PowerEdge - innovációs motor a vállalatoknak, mérettől függetlenül

forrás: Prím Online, 2021. november 16. 12:48

A Dell Technologies bejelentette új, építőelemes rendszerű rackszervereit és kis helyigényű, toronykivitelű szervereit, amelyek rugalmas, sokoldalú és megfizethető megoldásokat kínálnak a cégeknek, a méretüktől függetlenül. 

A Dell EMC PowerEdge szerverek képesek támogatni az üzleti szempontból kritikus, összetett munkafolyamatokat.  A kis- és középvállalkozások hatékonyan skálázhatnak, gyorsan és biztonságosan kezelhetik az adatokat, és jobb felhasználói élményt biztosíthatnak az adatközponton belül vagy kívül is – mindeközben pedig optimalizálhatják a költségeket és a hatékonyságot. A szerverportfólió megoldásai között kifejezetten edge és telekommunikációs környezetekhez tervezett szerverek is megtalálhatók. A PowerEdge adaptív, hagyományos adatközpontok határain túlnyúló számítási képességei lehetővé teszik, hogy a vállalatok ott rögzíthessenek adatokat, ahol az azonnali hasznosításukra van szükség. Valós időben nyújtanak üzleti értéket az adatok létrehozási pontján – bárhol legyen is az. 

 

Az új PowerEdge belépő szintű rackes és toronykivitelű szerverek Intel Xeon processzorokra épülnek és irodai használatra is alkalmas zajszinttel és hőszabályozással rendelkeznek.  

 

Belépőszintű PowerEdge rackes és toronykivitelű szerverek

Az Intel Xeon E-2300 processzorokat tartalmazó, belépőszintű PowerEdge rackes és toronykivitelű szerverek több számítási kapacitást, valamint nagyobb memóriát és tárterületet nyújtanak a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Ezek rugalmas, megfizethető és megbízható elemek az üzleti szempontból kritikus munkafolyamatokhoz, a felhőinfrastruktúrához és az értékesítési pontokhoz. Az alkalmazások és szolgáltatások folyamatos működésének biztosítása érdekében a PowerEdge T350 és az R350 magas rendelkezésre állási funkciókkal is rendelkeznek, mint például a hot-plug redundáns bootmeghajtó. Ezenkívül az ügyfelek kihasználhatják a kibővített tárolási lehetőségeket, hogy megfeleljenek növekvő adatkezelési kihívásaiknak.

 

Az új egyprocesszoros PowerEdge szerverek helyigénye kicsi, a T350 modell pedig új kialakítást is kapott, amely a korábbinál 37 százalékkal kisebb, így korlátozott méretű helyen is elfér.

 

Bemutatkozik a PowerEdge T550

A 3. generációs, skálázható Intel Xeon processzorokkal rendelkező Dell EMC PowerEdge T550 rugalmas, két bővítőhelyes toronykivitelű szerver, amely egyensúlyt kínál a bővíthetőség és a teljesítmény között. A PowerEdge T550 olyan fejlett technológiákat támogat, mint például a mesterséges intelligencia és következtetés, a virtualizáció, az egészségügyi képalkotás, az adatelemzés, valamint a szoftveralapú tárolás.

 

A Dell Technologies integrált rendszerfelügyeletet és biztonságot nyújt 

A PowerEdge szervereket OpenManage megoldások támogatják, amelyek automatizálást és intelligens infrastruktúra-kezelést biztosítanak, így kevesebb időt kell rutinszerű karbantartásra szánni.

 

A PowerEdge szerverek olyan infrastruktúrával készülnek, amely már a szilíciumlapkák tervezésétől kezdve, a rendszer teljes életciklusán keresztül – a gyártástól a beszállítói láncon át a használatból való kivonásig – ellenálló a kibertámadásokkal szemben.  

 

Energiahatékonyság a szerverekben

A klímaválság idején a cégeknek növelni kell az energiahatékonyságukat a szerverek területén is. Az adatközpontok jelentős energiafogyasztást generálnak, hiszen a szerverek alapvető áramszükséglete mellett a hűtéshez is fogyasztanak. Az adatközpontok energetikai hatékonyságának leggyakrabban alkalmazott mutatószáma a PUE. A PUE az összes felhasznált energia és az IT működéséhez szükséges energia hányadosa. Az a cél, hogy a vállalatok megpróbálják ezt az értéket minél alacsonyabban tartani. Mivel az alapvető fogyasztást nem lehet csökkenteni, a termék hűtésében kell egyedi megoldásokhoz folyamodni.

 

A Dell Technologies szerverportfóliójában már elérhetőek a folyadékhűtéses, illetve az evaporatív technológiákat is alkalmazó megoldások. Ezek gazdaságosabbak, mint a hagyományos, a kompresszoros, vagy akár az inverteres hűtés. Fontos, hogy a vállalati infrastruktúra fejlesztése során, ne csak a szerverek kiválasztására helyezzük a hangsúlyt, hanem az üzemeltetés költségeire és energiafelhasználására, így a hűtésére is. A Dell Technologies ez utóbbi területen is nagyon gazdaságos megoldásokat tud szállítani.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59