A német UMTS-licit 68,5 milliárd márkánál tart

MTI Sajtóadatbank, 2000. augusztus 15. 08:14
Mainzban hétfőn délelőtt 68,5 milliárd márkára emelkedett a benyújtott ajánlatok összértéke a német harmadik generációs (UMTS) mobiltelefon-engedélyek megszerzéséért folyó liciten.
Az aukció tizenegyedik napján, a 131. fordulóban valamennyi pályázó 11 milliárd márkát ajánlott egy - két frekvenciablokkból álló - "kis engedélyért". A licit csak akkor fejeződik be, ha az új fordulóban a résztvevők egyike sem tesz új legmagasabb ajánlatot.

A svájci Swisscom leányvállalata, a debitel pénteki kiszállása után megfigyelők gyors kifejletre számítanak. A versenyben hat pályázó maradt: a finn-spanyol G3 konzorcium, a Mobilcom, a VIAG Interkom, a Deutsche Telekom leányvállalata, a T-Mobil, a Mannesmann Mobilfunk és az e-plus Hutchison.

Közben felerősödött a hetek óta tartó vita arról, hogy mire használják a befolyó összeget. A Financial Times Deutschland berlini kormánykörökből származó információja szerint a kamatmegtakarításokból a német államvasutak, a Deutsche Bahn profitálhat, Hans Eichel szövetségi pénzügyminiszter a befolyó összeget a belső adósságok gyorsított törlesztésére akarja fordítani. A megtakarított kamatmilliárdokból a vasúti sínhálózatot bővítését és korszerűsítését támogatnák.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59