. A kompatibilis eszközöknek ugyanarra a vezeték nélküli hálózatra kell kapcsolódniuk. A Google Home applikáció az iPhone App Store-ból vagy a Google Play Áruházból érhető el. Az alkalmazás használatához további felhasználási feltételek elfogadása szükséges. A hangvezérlés használatához a felhasználóknak csatlakoztatniuk kell kompatibilis eszközeiket. A letöltést követően szükséges engedélyezni a Google Home alkalmazás kapcsolódását a Sony eszközhöz a hangvezérlés használatához.

***   A külön értékesített Amazon Alexa eszközök kompatibilisek az Android TV rendszert futtató Sony TV-kkel. A használathoz Amazon fiók szükséges. A kompatibilis eszközök használatához internetkapcsolat szükséges. Az Amazon, az Echo, az Alexa és minden kapcsolódó logó az Amazon.com, Inc. bejegyzett védjegye.

****   Az Apple AirPlay 2 és HomeKit kiegészítők elérhetőek lesznek az FY19 modellek közül a ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 és XG85 eszközökön (85”, 75”, 65” and 55” képernyőméretekben), a FY20 modellek közül a ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 és XH80 eszközökön. Az AirPlay 2 és HomeKit kiegészítők kizárólag iOS 12.3, macOS 10.14.5 vagy azok frissebb verzióin alapuló eszközökön futnak. Az Apple, Airplay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac és macOS az Apple Inc. védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és mások országokban egyaránt. A firmware frissítése a hálózaton keresztül elérhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59