Check Point kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Check Point

Az adathalászat által leginkább sújtott brand a Yahoo

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Threat Intelligence részlegének 2022 negyedik negyedévére vonatkozó adathalászati trendeket feltérképező jelentése azon brandeket emeli ki, melyeket a bűnözők leggyakrabban használtak azzal a céllal, hogy személyes információkat vagy fizetési igazolásokat tulajdonítsanak el.

2023. február 15. 11:20

2022. november legveszélyesebb kártékony programjai: a trójaik visszatérésének hónapja

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2022 novemberére vonatkozó Global Threat Index elemzését. A hónap során visszatért az Emotet, a trójai kártékony program, mely a nyári időszakban rövid időre szabadságon volt. A Qbot 2021 júliusa óta először került fel a toplistára, egyből a harmadik helyre, világszerte 4%-os volt a jelenléte. Ugyanakkor jelentősen növekedtek a Raspberry Robinhoz, az általában kártékony USB meghajtókon keresztül fertőző, kifinomult módszereket alkalmazó féregprogramhoz köthető támadások.

2022. december 19. 10:01

Cyberbiztonsági előrejelzés 2023-ra

A Check Point Software 2023-ra vonatkozó cyberbiztonsági előrejelzése szerint a hacktivizmus, a deepfake-ek, a vállalati együttműködési eszközök elleni támadások, az új szabályozási rendelkezések és az informatikai rendszerek egyszerűsítése vezeti majd a szervezetek biztonsággal kapcsolatos feladatainak listáját. 

Kulcsszavak: Check Point biztonság
2022. november 27. 16:17

2022. október legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Research jelentős növekedésről számol be a Lokibot támadások kapcsán, aminek eredményeképp az információ-tolvaj trójai az elmúlt öt hónap során először került a harmadik helyre. Első alkalommal jelent meg egy sérülékenység, a Text4Shell, míg az Agent Tesla átvette a vezetést a leggyakrabban előforduló kártékony programok listáján. 

2022. november 21. 09:55

A Check Point Software gyorsabb, MI-alapú hálózati biztonságot és magas szintű fenyegetések elleni védelmet kínál

A Check Point Quantum Titan, a Check Point cyber-biztonsági platformjának legújabb kiadása forradalmasítja az IoT biztonságot és fenyegetésekkel szembeni védelmet, innovatív mesterséges intelligencia (MI) és mély tanulás (deep learning) technológiák alkalmazásával nyújt védelmet a legkifinomultabb támadások, köztük a nulladik napi adathalász és domain név rendszer visszaélések ellen. 

2022. november 19. 12:50

A Check Point új, globális menedzselt biztonsági szolgáltató programot vezet be

A Check Point Software Technologies Ltd. új, menedzselt biztonsági szolgáltató (MSSP) programot vezet be, mely eltünteti az adminisztrációs korlátokat és szolgáltatásalapú megközelítést nyújt partnerei számára. A Check Point iparágvezető, megelőzésen alapuló biztonsági műveleteket és szolgáltatásokat tartalmazó csomagjának, a Horizonnak köszönhetően, a program azon képességeket teszi elérhetővé a partnerek számára, melyek az átfogó XDR/XPR, MDR/MPR, Events menedzsmenthez, valamint a biztonsági műveleti központokhoz (SOC) szükségesek, miközben megkönnyítik a működési folyamatokat. Az MSSP programnak köszönhetően a partnerek nagyobb profitot tudnak termelni, míg a szervezetek biztonságosabban tudnak működni.

2022. november 14. 11:20

A kisvállalatok növekedési terveinek gátat szab a nem megfelelő cyberbiztonság

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat nyilvánosságra hozta az Analysys Mason kutatócégnek a KKV cyberbiztonsági piaccal kapcsolatos elemzésének eredményeit, mely azzal a céllal készült, hogy felmérjék, a KKV-k miként kerültek ki a pandémia időszakából, és miként alakulnak üzleti, valamint technológiai szükségleteik. A felmérés szerint, miközben a KKV-k értik a technológiai befektetések szükségszerűségét, ami együtt jár a hibrid munkavégzés világának növekedésével, sajnálatos módon, sokan nem helyezik előtérbe a biztonság kérdését.

2022. november 9. 16:04

2022. szeptember legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Research jelentése szerint az információtolvaj Vidar egy hamis Zoom kampányt követően felkerült a tíz leggyakrabban előforduló program listájára. A kelet-európai régióban drámaian megnőtt a cybertámadások száma, míg világszerte az oktatási és kutatási szektort érte a legtöbb támadás.

2022. október 19. 17:50

Magasabb szintű védelem a jövőbeni cyber-támadások ellen

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Check Point Horizon néven jelentett be iparágvezető, a megelőzésre fókuszáló biztonsági műveleteket és szolgáltatásokat tartalmazó csomagot, mely kombinálja a proaktív MDR/MPR, XDR/XPR és Events menedzsment megoldásokat. Mindez egyetlen gombnyomással működtethető, illetve az iparág vezető elemzőinek, kutatóinak és innovatív MI technológiájának a támogatásával bír.

2022. szeptember 25. 15:10

2022. augusztus legveszélyesebb kártékony programjai

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2022 augusztusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A jelentés szerint jelenleg a FormBook a leggyakrabban előforduló kártékony program, ezzel átvette a vezetést a január óta élen lévő Emotettől.

