Új modellekkel bővül a Samsung Smart Monitor kínálata

forrás: Prím Online, 2021. június 8. 09:53

Hamarosan világszerte elérhetővé válnak a Samsung legújabb Smart Monitorai, amelyek új méretekben és továbbfejlesztett okos megoldásokkal érkeznek. A kínálatba bekerül a nagyméretű, 43 colos M7 modell, amely UHD felbontással biztosítja a hatékony munkavégzéshez vagy az élvezetes játékhoz szükséges képminőséget. Az FHD felbontású M5 modellek 24-, 27- és 32 colos kijelzővel is elérhetők lesznek, megújult, kifinomult formatervezéssel, már fehér színben is. 

A Samsung 2020 novemberében mutatta be Smart Monitor sorozatát. Ezek a készülékek a vállalat első „do-it-all”, sokoldalú monitorai, amelyek egyaránt kiválóan alkalmasak az üzleti vagy otthoni felhasználásra, munkára vagy kikapcsolódásra. A Smart Monitorok integrált multimédiás és hatékonyságot segítő megoldásokkal érkeznek, a mindennapos használatukat pedig megkönnyíti a széleskörű csatlakoztathatóság, a beépített hangszórók és a napelemes távirányító* is.    

 

„A felhasználók világszerte egyre több időt töltenek munkával, tanulással és játékkal az otthonaikban, a lakások, helyiségek funkciói is átalakulnak – mondta el Hyesung Ha, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – A kibővített Smart Monitor kínálatunkkal még könnyebb lesz a napi célok elérése a munkában és kényelmesebb a kikapcsolódás utána. Ezzel a technológiával szinte minden hétköznapi tevékenység egyetlen eszközön elvégezhető, amely az egyik legokosabb monitor jelenleg a piacon.”   

 

A Samsung Smart Monitor sorozatának újdonságai közé tartoznak az alábbi modellek. 

•  Smart Monitor M7 43” (Modell: M70A) – A Smart Monitor M7 egy igazi csúcsmodell, amely az M5 monitoroknál nagyobb, 43 colos képátlóval új szintre emeli a hatékonyságot és keretmentes kialakításával akár az otthoni szórakoztatóközpont szerepét is betöltheti. A 4K UHD felbontású kijelzővel a 43 colos M7 könnyedén képes váltani az egyes funkciók között, pillanatok alatt lehet a megbízható munkaeszközből 4K házimozi, beépített streaming alkalmazásokkal, nagy teljesítményű hangszórókkal és HDR10 támogatással a részletes megjelenítésért.  

•  Smart Monitor M5 27” és 32” Fehér színben (Modell: M50A) – A népszerű M5 modell letisztult kialakítással, stílusos fehér színben tér vissza, 27- és 32 colos méretben. Az új árnyalat kiválóan illik a modern, minimalista lakásbelsőkhöz és a dizájner darabokat kedvelő felhasználók otthonának is igazi dísze lehet.  

•  Smart Monitor M5 24” (Modell: M50A) – Az M5 szériához csatlakozik az új, 24 colos, Full HD kijelzős kialakítású modell, amely méretét és árát tekintve is a legkönnyebben hozzáférhető Smart Monitor. A készülék kompakt kialakításának köszönhetően ideális választás azok számára, akik kisebb térrel rendelkeznek, vagy elérhető árú multifunkciós monitort keresnek.  

 

A hangalapú vezérlést a korábbi modellekhez képest továbbfejlesztették, így nem csak a Bixby, hanem egyéb hasonló asszisztensek használhatók, mint például a Google Assistant és az Amazon Alexa. A Távoli elérés funkció szintén frissül a „PC on Screen” megoldásra, amellyel a Smart Monitor a kényelmesebb felhasználói élmény érdekében egyszerűen és biztonságosan csatlakoztatható külső számítógépekhez.

 

A Samsung hosszú távú fenntarthatósági programjának részeként a 43 colos M7 egy újrahasznosított műanyagból készült, napelemes távirányítóval rendelkezik, amely környezetbarát megoldást jelent. A távirányító tölthető beltéri napfénnyel, izzók fényével vagy USB-C csatlakozón keresztül is. A sorozat karbonlábnyomának csökkentése érdekében a további Smart Monitor modellek távirányítóját részben újrahasznosított műanyagból készítették.

 

A Samsung új Smart Monitor készülékei rendelkeznek mindazokkal a funkciókkal, mint az első generáció tagjai, így könnyedén csatlakoztatható számítógépekhez és okostelefonokhoz. A felhasználók a Tap View** , a Képernyőtükrözés vagy az Apple AirPlay 2 segítségével egyetlen egy koppintással kapcsolódhatnak az okoseszközeikhez. A Samsung DeX lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljes asztali élményt élvezhessenek monitorjuk és csatlakoztatott mobileszközük segítségével. A kijelző a Microsoft 365 alkalmazásokat***  is támogatja, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a dokumentumok megtekintését és szerkesztését, valamint a beépített Wi-Fi segítségével ezek felhőbe való mentését, akár PC-kapcsolat nélkül is. A letisztult és kényelmes munkaállomás felállítását segíti a Smart Monitor számos csatlakozója, beleértve az USB Type-C portot**** , a további USB portokat és a Bluetooth 4.2 technológiát.

 

 

A kijelző a lakás szórakoztató központjává is átalakítható, hiszen lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy PC-hez vagy mobileszközhöz***** való csatlakozás nélkül is hozzáférhessenek az OTT tartalmakhoz, és elérjék kedvenc filmjeiket és műsoraikat a Netflixen, az HBO-n vagy a YouTube-on.

 

A Samsung Smart Monitorok kibővített kínálata Magyarországon várhatóan 2021 harmadik negyedévében válik elérhetővé. A 43 colos M7 monitor 212 900 forintos, a 32 colos fehér M5 109 900 forintos, a 27 colos fehér M5 100 900 forintos, az új, 24 colos M5 pedig 69 900 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető.

 

________________

*  Kizárólag az M7 43’ modellhez érhető el.

**  A Tap View az Android 8.1 vagy annál újabb operációs rendszerrel rendelkező Galaxy eszközökön érhető el, és a SmartThings alkalmazás 5.1-es változatával kompatibilis.

***  Microsoft 365 fiók szükséges.

****  Csak az M7 modellen érhető el.

*****  A streaming szolgáltatások elérhetősége országtól függően változhat. A streaming szolgáltatásokhoz külön előfizetés szükséges.

 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Gaming monitorokat mutat be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a TGM-I27FQ és a TGM-V32CQ Curve gaming monitort, a kiváló minőségű QHD-s (2560x1440) képernyőt profi gamereknek. A TGM-I27FQ egy 165 Hz-es frissítési gyakoriságú és gyors IPS-technológiát használ, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy élvezhessék a még tökéletesebb élményt és a kiváló képminőséget gyorsan mozgó játékok közben. A TGM-V32CQ 170 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1000R-es görbülettel érkezik, lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljünk a játékban a képernyő azonnali reakciója és a tökéletes betekintési szögek révén.

2024. február 27. 16:01

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

25. évfordulója alkalmából a Thermaltake bemutatta Hydrangea Blue kollekcióját

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája büszkén ünnepli 25. évfordulóját, és egy különleges, új színű kollekciót dob piacra Hydrangea Blue színben. Az elmúlt 25 évben a Thermaltake a „Tökéletes felhasználói élmény nyújtása” szellemiségét követte a PC-rajongóknak szánt csúcskategóriás és sokszínű termékek folyamatos bevezetésével. 

2024. február 15. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05