Okosérzékelők az otthon távoli felügyeletéhez és vezérléséhez

forrás: Prím Online, 2023. november 28. 19:07

Az IKEA három új, VALLHORN, PARASOLL és BADRING névre keresztelt, a vízszivárgás- és mozgásérzékeléshez fejlesztett, megfizethető okosérzékelővel bővíti választékát. Az érzékelőket úgy tervezték, hogy a vásárlók számára nagyobb fokú felügyeleti lehetőséget és kényelmet biztosítsanak azáltal, hogy kapcsolatban maradhatnak az otthonukkal, még akkor is, ha távol vannak.

A PARASOLL, VALLHORN és BADRING okosérzékelőkkel a svéd áruházlánc az IKEA Home smart termékek új területét térképezi fel, amelyek lehetővé teszik a vásárlóknak, hogy bárhonnan kezeljék és felügyeljék az otthonukat. Az okosérzékelők a tevékenység érzékelésekor valós idejű értesítéseket küldenek, így a felhasználók információkat kapnak, kapcsolatban maradnak az otthonukkal, és szükség esetén cselekedni tudnak – még akkor is, ha nincsenek otthon. 

 

„Az otthoni élettel kapcsolatos legfrissebb jelentésünkből kiderült, hogy az emberek számára kiemelt fontossággal bír az otthonuk kényelme és védelme. Mindenki szeretné biztonságban érezni magát az otthonában, mi pedig izgatottan léptünk be az olyan okostermékek piacára, amelyek nemcsak szebbé, hanem biztonságosabbá is teszik az otthoni életet” – mondta Stjepan Begic, az IKEA of Sweden termékfejlesztője. „Ezek a termékek nagyobb mértékű felügyeletet tesznek lehetővé, amellyel megnyugvást visznek vásárlóink életébe és kényelmesebbé teszik a mindennapjaikat.” 

 

Kapcsolattartás bárhonnan a DIRIGERA hubbal és az IKEA Home smart alkalmazással

 

Az okosérzékelők megfizethetők és könnyen kezelhetők, megjelenésük pedig olyan elegáns, hogy nem maradnak észrevétlenek. Használhatók önállóan vagy más IKEA okostermékekkel, és személyre is szabhatók. Az érzékelők különféle módokon használhatók otthon: 

• A PARASOLL ajtó- és ablakérzékelő szinte láthatatlan az ablakokon és ajtókon. Akkor értesíti a felhasználót, amikor ezeket a behatolási pontokat kinyitják vagy becsukják, így a felhasználó tudja, ha valami váratlan dolog történik. 

 

 

• A VALLHORN vezeték nélküli mozgásérzékelő bel- és kültéren egyaránt használható. Ha mozgást érzékel, személyre szabható fényt ad, a színe mellett a fényerőssége állítható. 

 

 

• A BADRING vízszivárgás-érzékelőt a vizet használó területek közelében kell elhelyezni. Vízszivárgás észlelésekor az érzékelő értesítést küld a mobileszközre vagy aktiválja a beépített riasztóját. Ez az eszköz csökkenti a vízzel kapcsolatos balesetek negatív következményeit, mivel az azonnali értesítésnek azonnali cselekvést tesz lehetővé. 

 

 

Az érzékelők DIRIGERA hubhoz csatlakoztatása más okoseszközöket is aktivál, értesítéseket küld a mobileszközre, vagy a beállításoknak megfelelően módosítja a fényeket – mindezt az IKEA Home smart alkalmazásban lehet kezelni, még az otthontól távol is. 

 

„Az IKEA szeretné az okoséletet egyszerűbbé és kényelmesebbé tenni mindenki számára. Érzékelőinkben egyesül a technológia és a lakberendezési szakértelmünk, így olyan megfizethető megoldásokat nyújtunk, melyek szebbé teszik az otthoni pillanatokat” – teszi hozzá David Granath, az IKEA of Sweden választékért felelős vezetője. 

 

Mindhárom érzékelő a Zigbee szoftvert használja. Az IKEA Home smart rendszerhez csatlakoztatott termékekhez frissítések érkeznek, melyek további funkciókat és lehetőségeket kínálnak. A PARASOLL és a VALLHORN értékesítése 2024 januárjában indul, melyet a BADRING bevezetése követ 2024 áprilisában. A pontos rendelkezésre állásról az adott piacokon érhetők el információk.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09