Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

forrás: Prím Online, 2024. április 23. 18:00

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

 

Az UltiMaker Factor 4 3D nyomtatót folyamatkritikus eszközök és alkatrészek fejlesztésére és gyártására tervezték. A mérnöki anyagok támogatása, a közvetlen meghajtású kettős extrudálás, a fedélzeti nyomtatási minőség jegyzőkönyvezés, a hőmérséklet-szabályozott, 330 x 240 x 300 mm-es munkatér és más innovatív funkciók magas szintű kiszámíthatóságot és ismétlőképességet biztosítanak az új nyomtatónak. Az UltiMaker nyitott alapanyag-rendszer iránti elkötelezettségére is építő Factor 4 a piac egyik legszélesebb anyagportfólióját fogja támogatni, ezáltal páratlanul széles alkalmazási körben bevethető, beleértve végfelhasználói alkatrészeket, funkcionális prototípusok készítését, gyártóeszközöket, valamint segéd- és pótalkatrészek kisszériás gyártását.

 

 

A kifejezetten ipari környezetbe szánt Factor 4 nyomtató egy új, high-temp fejmaggal együtt érkezik, amely lehetővé teszi nagy teljesítményű, hőálló és erős alapanyagok feldolgozását akár 340 °C-os nyomtatási hőmérsékleten. Ilyen alapanyag a szintén újonnan piacra dobott, ipari alkalmazásokhoz fejlesztett UltiMaker PPS CF hőálló, kompozit nyomtatószál is. A fűtött nyomtatótálca és a 70°C-ig temperált munkatér együtt hozzájárul az optimális nyomtatási környezet fenntartásához és a konzisztens eredményekhez nehezen kezelhető alapanyagokból is. A gyártói tesztek alapján minden egyes Factor 4 rendszer 95% fölötti nyomtatási sikerrátát és ± 0,2 mm-es (vagy ± 0,2%) pontosságot kínál.

 

 

Az UltiMaker Factor 4 képességei

 

Ipari teljesítmény: A Factor 4 robusztus acél, alumínium és üveg felépítésével, valamint hármas szigetelésű munkaterével a gyártósorok támogatására termett. A H-bot mechanika és a merev acélszerkezet pontos és a korábbiaknál sokkal gyorsabb 3D nyomtatást tesz lehetővé ipari anyagokkal is.

 

Automata alapanyag-kezelés és -tárolás: A Factor 4 integrált, automatizált alapanyagkezelő kamrával gondoskodik az operátori munka és az állásidők minimalizálásáról, valamint akár 6x1kg nyomtatószál kezeléséről és minőségének megőrzéséről alacsony páratartalom fenntartása mellett. 

 

 

Páratlanul széles alapanyag támogatás: A Factor 4 a korábbi UltiMaker modelleknél is több ipari alapanyag kezelését támogatja akár 340°C-os nyomtatási hőmérsékletig, miközben hű marad az UltiMaker nyílt alapanyagrendszer elvéhez. A szintén most kiadott UltiMaker PPS CF filament egy félkristályos, 230 °C-ig hőálló, égésgátló, szénszállal erősített alapanyag, amely alternatívát biztosít a kevésbé igénybevett alumínium és acél alkatrészek leváltására.

 

Egyszerű beillesztés a munkafolyamatokba: Az UltiMaker Cura nyomtatás előkészítő szoftver legújabb verziójában már megtalálhatók a Facor 4-hoz rendelt nyomtatási profilok. A népszerű CAD szoftverekkel való kompatibilitás és az automata fejmag- és alapanyag-felismerés is hozzájárul a házon belüli additív gyártás egyszerű bevezetéséhez.

 

 

Fedélzeti nyomtatási minőségi jegyzőkönyv: A Factor 4 számos szenzora munka közben a gép kijelzőjén keresztül valós idejű adatokat szolgáltat a nyomtató és az alapanyagok teljesítményéről, és minden nyomtatási feladat után részletes jelentést készít, biztosítva ezzel az alkatrészek egyszerű minőségellenőrzését.

 

Moduláris felépítés, egyszerű karbantartás: A nyomtató moduláris felépítése egyszerű javítást és karbantartást tesz lehetővé, ezáltal tovább minimalizálja az állásidőket és maximalizálja a rendszer termelékenységét.

 

 

Magyarországi bemutató az Ipar Napjain 

 

A Factor 4 szállítását 2024 májusában kezdi meg az UltiMaker. A gyártó az UltiMaker márka hazai képviseletét 2016 óta ellátó FreeDee Kft-t választotta a Factor 4 kizárólagos magyarországi forgalmazójának. A Factor 4 így Magyarországon elsőként május 7-10. között lesz látható a MACH-TECH és Ipar Napjai expon a Hungexpo A pavilon 101F standján.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Három új 3D nyomtató és több ráadás a FreeDee standján

A FreeDee Kft. az additív gyártás egyik élen járó hazai specialistája. Márkafüggetlen szakértőként számos piacvezető 3D nyomtató és 3D szkenner márkával dolgoznak együtt, így a FreeDee standján idén három új 3D nyomtató is egyszerre debütál! Most lehet majd itthon először élőben megnézni a Markforged FX20 robusztus kompozit nyomtatót, az UltiMaker Factor 4 ipari FDM nyomtatót és a Formlabs Form 4 mSLA nyomtatót is. Emellett látványos SLM fémnyomtatásokra és 3D szkennelés bemutatóra is számíthatnak az Ipar Napjain a 101F (A pavilon) stand látogatói.

2024. május 6. 14:51

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17