Különleges formatervezési megoldásokkal készül a Samsung The Premiere projektora

forrás: Prím Online, 2021. május 26. 11:19

A lakókörnyezet elrendezése és az ott található berendezési tárgyak akár egy egész élet történetét elmesélhetik. A belsőépítészeti megoldások és a lakásban található különböző formák kifejező ereje kiemelten fontos a felhasználóknak, a Samsung tervezői pedig úgy alkották meg a legújabb csúcsprojektort, hogy a mindennapoknak és a legtöbb otthonnak is természetes része lehessen. 

A Samsung első, tervezőművészek által megálmodott készüléke a 2016-os The Serif televízió volt, ennek dizájnfilozófiája azóta is felfedezhető a vállalat Lifestyle termékeiben. A The Frame modellek keretes kialakítása például a valódi műalkotásokhoz hasonlóan emeli a helyiségek fényét és a sorozat legújabb tagja, a The Premiere is ezt az utat követi. 

 

A projektor tervezésekor a Samsung szakemberei nemcsak az eszköz működési elvét, hanem a felhasználók szokásait is figyelembe vették. A Premiere kialakítása így inkább egy dísztárgyra emlékeztet, amely akkor is új színt hoz a lakásba, amikor nincs bekapcsolva.

 

 

Nagyszerűen illeszkedik az otthoni környezethez

“A Premiere a nappali vagy a hálószoba központi eleme lehet, akárcsak a hagyományos tévék, hiszen ezt a készüléket is a felhasználók átalakuló igényei alapján alkottuk meg” – mondta el Sungil Bang, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának terméktervezője. A felhasználók ma már nem csak alkalmanként használják a nagyméretű kijelzőket, ezért a Premiere-t is úgy tervezték, mint a televíziókat, hogy mindig használatra készen álljon az élettér központjában. A készülék elsődleges célja, hogy házimozirendszerként működjön, formatervezése azonban lehetővé teszi, hogy ennél sokkal többet adjon hozzá a belső tér kialakításához.

 

“A Premiere egy prémium berendezés, amely a legújabb technológiákkal készül – tette hozzá a dizájner, Jigwang Kim. – A különleges moziélmény ellenére a hagyományos projektorok bizonyos felhasználók számára kevésbé lehetnek vonzók, hiszen kialakításukkal és működésükkel elrontják a lakásbelső összhangját. Hosszú tervezési folyamat eredményeként alakítottuk ki a Premiere kinézetét, hogy az a valódi lakásokban is könnyen megtalálja a helyét és szinte eggyé váljon a környezetével.” A folyamat eredményeként a Samsung szakemberei olyan anyaghasználat, megjelenés, szín és méret mellett döntöttek, amely könnyedén beilleszthető a felhasználók otthonába.

 

 

A mindennapi élet ritmusára tervezve

"A tervezés során kiemelten figyeltünk arra, hogy a formatervezés természetessége hozzájáruljon a The Premiere felhasználói élményéhez. - hangsúlyozta Junpyo Kim, a tervezőcsapat tagja. Annak érdekében, hogy a külső megjelenés tükrözze a termék egyszerű és felhasználóbarát kezelhetőségét, a tervezők folyamatosan szem előtt tartották a felhasználók mindennapos szokásait. Egy olyan kifinomult készülék mellett, mint amilyen a The Premiere, a felhasználóknak nem szükséges olyan előkészületeket végezni a mozidélután előtt, mint a függöny elhúzása, kiegészítő felszerelések vagy külön hangszórók beszerzése.

 

"Biztosak akartunk lenni abban, hogy a készüléket bárki képes lesz könnyen használni, és nem szükséges a környezetüket a termékhez igazítani – emelte ki Byungwook Kang, tervező. – Ezt a szándékot a tervezési folyamat minden szakaszába belefoglaltunk, így az új technológiák mellett ez az, ami a legjobban jellemzi a Premiere által kínált felhasználói élményt."