2022. szeptember 22. 13:39

A Check Point Software teszi biztonságossá az új Intel Pathfinder for RISC-V Platformot

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat új együttműködést indított az Intel Corporation-nel. A Check Point Quantum IoT Protect elérhetővé válik az Intel IoT-eszköz fejlesztők számára létrehozott új platformján, az Intel Pathfinder for RISC-V-n.

2022. szeptember 5. 09:55

A Check Point szerint világszerte 42%-kal nőtt a cyber-támadások száma

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta a ’Cyber-támadási trendek: 2022 évközi jelentését’, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy a cyber-támadások állami szintű fegyverként való használata megerősödött, ami olyan formákban van jelen mint az országokra irányuló, úgy nevezett ’Country Extortion’ zsaroló program módszer, az államokhoz köthető hacktivizmus, vagy a zsaroló programok első számú fenyegetéssé válása.

2022. augusztus 19. 12:41

2022. július legveszélyesebb kártékony programjai

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2022 júliusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A jelentés szerint az Emotet tartja magát a legyakrabban előforduló kártékony programok listáján, annak ellenére is, hogy globális hatása 50%-kal csökkent júniushoz képest.

2022. augusztus 17. 11:20

2022. június legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Research jelentése egy új Android banki kártékony program, a MaliBot felbukkanásáról számol be, ugyanakkor az Emotet új variánsa továbbra is a leggyakoribb, míg a Snake Keylogger a nyolcadikról a harmadik helyre került.  

2022. július 14. 20:00

A Check Point a videórendszer megoldások számára kínál IoT-biztonságot

Az új partneri együttműködés révén a Check Point IoT nanotechnológiája beépül a Provision-ISR biztonsági videórendszer eszközökbe, aminek köszönhetően azok az iparág legbiztonságosabb CCTV kameráivá válnak.

2022. június 29. 19:45

2022. május legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Software Technologies Ltd. kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2022 májusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. Továbbra is a fejlett, önmagát hirdető, moduláris trójai, az Emotet maradt a leggyakrabban előforduló kártékony program, ami a hozzá köthető, széles körben terjedő kampányoknak az eredménye. Ugyanakkor a listán hosszú ideje nem szereplő Snake Keylogger a nyolcadik helyen bukkant fel. A Snake elsősorban a billentyűleütéseket rögzíti és az összegyűjtött adatokat a fenyegetéseket indítók felé továbbítja.

2022. június 15. 13:50

Új verzióval blokkolja a kártékony fájlokat a Check Point

A Check Point Software Technologies Ltd.-t a Harmony Mobile új verziójával a mobileszközökkel kapcsolatos fenyegetésekkel szembeni legteljesebb cyber-védelmet kínálja, mely meggátolja a kártékony file-ok letöltését. A Harmony Mobile az első, mobileszközökre kifejlesztett, a kártékony file-ok letöltését megakadályozó megoldás az iparág vezető vállalatainak körében. Az új verzió további képességekkel bővíti a terméket a lehető legteljesebb mobilvédelmi megoldás biztosítása érdekében: az operációs rendszer sérülékenységének vizsgálata, fejlett kockázatcsökkentési képességek a Samsung eszközök számára, könnyen menedzselhető HTTPS vizsgálat, és így tovább.

2022. június 7. 16:34

Változások a legveszélyesebb kártékony programok listáján

A Check Point Research jelentése szerint április hónapban nagy volt a Formbook és a Lokibot közti aktivitás; a Spring4Shell a címlapokra került ugyan, de még nem szerepel a leggyakrabban kihasznált sérülékenységek között.

2022. június 2. 09:56

2022. március legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2022 márciusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. Az Emotet maradt a leggyakrabban előforduló kártékony program, világszerte a szervezetek 10%-ánál jelent meg, ami kétszerese a februári adatnak.

2022. április 25. 09:56

A Check Point vezető pozíciót tölt be átfogó biztonsági víziójának köszönhetően

A Check Point Software Technologies Ltd.-t, a világ legnagyobb és legmegbízhatóbb software piactere, a G2 12 kategóriában is vezető vállalatként értékelte a 2022 tavaszi jelentésében. A Check Point megoldások a következő generációs tűzfalak, a végpont-védelem, illetve az összetett felhők és a mobil adatok biztonsága kategóriákban kerültek az élre. Ez az elismerés is bizonyítja annak létjogosultságát, hogy a Check Point Software továbbra is a felhő és a telephelyi biztonság integrációjára helyezi a hangsúlyt, miközben megoldásainak teljes körében, akárcsak a központosított, egységesített biztonsági menedzsmentjében javítja a teljesítményt és az integrációt.

2022. április 10. 10:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

Közel érintésmentes könyvelési megoldást fejlesztett a Process Solutions, Magyarország vezető számviteli szolgáltatója. A PS APPS-t az különbözteti meg a piacon elérhető többi rendszertől, hogy nem statisztikai alapon működik, mint a klasszikus AI megoldások, hanem 100%-os pontossággal funkcionáló megoldásról van szó, amelyen a vállalat már tízezres nagyságrendben futtat át számlákat. A használatbavétellel ráadásul a könyvelési szakemberek manuálisan végzett munkafolyamatai legalább 50%-kal csökkenthetőek.

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

Az ESET legújabb Threat Report jelentése átfogó képet ad az ESET szakértői csapata által 2023 decemberétől 2024 májusáig megfigyelt fenyegetettségi trendekről.

2024. július 5. 09:55