Partnert keres a Toshiba

forrás: Prím Online, 2015. december 4. 13:07

Ha hordozható számítógép, akkor Toshiba, mondtuk néhány évtizeden keresztül, nem is véletlenül, hisz a világ első tömeggyártású laptopja is a Toshiba nevéhez fűződik: 1985 tavaszán kezdték a Toshiba T1100-ast nagy sorozatban gyártani, s erre a 30 évvel ezelőtti dátumra teszi minden szakember a laptop/notebook korszak kezdetét... A végét még persze nehéz lenne megjósolni, de az okostelefonok és tabletek már most olyan mértékben vetették vissza a világ PC-iparát, hogy immár a Toshiba is partnert keres PC- és notebook gyártásának megmentéséhez.  

A Wall Street Journal értesülése szerint a Toshiba ki akarja szervezni egyre veszteségesebbé váló PC-gyártását, és tárgyalásokat folytat a Fujitsuval (ez a konszern egyébként októberben jelentette be a PC-gyártás kiszervezésének szándékát, de még nem talált megoldást) és másokkal is. A Nikkei Business Daily arról tudósított, hogy a lehetséges partnerek közt felmerült a Vaio is, (amely korábban a Sony zászlóshajója volt, de a többségi tulajdonos ma már egy pénzügyi befektető alap), mindenki logikusnak tartaná, hogy a Fujitsu, a Toshiba és a Vaio esetleg közösen kísérelné meg visszahódítani azt a piaci részesedést, amivel korábban a japán gyártók büszkélkedhettek.

 

A szakértők szerint még így is kérdés, hogy egy ilyen lépés mire elég, a kínai Lenovót, az amerikai HP-t és Dellt - amelyek hárman jelenleg nagyjából a világ PC-gyártásának a felét produkálják - még így se lesz (lenne) könnyű megszorítani. 

Kulcsszavak: Toshiba PC notebook Fujitsu Vaio

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magas felbontás és fejlett csatlakoztathatóság otthoni és irodai használatra

A kijelzőspecialista AOC büszkén mutatja be új, elegáns QHD modelljét, a B3 sorozat B2C monitorcsaládjának értékorientált kiegészítését. A 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC Q27B3CF2 QHD felbontást (2560x1440) kínál otthoni és irodai környezetbe egyaránt, és elegáns dizájnnal ötvözi a funkcionális kiválóságot. Az olyan funkciók, mint a 100 Hz képfrissítési ráta, az USB-C csatlakoztathatóság (65 W Power Delivery tápellátással) és az Adaptive-Sync lehetővé teszik a produktív és kényelmes munkavégzést – mindezt rendkívül jó árazással kombinálva.

2024. május 23. 18:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17