Október 4-étől elérhető a Vodafone VoWiFi szolgáltatása

forrás: Prím Online, 2023. október 5. 20:21

A Vodafone Magyarország október 4-étől minden, iOS17-et letölteni képes Apple iPhone készülékkel rendelkező ügyfele számára elérhetővé teszi a 4G alapú VoWiFi (Voice over WiFi) szolgáltatást, amely lehetővé teszi az SMS és hanghívások WiFi hálózaton keresztüli lebonyolítását, tehát az ügyfelek olyan helyeken is kapcsolatban tudnak maradni, ahol nincs mobilhálózati lefedettség vagy ha a készülék repülőgép üzemmódban van.

A VoWiFi használatával gyorsabb hívásindítás és jobb hangminőség érhető el a gyenge lefedettségű területeken, nagy előnye továbbá, hogy a hívás mellett párhuzamosan WiFi adatkapcsolatot is biztosít, így telefonálás közben is működik az adatforgalmazás. A VoWiFi szolgáltatás egyelőre csak iOS készülékeken elérhető, az Android eszközökre hamarosan érkezik.

 

A VoWiFi belföldön és külföldön is egyaránt használható, a szolgáltatásnak külön díja nincs, a forgalmi és egyszeri díjak megegyeznek a tarifacsomagra vonatkozó árazással és díjszabásokkal, külföldi használat esetén pedig a Vodafone nem számít fel roaming díjat. Belföldi használat során a hívások folytatólagosak a VoWiFi és VoLTE/4G hálózat között, azaz a WiFi lefedettségi területet elhagyva a 4G hálózaton folytatódik a hívás, 2G lefedettség esetén megszakad a hívás. Külföldi használat esetén a WiFi lefedettségi területről kilépve a hívások bontódnak és újra kell tárcsázni.

 

 

„Az elmúlt években nem csak a felhasználói igények, de a telekommunikációs környezet is megváltozott. Míg a WiFi hálózatok sokkal elterjedtebbek, előfizetőink részéről egyre nagyobb az igény arra, hogy mindig, minden körülmények között elérhetőek maradjanak, és akkor is tudjanak hívásokat, üzeneteket indítani és fogadni, amikor nincs lehetőségük hagyományos lefedettséget biztosító toronyhoz készülékeikkel kapcsolódni. Erre az ügyféligényre reagálva vezettük be a VoWiFi szolgáltatást, mellyel állandó, magas minőségű kapcsolatot kínálunk ügyfeleink számára” – mondta el Bányai Tamás, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. 

 

A VoWiFi szolgáltatás használatához nem szükséges további alkalmazásokat telepíteni a telefonra és a hívott félnek sem kell rendelkeznie VoWiFi szolgáltatással, vagy erre alkalmas készülékkel. Mindössze nyílt internetkapcsolatra, VoLTE és VoWiFi képes készülékre és megfelelő firmware-re, aktív VoLTE és LTE szolgáltatásra, 4G-képes SIM-kártyára és az adott modellre vonatkozó hálózati engedélyre van szükség. Október 4-étől a Vodafone hálózatán minden VoLTE szolgáltatással rendelkező előfizetőnek automatikusan aktiválódik a VoWiFi szolgáltatása, így a fenti feltételek teljesülése esetén nincs szükség külön szolgáltató általi beállításokra.

 

Apple készülékek esetén a szoftverfrissítés elvégzésével szükséges a VoWiFi használatának engedélyezése a Beállítások között a WiFi menüpontban.

 

A VoWiFi szolgáltatás működésbe lépésekor az állapotsorban egy WiFi jel jelenik meg, a felhasználók ebből tudhatják, hogy a híváshoz WiFi hálózatot használnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17