Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

forrás: Prím Online, 2024. május 29. 20:26

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

A tavalyi UltraGear OLED monitorszériához képest az LG idén egy másodpercenként akár duplaannyi képkocka megjelenítésére képes monitort fejlesztett, ami mostantól elérhető a magyar vásárlók számára is. 

 

 

Több képkocka, kevesebb elmosódás

 

A világ első VESA-tanúsítvánnyal rendelkező, ún. Dual-Mode monitorján egy kapcsoló segítségével gyorsan és kényelmesen válthatunk a 4K felbontás mellett 240 Hz-es, valamint a FullHD felbontás mellett 480 Hz-es képfrissítési ráta között. Játék közben kimondottan fontos a gyors reakcióidő, amit az új készülék esetében extra alacsony, 0,03 ms-os (GtG) válaszidő támogat.

 

A tiszta megjelenítés érdekében az LG tovább csökkentette a monitorokra gyakran jellemző fordított szellemképesedést, emellett törekedett a részletek éles megjelenítésének elősegítésére is, hogy a játékokat miden korábbinál folyékonyabb mozgás és tisztább képi világ mellett élvezhessék a felhasználók. 

 

 

Élénk színek minden környezetben

 

A 32GS95UE-B monitor az LG korábbi gaming monitorjaihoz képest megnövelt, 1300 nites csúcsfényerővel és 275 nites standard fényerővel rendelkezik. A monitor OLED panelje önálló fénykibocsátásra képes pixelekből áll, ezért a kijelző akár világosabb fényviszonyok mellett is tiszta képet nyújt – mindezt úgy, hogy a fényerő növelése nem megy a kontraszt rovására. Az Anti-glare és az alacsony tükröződés technológia szintén azt szolgálja, hogy még egy világosabb szobában is teljes maradjon a játékélmény. 

 

A VESA DisplayHDR True Black 400 specifikációval a monitor minden jelenetet élethű részletekkel jelenít meg, függetlenül attól, hogy az sötét vagy éppen világos: a kijelző 1 500 000:1 kontrasztaránnyal*  és DCI-P3 98,5% színpontossággal rendelkezik.

 

A monitor teljesen új megjelenést is kapott az elődmodellekhez képest. A készülékkel az UltraGear új formatervezési megoldása, az ún. Unity Hexagon kialakítás is bemutatkozik. A látványos külső mellett a tervezők célja volt, hogy a monitor ne foglaljon el sok helyet az asztalon, és könnyen elhelyezhető legyen. Az L-alakú állványával a készülék stabilan elhelyezhető, mégis minimális helyet foglal az íróasztal területéből. 

 

 

Kíméljük a szemünket!

 

Legyen szó játékról vagy mindennapi használatról, a monitorok esetében különösen fontos szempont a kijelző szemekre gyakorolt hatása. A képernyő előtt eltöltött hosszú órák szemfáradtságot és hosszú távon látáskárosodást okozhatnak – a kék fény ráadásul az alvásminőségre is negatív hatással van. Az LG Live Color Low Blue Light technológiájának köszönhetően a 32GS95UE-B úgy kíméli a felhasználók szemeit, hogy közben a megjelenített kép élénk és élethű marad. A vállalat OLED paneljei Flicker-Free (villódzásmentes), Discomfort Glare Free (kellemetlen tükrőződéstől mentes) és Low Blue Light (alacsony kékfénykibocsátású) minősítést kaptak az UL nevű biztonságtudományi vállalattól.

 

Az LG 32GS95UE-B UltraGear 4K UHD OLED Dual-Mode gaming monitorja már kedvezményes áron előrendelhető az LG webáruházában a készlet erejéig.

 

_________________________

*1,5 m:1 a kontrasztarány 25%-os APL mellett.

Kulcsszavak: monitor LG Electronics LG

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megfizethető 4K monitorok IPS panelekkel a fokozott termelékenységhez és szórakozáshoz

A kijelzőspecialista AOC izgalommal mutatja be két új, otthoni és irodai felhasználóknak szánt ultra-nagy felbontású (UHD) monitorát: a 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC U27B3A és U27B3AF modelleket. Ezek a monitorok kivételes tisztaságot és élénk színeket kínálnak, így tökéletesen alkalmasak a napi feladatok széles skálájához, a táblázatkezeléstől és a webböngészéstől kezdve az egyszerűbb képszerkesztésig és bármilyen médiafelhasználásig. 

 

2024. június 16. 10:38

Az AS5402T elnyerte a PCMAG „Editor’s Choice” díját

Az ASUSTOR AS5402T modelljét a PCMAG ismét „Editor’s Choice” kitüntetéssel díjazta. Az ASUSTOR idén számos nagyra értékelt zászlóshajó NAS-modellt dobott piacra, beleértve – de nem kizárólagosan – az AS5402T is. 

2024. június 15. 13:24

A Philips Monitors bemutatja a legújabb QD OLED Evnia gaming monitort

Kiváló képminőséget és kiemelkedő játékélményt biztosít a nagyteljesítményű vizuális specifikációkkal büszkélkedő Philips Evnia 34M2C6500, amely 2024 június közepétől megvásárolható.

2024. június 13. 18:33

A Thermaltake új versenyszimulátor-pilótafülkét és monitorállványt mutat be

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bemutatta a GR500 versenyszimulátor-pilótafülkét és a Triple Racing monitorállványt, melyek már megvásárolhatóak. A hagyományos PC gaming setupokon túlmutatva a versenyszimulátorok újradefiniálják a gaming környezetet, így könnyen úgy érezheted, mintha egy igazi versenyautót vezetnél egy igazi versenypályán, miközben egy zárt, szórakozásra alkalmas helyen vagy. Hozd létre szimulátoraidat a Thermaltake verseny-ökoszisztémával vagy menj még messzebbre, és párosítsd őket egy VR-headsettel, mint a Meta Quest 3, teljesen elmerülve a gyors és ádáz versenyzés izgalmában!

2024. június 13. 13:45

Élénk érdeklődés mellett zajlott a második NEXT 3D konferencia

Ismét inspiráló alkalmazási gyakorlatokkal gazdagodtak a második budapesti NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia látogatói. A szakmai tudásmegosztásra fókuszáló program során két teremben 15 hazai szakember állt színpadra, hogy megosszák magas hozzáadott értékű 3D nyomtatási és 3D szkennelési eredményeiket a résztvevőkkel és egymással. Az egyik kiemelt téma a hazai fémnyomtatás volt.

2024. június 12. 19:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30