Kiderült, milyen felújított telefonokat vásárolnak a diákok

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 25. 18:16

Egy diákkedvezményes kuponnal rendelő ügyfél fejlettebb és újabb okostelefont vásárol egy átlagos vásárlónál. A Rejoy a Diverzum diákkedvezményes platformmal közösen vizsgálta meg, miként befolyásolta az iskolai mobilhasználati szokások változása a diákok készülékvásárlási szokásait.

Bár az idei tanév kezdete óta a hazai diákoknak a reggeli érkezéskor le kell adniuk telefonjaikat és okoseszközeiket a tanítás végéig tartó megőrzésre, az iskolai mobilhasználat szabályozását érintő változások egyáltalán nem befolyásolták negatívan a felújított okostelefonok eladásait a Rejoy.hu-nál. 

 

 

Újabb, jobb és drágább felújított mobilt vesznek a diákok egy átlagos vásárlónál

 

A hazai diákok továbbra is az átlagvásárlónál nagyobb tudású, újabb, drágább készüléket választanak, a legnépszerűbb típusok esetükben idén február óta a 2021-es iPhone 13, a tavaly óta kapható iPhone 15, illetve a 2019-es iPhone 11 felújított példányai voltak. 

 

Ez az eladási toplista a Diverzum Magyarország diákplatform által kibocsátott kuponokkal megrendelt készülékekből állt össze, ezekkel ugyanis kizárólag tanulói jogviszonyban álló ügyfelek vásárolhatnak a Rejoyon.

 

"Az okostelefon termékkategória a Diverzum kedvezményei között az egyik legnépszerűbb választás, mivel a hazai diákok erősen technológiai fókuszúak, ezért az igényeiknek megfelelő elektronikai eszközök megvásárlása kiemelten fontos számukra. A Z generációról szóló kutatásunkból kiderült, hogy bár a nagyobb tudású mobilok magas árkategóriába tartoznak, a diákok továbbra is szívesen költenek ezekre, mert a megbízhatóság és a fejlett funkciók elsődleges szempontnak számítanak. A diákok a Rejoy és a Diverzum együttműködésével eddig 13.5 millió forintot spóroltak az elektronikai eszközeiken, és azon leszünk, hogy ezeket egyre elérhetőbbé tegyük számukra” – mondta el Gyarmati Fanni, a Diverzum alapítója.

 

 

Bizonyítványosztás után rendelték a legjobb mobilokat a diákok

 

Az általános iskolai, középfokú vagy felsőoktatási tanulmányokat folytató ügyfelek idén júniusban vásárolták a legdrágább rejoyos készülékeket. Az átlagos kosárértéknél csaknem ötödével magasabb volt a diákvásárlók átlagos kosárértéke.

 

Sokan nyilván a jó bizonyítványért, érettségiért, felvételi eredményért kapott ajándékpénzt költhették a korábbi telefonjuknál fejlettebb készülékre a nyaralás előtt: ennek megfelelően júniusban különösen sokan rendeltek a Rejoynál fejlett kamera rendszerrel szerelt okostelefont, köztük iPhone 13 Pro és iPhone 15 Pro modelleket. A legnagyobb forgalmat a promóciós Okos Sulikezdés kampánya alatt generálták a diákkedvezményes ügyfelek a Rejoynál, ami dupla akkora növekedés jelent júniushoz, és közel másfélszeres emelkedést jelent júliushoz képest.

 

“A Diverzumhoz hasonlóan a Rejoynál szívügyünk a hazai diákok támogatása, akik egyben az egyik legfontosabb vásárlói bázisunkat is jelentik. A diákkupont felhasználó Z és alfa generációs vásárlói csoport sajátossága a Rejoynál, hogy csaknem teljesen azonos körükben a férfi és női ügyfelek aránya, míg a teljes vásárlói körben a férfiak 60 százalékos részarányukkal kissé felülreprezentáltak a vállalatnál” – kommentálta a hazai diákok rejoyos készülékvásárlási szokásait Blaumann Bence, a Rejoy.hu ügyvezetője.

 

A Rejoy stábja jelenleg is azon dolgozik, hogy a közelgő Black Friday kampány során az év legalacsonyabb áraival még hozzáférhetőbbé tegye a bevizsgált, felújított okoseszközöket. Bár az idei back-to-school szezon véget ért, a Rejoy.hu az idei fekete pénteki időszakra is készül kifejezetten diákokat célzó kuponkedvezményekkel a Diverzum platformján keresztül.

Kulcsszavak: okostelefon Diverzum Rejoy

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, milyen felújított telefonokat vásárolnak a diákok

Egy diákkedvezményes kuponnal rendelő ügyfél fejlettebb és újabb okostelefont vásárol egy átlagos vásárlónál. A Rejoy a Diverzum diákkedvezményes platformmal közösen vizsgálta meg, miként befolyásolta az iskolai mobilhasználati szokások változása a diákok készülékvásárlási szokásait.

2024. szeptember 25. 18:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10