 

 

Élletel teli színek, akár nappali megvilágítás mellett is

A kiváló képminőség az egyik legfontosabb előfeltétele a nagyképernyős (akár 130 colos) moziélményeknek. A Premiere esetében az élénk színek és a fényerő lehetővé teszik, hogy a felhasználók akár napközben, természetes fény mellett, éles szögből is nézhessék kedvenceiket a projektorral. A készülék háromcsatornás lézer egysége és HDR10+ technológiája kiemelkedő színhűséget biztosít. A 2.800 ANSI lumenes fényerőnek köszönhetően a külső fény nincs hatással a látványra. Mindezek a technológiák a gondos tervezésnek köszönhetően kompakt formában találhatók meg a Premiere-ben, így a felhasználók otthonában szinte bárhol felállítható. 

 

 

Lenyűgöző hangzás, integrálva

A megfelelő hangzás nélkül szintén nehéz elképzelni a kiemelkedő házimozi élményt. A projektorokra szerelt hangszórók teljesítménye általában nem elegendő a magával ragadó filmélményhez, a felhasználók ezért legtöbbször extra hangszórókat kell szerelnek fel. A Premiere egy teljesen új szintet képvisel hangminőség terén. A Premiere beépített hangszórója mélyhangsugárzóval és Acoustic Beam térhangzással is rendelkezik és a készülék bal és jobb oldalán, 44 audio nyíláson keresztül bocsát ki hangot, hogy valóban három dimenziós hangélményt teremtsen. A projektor Acoustic Beam technológiáját a fúvós hangszerekhez hasonlóan építették, a hanghullámok hosszú csöveken található nyílásokon át távoznak, így hoznak létre gazdagabb és mélyebb hangot.

 

A Premiere-t úgy tervezték, hogy könnyedén belesimuljon a környezetébe. A Samsung tervezői csapata azért hozta meg ezt a döntést, hogy olyan terméket készítsen, amely jól működik a tényleges helyzetekben, miközben a valós preferenciáknak és a környezetnek megfelelően érti meg felhasználóit.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A realme bemutatta új csúcsmodelljét, a realme GT-t!

A realme első nemzetközi rendezvényén hivatalosan is bemutatta az idei év csúcsmodelljeit kihívó realme GT okostelefont, a brand új AIoT termékeit és stratégiáját. 

2021. június 16. 12:21

A Sony valódi vezeték nélküli fejhallgatót mutatott be

A Sony bemutatta az elismert 1000X széria legújabb vezeték nélküli modelljét, a WF-1000XM4 fejhallgatót, mely új szintre emeli a piacvezető zajszűrést és a hangminőséget. Kialakításuknak köszönhetően minden fülformába illeszkednek, így személyre szabott élményt kínálnak, és alkalmazkodnak a legkülönbözőbb helyzetekhez.

2021. június 10. 15:43

Megérkezett a legújabb aranyszínű tokkal rendelkező fém G-Shock

A GMW-B5000TR karóra személyében megérkezett Casio 5000-es, full fém szériájának legújabb tagja. A klasszikus szögletes lünettával rendelkező újdonságot fémérzékenyek is viselhetik a speciális titán ötvözetnek köszönhetően, amely nem okoz allergiás tüneteket a bőrön az arra hajlamosaknál. „A legújabb Casio G-Shock teljes mértékben a klasszikus design-t felvonultató DW 5000C öröksége előtt tiszteleg, de számos modern és innovatív funkcióval van felvértezve” - hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2021. június 10. 12:39

Magyarországra is megérkezett a Redmi Note 10 5G!

A világ egyik vezető technológiai nagyvállalata, a Xiaomi egy magyar nyelvű online esemény keretein belül bejelentette, hogy hazánkban is megkezdődik az árbajnok teljesítménysztár Redmi Note 10 5G piaci forgalmazása.

2021. június 6. 14:47

Számos új eszközt és saját operációs rendszerét is bemutatta a Huawei

Bemutatta saját, következő generációs operációs rendszerét a Huawei Technologies. A HarmonyOS már nemcsak az okostelefonok, hanem az összes okoseszköz kényelmes, gördülékeny és biztonságos összekapcsolódását, illetve együttműködését kínálja a felhasználók számára. 

2021. június 4. 14:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40