Figyelem: Yettel feltöltőkártyások adataira utaznak online csalók

forrás: Prím Online, 2024. június 3. 17:00

Yettel feltöltőkártyás ügyfeleket célzó csaló weboldal bukkant fel az interneten, melynek célja, hogy megszerezze az egyenlegfeltöltést kezdeményező ügyfelek bankkártya-adatait. A hamis weboldal megtévesztésig hasonlít a szolgáltató eredeti weboldalára, ám a címsorban yettell.com szerepel, azaz két „L” betű és „.com” végződésű a webcím: bár a felület teljes mértékben a Yettel arculati elemeit használja, ebben az esetben átverésről van szó. A Yettel saját mobilinternet-hálózatán kizárta a csaló weboldal elérhetőségét.

Az ügyfelek csalók általi megtévesztésében az is közrejátszik, hogy a hamis weboldal eredetinek tűnő Yettel weboldalként jelenik meg a Google találati eredmények első szponzorált találataként – itt még helyes webcímet mutatva –, így a kattintásig szinte nem is állapítható meg, hogy csalásról van szó és egy hamis, csaló weboldalra vezet a link.

 

A Yettel kéri ügyfeleit, hogy feltöltőkártyás egyenlegfeltöltéshez a biztonságos Yettel alkalmazást vagy webes egyenlegfeltöltés esetén a szolgáltató hivatalos weboldalát keresse fel a https://www.yettel.hu/feltoltes címen.

 

Biztonságos egyenlegfeltöltés: a Yettel mobilalkalmazáson keresztül (letölthető https://www.yettel.hu/app) vagy a https://www.yettel.hu/feltoltes címen.

 

Adathalász oldalak betöltése a Yettel mobilhálózatán a NetPajzs szolgáltatás aktiválásával is elkerülhető: https://www.yettel.hu/netpajzs

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59