Teleház-sorok

2000. augusztus 17. 21:31
A sikeres "Mi teleházunk" című film magyar, angol és horvát változata után rövidesen elkészül a bolgár, majd pedig a szerb nyelvű változat is. A magyar és horvát nyelvű szövegekből a Jugoszláv Teleház Szövetség készíti el a fordítást, valamint a filmstúdió munkáit is.
Új teleház nyílt Porrogszentkirályon 2000. augusztus 6-án.

A Kossuth Könyvkiadótól Jorgos Papas értesítette a Magyar Teleház Szövetséget, hogy közel 3000 számítástechnikai könyvvel segítik a teleházak és telekuckók munkáját.

A neszmélyi teleház Dzseszmély 2000 címmel augusztus 4-étől 6-áig nemzetközi dzsessznapokat szervezett, amelyen sok neves hazai és külföldi együttes adott koncertet. A rendezvény fővédnöke a 75 éves Magyar Rádió Rt. volt. Az eseménysorozatot Hajdú István elnök nyitotta meg.

Július végén a hajdúbagosi teleház - Mócsán Tiborné vezetésével - ifjúsági tábort rendezett a település mellett, ahová meghívták a hajdúbagosiak által patronált partiumi teleházak, valamint a Romániai Teleházak Szövetsége képviselőit is. A jó hangulatú, gulyáságyúval és nagyon sok hevesi dinnyével színesített, hangulatos találkozón nemcsak a teleházasok, hanem a község polgármestere is lelkesen vett részt a programok szervezésében.

A temesvári Falufejlesztési Központ Ioana Cardos elnök és Kolumbán Gábor kuratóriumi elnök vezetésével egynapos megyei szemináriumot tartott, amelyen az egész megyéből érkezett résztvevők megtárgyalták annak a falusi felmérésnek az eredményét, amelyet egy fiatal szakemberekből álló csoport Ali Pirzadeh professzor vezetésével végzett. A munka tovább folytatódik azzal a céllal, hogy kiderüljön, a Falufejlesztési Központ hol létesítsen a megyében újabb teleházakat.

Kulcsszavak: teleház

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36